اولین توضیحات وزیر ارتباطات درباره افزایش هزینه اینترنت
رویداد۲۴ خبرگزاری دولت نوشت: وزارت ارتباطات بر اساس قانونی که در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، اجازه نداشت تعرفههای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را افزایش دهد. اما این مساله باعث شد مشکلاتی بر سر راه توسعه اینترنت ثابت به وجود بیاید. یکی از چالشهایی که وزارت ارتباطات در سال آینده با آن روبهرو است. پیدا کردن بهترین مدل برای اصلاح تعرفهها است.
عیسی زارع پور در توضیح موضوع اصلاح تعرفههای حوزه فناوری اظهار داشت: کارگروهی را تشکیل دادهایم تا مدلهای مختلف را برای بازنگری تعرفهها ترسیم کنند. چرخ صنعت حوزه ارتباطات، با درآمد ناشی از صوت و دیتا میچرخد.
بخشی از کندی که گاهی اوقات در سرعت اینترنت وجود دارد، به این دلیل است که متناسب با نیاز این بخش منابعی به آن تزریق نشده است. این منبع را یا دولت باید تزریق کند یا باید بر منابعی که از طریق مردم تهیه میشود، تکیه کنیم.
وی تاکید کرد: هدف ما این است که به نقطه مطلوبی برسیم و طوری تعرفه را اصلاح کنیم که به مردم فشار نیاید. میدانیم مردم درگیر انواع و اقسام تورمها هستند و باید کمکشان کنیم.
وزیر ارتباطات گفت: البته باید به این نکته نیز تاکید کنم که اگر به همین منوال پیش برویم، کیفیت شبکهای را که الان داریم، در سال جدید نخواهیم داشت. باید در این بخش سرمایهگذاری شود و ما نیازمند تغییر مدلهای اقتصادی این حوزه هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین چندی پیش اعلام کرده بود که هیچ کسی به بهانه افزایش حقالسهم اپراتورها به دولت در بودجه، حق افزایش تعرفه را ندارد. این وظیفه بر عهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
زارع پور همچنین یادآور شده بود: اپراتورها سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی حق السهم را داشتند، البته شامل خیلی از اپراتورها نمیشد، اما الان این ۲ درصد نباید بهانهای برای افزایش نرخ باشد. طبق روال معمول، تعرفهها اصلاح خواهد شد، اما ربطی به ۲ درصد ندارد. در حال پیگیری از شورای نگهبان هستیم تا این ۲ درصد حذف شود.
بهترین استفاده از باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ را انجام خواهیم داد
باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ سالها است که به محل مناقشه وزارت ارتباطات و سازمان صدا و سیما تبدیل شده است. این باند فرکانسی اکنون در اختیار صداوسیما است و نمیتوان از آن برای توسعه زیرساخت اینترنت استفاده کرد.
مدتی قبل «پیمان جبلی» رییس صداوسیما در پروژه سیگنالرسانی به تمام نقاط کشور، در پاسخ به این سوال که آیا قصد آزادسازی این باند فرکانسی را دارند یا نه، تلویحا اعلام کرد صدا و سیما چنین قصدی را ندارد و خودش در حال استفاده از این باند فرکانسی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال ایرنا در مورد سرنوشت این باند فرکانسی که میتواند نقش عمدهای در توسعه اینترنت و به خصوص اینترنت نسل پنجم (۵ G) داشته باشد، گفت: برای بهترین استفاده از باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ با صدا و سیما در تعامل خواهیم بود. ما در ابتدا باید ببینیم نیاز صداوسیما چیست و اگر توانش را داریم، آنرا برطرف کنیم.
زارع پور افزود: در جلسه رونمایی از پروژه سیگنالرسانی مبتنی بر فیبر نوری که بالاخره بعد از یک دهه تلاش چند وزیر، مدیر و کارشناس انجام شد، اعلام کردم که شبکه دیتا به کمک صداوسیما آمد تا مشکل وابستگی به سیگنالهای ماهوارهای را حل کند. امیدوارم روزی برسد که صداوسیما نیز ظرفیتهای خود را پای کار بیاورد تا توسعه اینترنت سرعت بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات با صداوسیما در تعامل است، تصریح کرد: همچنان که مشکل سیگنالرسانی صداوسیما را حل کردیم، هر مشکل دیگری را که در مسیر پیامرسانی این رسانه به مخاطبین وجود داشته باشد، نیز با کمک یکدیگر حل میکنیم.
زارعپور افزود: خوشبین هستیم که از این محدوده فرکانسی که جزو انفال عمومی به حساب میآید و سرمایه ملی است، بهتر از آن استفاده شود. فرکانسهای دیگر (۳۵۰۰-۳۶۰۰) نیز برای توسعه اینترنت نسل پنجم وجود دارند که برای محدوده خاصی مناسب است، ما در تلاش هستیم تا از تمام ظرفیتها برای رشد فناوری استفاده کنیم.
عدهای گفتند با دود به وزیر پیام بدهید
عیسی زارعپور زمانی که به عنوان وزیر ارتباطات معرفی شد، از مردم خواست تا از طریق یک شماره تماس پیامکی، مشکلات و درخواستهای خود را با او به اشتراک بگذارند. همین مساله باعث شد برخی به او خرده بگیرند که چرا به شبکههای اجتماعی ورود نکرده و با فناوری میانهای ندارد.
وی در این مورد خاطرنشان کرد: از ابتدا برای ارتباط با مردم راههای متعددی را مطرح کرده بودم، اما متاسفانه تمام توجهها روی راه ارتباطی از طریق ارسال پیامک متمرکز شد.
زارع پور ادامه داد: من وزیر ارتباطات بیش از ۸۰ میلیون ایرانی هستیم و آن راه ارتباطی را برای عموم مردم اعلام کرده بودم. در تعدادی از روستاهای کشور، هنوز ارتباطات دیتا برقرار نیست و آنها به فضای مجازی دسترسی ندارند. من باید در دسترس روستاییان عزیزی که به هر دلیلی در روستای آنها اینترنت وجود ندارد نیز باشم تا بتوانند با ارسال پیامک ارتباط برقرار کنند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: زمانی که شماره پیامکی را به عنوان یکی از راههای ارتباطی اعلام کردیم، عدهای گفتند «وزیر گفته من در شبکههای اجتماعی نیستم، با دود و آتش به من پیام بدهید.» این حرفها باعث شادی هموطنانم شد و ما از این جهت خوشحالیم که مایه تبسم شدیم.
وی افزود:، اما شیطنتی در این بحث شد، من هیچوقت اعلام نکردم در شبکههای اجتماعی نیستم، اتفاقا در تمام پیامرسانهای داخلی و شبکههای اجتماعی قانونی کشور حضور دارم. تخصص من در حوزه فناوری است و پیش از وزیر شدن نیز در همین فضا حضور داشتم.
زارعپور خاطرنشان کرد: شبکههای اجتماعی ابزار خوبی برای ارتباط با مردم است و میتوان بازخورد کارهای انجام شده را از آنها گرفت و نظرات مردم را بدون واسطه شنید. در این مدت نیز از طریق تمام کانالهای ارتباطی که در فضای مجازی مجاز دارم، به مردم گزارش کار دادهام. مردم در جریان کارها هستند و من توصیه میکنم تمام دولتمردان در این فضا باشند و از آن استفاده کنند.