مزایا و معایب انواع رژیمهای لاغری
رویداد۲۴ یکی از حقایق اساسی در اکثر رژیم ها این است که اگر کالری بیشتری نسبت به مصرف خود بسوزانید، وزن کم خواهید کرد. با این حال، انتخاب رژیم هیچ پایانی ندارد.
جستجوی آنلاین مشاوره رژیم غذایی می تواند جامع باشد و اغلب به منابع مغرضانه یا غیر قابل اعتماد منجر شود. با این حال، با درک بهتر رایجترین انواع رژیمهای غذایی، میتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک برای سبک زندگی و اهداف کلی شما بهتر عمل میکند.
این مطلب روزیاتو را بخوانید تا بدانید که کدام رژیمهای غذایی به محبوبترین رژیمهای آنلاین تبدیل شدهاند و همچنین مزایا و معایب هر یک از این رژیمها چیست.
روزه
روزهداری متناوب شامل مصرف تمام کالریهای روزانهتان در یک بازه زمانی مشخص و سپس ناشتا بودن در بقیه روز است.
روشهای مختلفی برای روزهداری متناوب وجود دارد که محبوبترین آنها تقسیم ۸:۱۶ است؛ به این معنی که کالریهای خود را در یک بازه ۸ ساعته غذا مصرف میکنید و ۱۶ ساعت دیگر از روز را روزه میگیرید. یا می توانید روزه را به صورت تقسیم غذایی ۱۰:۱۶، ۱۶:۱۰ یا حتی ۶:۲۰ را انجام دهید: یعنی تقسیم ناشتا.
- مزایای روزه متناوب: منجر به کاهش وزن، کمک به بهبود مقاومت به انسولین، کاهش استرس اکسیداتیو روی سلول های شما، تثبیت سطح قند خون و کاهش خطر سکته می شود.
- معایب روزه متناوب: به دلیل انرژی کم، هوس ها، عادات و نظم مورد نیاز برای پایبندی به چارچوب های زمانی خاص، می توان در درازمدت به آن پایبند ماند. این روزه ها شما را دچار نوسانات خلقی، یبوست، کمآبی یا کاهش کیفیت خواب می کند.
رژیم غذایی مدیترانه ای
رژیم غذایی مدیترانه ای از عادات غذایی مردم کشورهای مانند یونان، ایتالیا، اسپانیا است که در نزدیکی دریای مدیترانه زندگی می کنند؛ یعنی کشورهایی که طولانی ترین امید به زندگی را در جهان دارند.
این رژیم غذایی سرشار از غذاهای مفید برای قلب مانند سبزیجات، غلات، ماهی، میوه، روغن زیتون و آجیل است. مصرف گوشت قرمز در این رژیم به حداقل می رسد، مصرف لبنیات در حد متوسط است و از منابع باکیفیت مانند ماست و پنیر استفاده می شود.
- مزایای رژیم مدیترانه ای: این رژیم منجر به کاهش وزن می شود و رژیم آسانی است. علاوه بر این، علائم دیابت و بیماری های قلبی عروقی را نیز معکوس می کند.
- معایب رژیم مدیترانه ای: رژیم غذایی دستورالعمل کالری مشخصی ندارد، برخی از این غذاها پرهزینه هستند.
رژیم پالئو یا غارنشینی
رژیم غذایی پالئو که گاهی “رژیم غارنشینان” نامیده می شود، فقط شامل خوردن گوشت، ماهی، سبزیجات، میوه، آجیل و دانه ها می شود. در هنگام این رژیم، از مصرف هر گونه غلات، لبنیات، غذاهای فرآوری شده، لوبیا، حبوبات و قند باید اجتناب کنید.
- مزایای رژیم پالئو: این رژیم در کمک به کاهش وزن، کاهش فشار خون و بهبود سایر نشانگرهای خون موثر است.
- معایب رژیم پالئو: بسیاری از محققان بر نبود شواهدی در مورد اثرات رژیم غذایی بر سلامت تاکید می کنند و باید تحقیقات بیشتری انجام شود. محققان نسبت به حذف غلات کامل در رژیم غذایی هشدار می دهند، زیرا نشان داده که از بیماری قلبی و دیابت جلوگیری می کند.
بیشتربخوانید: با بیماری خطرناک مانکنها آشنا شوید!
رژیم گوشتخواری
رژیم غذایی گوشتخواری دقیقا برعکس گیاهخواری است. طرفداران گوشتخوار فقط محصولات حیوانی مانند گوشت، پنیر، شیر، چربی های حیوانی و تخم مرغ می خورند. بدون مصرف هیچ گونه غلات، سبزیجات و میوه. این رژیم که به عنوان رژیم کربوهیدرات صفر نیز شناخته می شود چهارمین رژیم محبوب آنلاین است.
- مزایای رژیم گوشتخواری: منجر به کاهش وزن می شود؛ به خصوص که پروتئین اثر حرارتی بدن در تغذیه را افزایش می دهد که انرژی لازم برای هضم غذاست. این رژیم می تواند با التهاب مبارزه کرده و از کمبود مواد مغذی جلوگیری کند.
- معایب رژیم گوشتخواری: کمبود میوه و سبزیجات ممکن است منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، سرطان و خطر کلی مرگ شود.
رژیم غذایی سیرت فود
این رژیم غذایی ، که رژیم محبوب خواننده ادل است، روی غذاهای سرشار از سیرتوئین تمرکز دارد؛ یعنی گروهی از پروتئین های موجود در بدن که متابولیسم را تنظیم می کنند. غذاهای سرشار از سیرتوئین شامل شراب قرمز، شکلات تلخ، گردو، آرگولا، قهوه و روغن زیتون فرابکر است.
- مزایای رژیم سیرت فود: بسیاری از غذاهای توصیه شده در رژیم غذایی سیرت فود سرشار از ریزمغذی ها و آنتی اکسیدان های مفید هستند.
- معایب رژیم سیرت فود: شواهد کمی وجود دارد که رژیم سیرت فود منجر به کاهش وزن یا بهبود سلامتی می شود و باید یک روال سختگیرانه را دنبال کنید.
رژیم کتوژنیک
کتوژنیک که به اختصار کتو نامیده می شود، چربی (۶۵-۷۵ درصد از کالری روزانه شما)، با مصرف پروتئین متوسط (۲۰-۳۰ درصد) و کربوهیدرات بسیار کمی (فقط حدود پنج درصد) را در اولویت قرار می دهد؛ البته، برخی از نسخه ها کربوهیدرات را در کل منع می کنند.
رژیم کتو برای حفظ بدن در یک حالت تقریباً ثابت کتوز طراحی شده است؛ یک حالت متابولیک که در آن بدن از چربی کتون میسازد تا به جای شکر از کربوهیدراتها (منبع انرژی اولیه و ترجیحی بدن) به عنوان انرژی استفاده کند.
- مزایای رژیم کتو: ادعا شده که رژیم کتو ممکن است در درمان سرطان و حتی بیماری های تنفسی مفید باشد و می تواند منجر به کاهش وزن و کاهش قند خون در بیماران دیابتی شود.
- معایب رژیم کتو: طبق تحقیقات، این رژیم برای کاهش وزن، در زمانی که کالری با رژیم های دیگر مطابقت داشته باشد، موثرتر نیست.
نتیجه
توجه به این نکته مهم است که هیچ یک از این رژیم های غذایی برای نیازهای سلامتی شما مهم نیستند. شما می توانید با هر رژیمی وزن کم کنید، تا زمانی که کمبود کالری داشته باشید؛ یعنی بیشتر از آنچه که مصرف می کنید کالری بسوزانید. ابتدا کالری ها را اولویت بندی کنید و سپس یک سبک رژیم غذایی را بر اساس ترجیح خود انتخاب کنید.
طبق نتایج تحقیقات، کیفیت غذا درست مانند شمول تعدادی ماده غذایی درشت (پروتئین، کربوهیدراتها و چربیها) مهم است.
به عبارت دیگر، اگر از یک رژیم کم کربوهیدرات پیروی می کنید، باید مطمئن شوید که چربی ها و پروتئین های با کیفیت نیز مصرف می کنید. از طرف دیگر، اگر رژیم غذایی کمچربی دارید، غلات کامل را به جای نشاستههای تصفیهشده ترجیح دهید.