تاریخ انتشار: ۲۲:۰۱ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

اشتباه خطرناک بیماران دیابتی؛ این دو غذا را حذف نکنید!

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به رواج کم کردن یا قطع مصرف ۲ ماده غذایی از سوی بیماران مبتلا به قند خون، به آن‌ها هشدار داد.

اشتباه خطرناک بیماران دیابتی؛ این دو غذا را حذف نکنید!

رویداد۲۴ احمد اسماعیل‌زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این مطلب که دیابت یک اختلال متابولیک است، عنوان کرد: اختلال در متابولیسم گلوکز یا قند، عملاً همه اندام‌ها و دستگاه‌های بدن را درگیر می‌کند. البته به دلایل مختلف، بعضی قسمت‌های بدن مثل کلیه یا دستگاه قلب و عروق، بیشتر تحت تأثیر این اختلال قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در رژیم غذایی اکثر قریب به اتفاق مردم، بخش عمده‌ای از انرژی از کربوهیدرات تأمین می‌شود و نان و برنج به عنوان منبع غنی از کربوهیدرات محسوب می‌شود اما بعضی مبتلایان به بیماری دیابت، به منظور کاهش قند خون و کنترل بیماری خود، مصرف نان و برنج را به شدت کم یا حتی قطع می‌کنند.

اسماعیل‌زاده گفت: بر اساس راهنماهای بالینی و تغذیه‌ای درمان دیابت، بین افراد سالم و مبتلایان به دیابت از نظر مقدار مناسب کربوهیدرات در رژیم غذایی، تفاوتی وجود ندارد. هر چند که توصیه می‌شود بخش عمده کربوهیدرات از انواع کربوهیدرات‌های پیچیده تأمین شود و مصرف قندهای ساده و شیرینی‌ها تا حد ممکن محدود شود.

وی ادامه داد:  قطع مصرف نان و برنج در مبتلایان به دیابت اقدامی نادرست است و حتی امکان دارد اختلالات و عوارض ناشی از دیابت تشدید شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی با توجه به برنامه کلی درمانی (شامل داروهای تجویز شده) باید مقدار دریافت کربوهیدرات را در وعده‌ها و میان وعده‌های غذایی تنظیم کنند.

منبع: مهر
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سلامت
نظرات شما