جزئیات حادثه دلخراش در اتاق زایمان
مادر شدن شاید بزرگترین و زیباترین اتفاق زندگی یک زن باشد؛ وقتی پس از ۹ ماه تحمل بار حاملگی، آنهم با زحمت بسیار انتظار تولدی را میکشد. شاید شوق دیدن و به آغوش کشیدن نوزاد است که تحمل سختیها این ۹ ماه را آسان میکند و هر مشکلی را به جان میخرد.
رویداد 24- مادر شدن شاید بزرگترین و زیباترین اتفاق زندگی یک زن باشد؛ وقتی پس از ۹ ماه تحمل بار حاملگی، آنهم با زحمت بسیار انتظار تولدی را میکشد. شاید شوق دیدن و به آغوش کشیدن نوزاد است که تحمل سختیها این ۹ ماه را آسان میکند و هر مشکلی را به جان میخرد.
روزی را به یاد میآورد که پس از ۹ ماه قرار است مادر شود. مثل همه مادرانی که یک روز برای به دنیا آوردن فرزند به بیمارستان میروند و با خیال آسوده خود را به پزشک میسپارند و چشمانتظار پرستاری تا فرزندش را به آغوش او بسپارد.
داستان از یک زایمان ساده شروع میشود. از صبح روز ۲۷ دیماه امسال، وقتیکه مادر با احساس درد و ناراحتی به اورژانس بیمارستانی در شمال تهران مراجعه میکند. هفته سی و هفتم بارداری است و مادر انتظار دوقلوهایش را میکشد. به اظهار پزشک اورژانس حال مادر نامساعد تشخیص داده میشود و بنا به پیشنهاد وی مادر برای زایمان پیش از موعد بستری میشود.
مادر جوان در بیمارستان بستری و دوقلوها متولد میشوند. اما بعد از عمل حادثهای تلخ رقم میخورد که شیرینی تولد دوقلوها را برای پدر و مادر تلخ میکند.
سوختگی به دلیل تنفس گازی که اکسیژن نبود
پس از عمل مادر به اکسیژن نیاز پیدا میکند؛ ولی در اتاق عمل به محض اینکه ماسک اکسیژن را روی صورت بیمار قرار میدهد، وی دچار سوختگی شدید میشود.
ظاهرا این عارضه بر اثر نوع گاز پر شده در کپسول اکسیژن است؛ اینکه به جای گاز اکسیژن گاز دیگری در آن پر شده و باعث میشود صورت، لب، دهان، گلو، ریه و چشمان این مادر دچار سوختگی شدید شود.
مادر بلافاصله پس از این حادثه به مدت یک روز به کما میرود و پس از بهوش آمدن در بخش سوختگی بیمارستان چمران بستری میشود و امروز تقریبا یک ماه است که روی تخت بیمارستان خوابیده است.
وی همچنان با استفاده از لوله تراکستومی که در داخل گردنش گذاشته شده است نفس میکشد و تغذیه میکند و توان صحبت کردن نیز ندارد.
به زودی گزارش بازرسیها اعلام میشود
در همین رابطه به سراغ خسرو رحمانی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رفتیم. وی در گفتوگو با فارس گفت: پس از دریافت شکایت مبنی بر مشکلاتی که برای یکی از بیماران بیمارستان شهید چمران تهران به وجود آمده بود بازرسی و بررسیهای لازم انجام شد.
وی ادامه داد: بیمار از ناحیه صورت و لب دچار سوختگی شده که علت و جزئیات حادثه در دست بررسی است و بهزودی موارد به پزشکی قانونی و مسئولان مربوط برای رسیدگی بیشتر اعلام خواهد شد. وی با اشاره به حال عمومی این مادر گفت: خوشبختانه خطر برطرف شده و بیمار قادر است که تنفس کند ولی متأسفانه همچنان قادر به صحبت کردن نیست و بعد ازاینکه راه تنفس دهانی وی بهطور کامل باز شد میتوان دراینباره نظر داد.
معاون درمان دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: حال دوقلوها خوب است، یکی از آنها بعد از تولد در Nicu بستری بود که خوشبختانه در حال حاضر بدون مشکل و در حالت طبیعی است.
با متخلفان برخورد خواهد شد
محمد حلی ساز رئیس بیمارستان شهید چمران ضمن ابراز تأسف از حادثه رخداده برای این مادر گفت: مادر و نوزادان پس از تولد نیاز به اکسیژن داشتند و ازآنجاکه در اتاق عمل امکان استفاده از دستگاه اکسیژن ساز برای ۲ بیمار بیشتر وجود نداشت، پرسنل مجبور به استفاده از کپسول اکسیژن میشوند.
وی ادامه داد: اما بعد از استفاده از کپسول برای مادر، وی دچار سوختگی از ناحیه صورت میشود. تا اینجا آنچه مشخص است اینکه کپسول حاوی اکسیژن نبوده و اشتباه گاز دیگری در آن پر شده است که در ترکیب با هوا ایجاد سوختگی میکند.
رئیس بیمارستان شهید چمران افزود: این کپسولها در خارج از بیمارستان پر میشود و در حال پیگیری علت بروز این مشکل هستیم.
وی با اشاره به وضعیت بیمار گفت: بنده از روز اول در جریان کامل روند مشکل ایشان بودهام و از هرگونه اقدام لازم در خصوص روند درمانشان دریغ نکردهایم و امیدوارم هرچه زودتر بهبودی کامل برایشان حاصل شود.
حلی ساز در پایان گفت: در حال پیگیری تخلف انجام شده هستیم و حتما متخلفان به قانون معرفی خواهند شد و این یک گناه قابل گذشت نیست.
مسئولان یک ماهه گذشته کجا بودند؟
پدر دوقلوها در گفت وگو با فارس ضمن گلایه از مسئولانی که در یک ماه گذشته سراغی از خانواده اش نگرفته اند، گفت: در این یک ماه به همه جا سر زدم و شکایتم را برای همه مسئولان عنوان کرده ام ولی جوابی نگرفتم و هیچ کدام از مسئولان وزارت بهداشت برای بررسی و پیگیری حضور نداشتند.
وی ادامه داد: در نهایت دست به دامن رسانه شدم شاید بتوانم مشکلم را حل کنم و جلوی بروز اینگونه حوادث را برای خانواده های دیگر بگیرم.
وی افزود: خوشبختانه بعد از ورود رسانه به موضوع، حضور مسئولان در صحنه پررنگ تر شد و ادبیات و گفتار و رفتارشان کلا نسبت به قبل تغییر کرد و تیمی هم برای بررسی به بیمارستان آمدند.
حوادث پزشکی کی تمام میشود؟
مادر ۹ ماه انتظار دوقلوها را کشید و امروز یک ماه است که دوقلوها انتظار مادر را میکشند. روزهای پس از زایمان یکی از شیرینترین روزهای زندگی مادر است، البته روزهایی که هم نیاز به توجه و هم رسیدگی اطرافیان دارد و حالا این خاطرات شیرین به حادثهای تلخ تبدیل شده و مادر در این مدت تنها با سرم تغذیه کرده است، همه اینها به خاطر یک حادثه که با کمی دقت و توجه قابل پیشگیری بود.
این بیمارستان دولتی از مجموعه تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است؛ هرچند این نخستین حادثه رخ داده در سیستم بهداشت و درمان کشور نیست ولی امیدواریم با همت مسئولان و رفع مشکلات نظارتی در وزارت بهداشت، این آخرین اتفاق باشد.
منبع: فارس