تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۲ مهر ۱۳۹۷
به دنبال رشد تقاضا در بازار؛

شروع داغ بازار‌های پاییزی با دلار ۱۵ هزارتومانی

در اولین روز مهر، قیمت‌ها در بازار‌های سکه و ارز مسیر رشد را پی گرفتند. یکشنبه اولین روز جدی فعالیت بازار داخلی طلا پس از تعطیلات مذهبی بود تا با رشد دوباره تقاضا، روند بازار متاثر شود.

بازار سکه از رشد قیمت‌ها در بازار ارز نیز تحت تاثیر قرار گرفته بود. این دو بازار تا حدی تحت تاثیر تحولات سیاسی کشور نیز بودند. سکه امامی که شنبه، آخرین روز تابستان را با قیمت ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به پایان برده بود، روز گذشته تا بهای ۴ میلیون و ۶۱۱ هزار تومان رشد کرد.
 
سکه بهار آزادی نیز یکشنبه ۴میلیون و ۳۱۰ هزار تومان قیمت خورد. این روند، علاوه بر اثرگذاری پایان تعطیلات مذهبی، تحت تاثیر روند بازار آزاد ارز هم بود. روز یکشنبه، تقاضا در بازار ارز به نسبت زیاد بود، گرچه قابل مقایسه با روز‌های بی‌سامانی این بازار نبود.

چندی است به دلیل نااطمینانی‌های اقتصادی، روند افزایشی در بازار، به جای کاهش تقاضا، موجب خرید‌های تازه می‌شود. یکشنبه عضو هیات‌مدیره اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به تعطیلات چند روز گذشته گفت که با وجود تعطیلات در بازار غیررسمی، قیمت ارز افزایش داشته که همین مساله باعث افزایش قیمت سکه و طلا شد.

محمد کشتی‌آرای با بیان اینکه صبح روز شنبه قیمت طلا در بازار کاهشی بود، اظهار کرد: با این حال از ظهر به بعد قیمت ارز افزایش پیدا کرد و به تبع آن بازار سکه و طلا هم افزایشی شد. او با تاکید بر تاثیر مسائل سیاسی روی قیمت‌ها در بازار طلا افزود: یکشنبه قیمت سکه ۱۰۰ هزار تومان بیشتر شد، در حالی که قیمت جهانی طلا با توجه به تعطیلی روز یکشنبه در کشور‌های غربی ثابت بود. کشتی‌آرای با بیان اینکه شنبه دادو‌ستد‌ها در بازار طلا کم شده بود، گفت: از دیروز که بازار فعال شده و داد و ستد‌ها روال عادی خود را پیدا کرده، نسبت به شنبه حالت افزایشی داشته است.

هر دلار آمریکا ساعت ۱۶ دیروز با افزایش ۴۹۰ تومانی به نرخ ۱۴ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. بازار ارز با جهش ۹۰ درصدی دلار در تابستان، معاملات پاییز را آغاز کرد. طی هفته اخیر شاهد صعود ملایم دلار در کانال ۱۴ هزار تومانی بودیم. این روند با شتاب بیشتری در روز گذشته ادامه یافت. فعالان بازار دو عامل عمده را در شتاب‌گیری رشد دلار در روز گذشته موثر می‌دانند یکی رشد تقاضای خرد با تقویت جریان نقدینگی در نخستین روز از ماه مهر و دیگری افزایش تقاضای احتیاطی در آستانه مجمع عمومی سالانه سازمان ملل از مهم‌ترین عوامل موثر حرکت نرخ دلار به سمت مرز ۱۵ هزار تومانی ارزیابی می‌شود. برگزاری مجمع عمومی سالانه سازمان ملل فارغ از نتایج آن می‌تواند در فروکش هیجانات این بازار موثر باشد.

ادامه رکوردزنی دلاری بورس

بازار بورس تهران همچنان رکورد می‌زند، اما این رشد‌های شاخص متاسفانه ناشی از عوامل بنیادین بازار نیست. رکوردشکنی‌های شاخص در هفته‌های گذشته عمدتا تحت حمایت روند بازار ارز بوده و شناسایی سود عده‌ای از معامله گران، روز به روز نوسان‌گیران بیشتری را به بازار سهام می‌کشاند. ایسنا یکشنبه نوشت: ظاهرا نوسانات در بورس تهران قصد آرام و قرار ندارد.

از زمانی که بازار ارز دچار نوسان شد، بازار سهام نیز روی موج این نوسان نشست و پا به پای ارز با فراز و فرود‌هایی شدید تکان خورد؛ به‌طوری‌که طی ۶ ماه گذشته قیمت برخی سهم‌های صادرات محور در بورس تهران بیش از دو برابر شده است.
 
یکشنبه شاخص کل، بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۴۵۳۳ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۶۵ هزار و ۷۲ واحدی افزایش یافت. شاخص کل هم وزن نیز با ۷۹۳ واحد رشد تا رقم ۲۸ هزار و ۷۲۴ واحدی افزایش یافت. شاخص آزاد شناور نیز ۴۲۸۸ واحد رشد کرد و به رقم ۱۷۵ هزار و ۹۱۰ واحدی رسید.
 
شاخص بازار اول و دوم نیز هر یک به ترتیب ۳۱۹۴ و ۱۰ هزار و ۲۱۰ واحد افزایش یافت. صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی گلگهر و شرکت ارتباطات سیار ایران هر یک به ترتیب ۳۰۸، ۲۵۱ و ۲۲۳ واحد تاثیر مثبت در رشد شاخص کل داشتند، اما در طرف مقابل سایپا، ایران خودرو و فولاد خوزستان هر یک به ترتیب با ۵۴، ۲۸ و ۱۸ واحد تاثیر کاهنده سعی کردند در مقابل رشد فزاینده شاخص‌های بازار سهام بایستند.

در حالی دو نماد پرمعامله گروه خودرو و ساخت قطعات روز گذشته بیشترین نقش کاهنده را روی شاخص‌های بازار سرمایه داشت که روز گذشته و آخرین روز معاملاتی هفته گذشته گروه خودرو و ساخت قطعات با افزایش چشمگیر در قیمت‌ها مواجه شدند. یکشنبه روند قیمت سهم‌ها در گروه خودرو برای تقریبا نیمی از شرکت‌ها کاهشی بود و نیمه دیگر توانستند رشد مناسبی را داشته باشند.
 
در عین حال در دومین روز هفته و اولین روز پاییز، فلزات اساسی توانستند یکی از عوامل رشد شاخص‌های بازار باشند و در این گروه نماد‌هایی همچون سهامی ذوب‌آهن اصفهان، کالسیمین و سرمایه‌گذاری توکافولاد، زرین‌معدن آسیا و فولاد آلیاژی ایران از جمله سهم‌هایی بودند که بیش از چهار درصد نوسان قیمت به سمت بالا داشتند.
 
منبع: سرپوش 
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما