تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸

نپیوستن به FATF چه هزینه‌هایی برای ایران دارد؟

یک استاد حقوق بین الملل با بیان اینکه در تمامی کشورها، بانک‌های مرکزی نحوه ارتباط مالی کشور موردنظر با جهان را رهبری می‌کنند، اظهار کرد: معلوم نیست در شرایطی که بانک مرکزی کشورمان به عنوان تخصصی‌ترین نهاد پولی و مالی، تا این اندازه بر پیوستن ایران به گروه ویژه مالی تاکید دارد، چرا از این دیدگاه کارشناسی استقبال نمی‌شود؟
 FATF
رویداد۲۴ یوسف مولایی با بیان اینکه پیوستن به گروه ویژه مالی مکانیزمی دارد که ایران برای مبادلات پولی و مالی خود با جهان باید پذیرای آن‌ها باشد، گفت: این مکانیزم شامل رصد کردن گردش پولی و مالی کشورمان است و زمانیکه این رصد انجام شده و شفافیت موردنظر صورت پذیرد، گفته می‌شود که مبادلاات مالی ایران در مسیر سالمی جریان دارد.

وی افزود: این موضوع بدان معنا است که پولشوئی وجود ندارد، کلاهبرداری نیست و منابع مالی تروریسم از شبکه بانکی ایران تغذیه نمی‌شود و تمامی مسیر‌های مالی در حد استاندارد‌های جهانی شفاف است.

به گفته مولائی تا زمانی که یک کشور وارد این مکانیسم شفافیت و رصد و نظارت بین المللی نشود همیشه ظن قوی وجود دارد که فعالیت‌های مالی اش در مسیر درستی پیگیری نمی‌شود و در حقیقت به دنبال پولشوئی است.

مولایی معتقد است که با توجه به ادله فوق باید منشا پول و مسیری که طی می‌شود شفاف و قابل حسابرسی باشد تا مبادلات مالی آن در جهان تایید شود و این قانون در رابطه با تمامی کشور‌ها صادق است و هیچ دولتی نمی‌تواند از اجرای آن شانه خالی کند. وی ادامه داد: در صورتی که هر کشوری نتواند راستی آزمایی فعالیت‌های خود را به تایید گروه ویژه مالی برساند، این کشور به لحاظ استاندارد‌های جامع پولی و مالی جهانی مورد تایید نیست و در لیست کشوور‌های سیاه و ریسک پذیرمالی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:


این استاد حقوق بین الملل اضافه کرد: در همین راستا نیز فرصت‌هایی از سوی گروه ویژه مالی به ایران ارائه شده است تا بتواند مبادلات بانکی سالمی با جهان داشته باشد؛ مسوولان FATF می‌دانند که دولت و برخی از نهاد‌های مربوطه به دنبال الحاق کشورمان به این گروه و امکان تسهیل در مراودات بانکی ایران با جهان هستند.

وی اظهار کرد:اگر مقامات FATF به این جمع بندی برسند که دولت ایران توان الحاق به این گروه مالی را ندارد ما را در لیست سیاه و پس از آن کشور‌های ریسک پذیر قرار می‌دهند.

مولایی تاکید کرد: پس از این مرحله است که تمامی فعالیت‌های اقتصادی ایران در حالت بلوکه شده قرار می‌گیرد و مناسبات مالی کشورمان با جهان تقریبا در حالت ایستا واقع می‌شود.

وی همچنین در ادامه در ابطه با دیدگاه‌های مخالفان الحاق ایران به گروه ویژه مالی که معتقدند کشورمان بدون پیوستن به FATF هم می‌تواند از طریق شرکای تجاری، چون روسیه، چین و ترکیه همچنان با جهان ارتباط داشته باشد، گفت: همکاری با کشور‌های موردنظر از قاعده‌ای که به آن اشاره کردم مستثنی نیست چرا که هر سه این کشور‌ها خود، از اعضای گروه ویژه مالی هستند. این استاد حقوق بین الملل یادآور شد:علاوه براین به لحاظ مبانی حقوق بین الملل نیز یا شما با استاندارد‌های جهانی همراه هستید و امکان رصد و شفافیت معاملات بانکی تان را فراهم می‌کنید و یا از جریان آزاد مالی جهانی محروم می‌شوید.

وی افزود:حتی اگر کشوری از منابع مالی مناسبی برخوردار باشد، اما همچنان از الحاق به FATF سرباز زند هم از امکان جابه جایی منابع مالی خود در سطح جهان محروم است و این امر به معنای منزوی سازی یک کشور از سوی مسوولین آن تلقی می‌شود.

مولائی معتقد است که قطع رابطه پولی و مالی با منابع مالی جهان روند ناثوابی است، اما اینکه برخی از آقایان، چه روش‌هایی را جایگزین الحاق ایران به FATF می‌کنند و یا چه راهکاری برای جلوگیری از قطع ارتباط سطح مالی و بانکی ایران با جهان دارند خود، موضوعی چااش برانگیز است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: fatf ، یوسف مولایی
نظرات شما