امکان آلوده شدن شیر خشک وجود ندارد
رویداد۲۴ محمدرضا شانه ساز روز پنجشنبه در نشست رییسان دانشگاه های علوم پزشکی، معاونان غذا و دارو و مدیران منطقه ۲ آمایشی کشور اظهار کرد: آلودگی شیرهای خشک امکان ندارد؛ زیرا که این محصولات زیر نظر مسوول فنی و افراد دارای صلاحیت و سیستم معتبر پخش میشود.
وی گفت: با اجرایی و اجباری شدن نظام ردگیری و رهیابی و نهادینه شدن آن در سیستم توزیع محصولات تولیدی، شاهد مواردی مانند تعبیه قرص داخل کیکها نخواهیم بود و البته باید شرکتها و عوامل توزیع دخیل در این موارد پیگیری شوند.
شانه ساز بیان کرد: با توجه به جا نیفتادن سیستم و نظام ردگیری و رهیابی برای شناسایی متخلفان مجبور به استفاده از سیستم سنتی اطلاعاتی و انتظامی هستیم.
وی اضافه کرد: سیستم TTAC (نظام ردگیری و رهیابی سازمان غذا و دارو) مانند قطار در حرکتی است که نباید آن را متوقف کرد، بلکه باید ایرادهایش را برطرف کرد.
شانه ساز افزود: این سیستم یکی از کاملترین و پیشرفتهترین سامانهها در دنیا است و با مدیرانی که در راستای اجرای دولت الکترونیک از این سیستم استفاده نمیکنند، برخورد جدی خواهیم داشت.
رییس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: هرچند مقاومتهایی در بخش تولید و توزیع وجود دارد، اما اغلب تولیدکنندگان با ما همکاری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: باور بسیاری از افراد بر این است که سلامت محصولات بر عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بوده و وزارت بهداشت همواره در معرض اتهام است، اما این باور درستی نبوده و سلامت هر محصول با تولید کننده و پخش کننده آن است.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه حوزه غذا و دارو شوخی بردار نیست، گفت: حتی یک لحظه هم نمیتوانیم از دشمن غافل شویم و ساختار نظارتی ما در حوزه غذا و دارو و تجهیزات پزشکی باید تقویت شود.
شانه ساز گفت: هیچ اغماضی در مورد کسی که سلامت مردم را نشانه گرفته است، روا نیست و برخوردها و توالی نمونه برداری و پایشها در شرکتها باید مداوم انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی از سیاستهای وزارت خزانه داری آمریکا، خاطرنشان کرد: آمریکا به تازگی در اقدامی وقیحانه و غیر انسانی خواسته است که شرکتهای همکاری کننده با ایران تراکنشهای مالیشان را در اختیار وزارت خزانه داری آمریکا قرار دهند و هیچ دلیلی برای این اقدام نداشته و روز به روز فشار را بر این شرکتها بیشتر میکنند.
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه از افزایش ۳۰ درصدی واردات واکسن آنفلوانزا در سال جاری خبر داد و گفت: معتقد هستم این واکسنها هم باید مانند سرم مارگزیدگی و عقرب گزیدگی، بومی هر منطقه باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار واحد واکسن آنفلوانزا منقضی شده بود، اما امسال همگی مصرف شد، گفت: تا دو سال آینده واکسن آنفلوانزا را هم تولید میکنیم و برخلاف تبلیغات و زیرنویسها کمبودی در دارو و واکسن آنفلوانزا نداریم و بیش از دو برابر سال گذشته داروی آنفلوانزا وارد کردهایم.
شانه ساز در بخش دیگری از سخنانش از تولید ۹۸ درصد از داروها در داخل کشور خبر داد و گفت: تنها یک تا دو درصد داروها وارداتی هستند و با وجود مشکلات نقل و انتقال پول و تهدیدات آمریکا شرکتها حاضر به از دست دادن بازار بزرگ و جذابی مانند بازار ایران نیستند.
وی با بیان اینکه این فشارها همت نخبگان، صنعتگران و دانشمندان ما را بیشتر و برنامه ریزیهایمان را دقیقتر میکند، اعلام کرد: به زودی شاهد رونق تولید در محصولات به ویژه در اقلام سلامت محور خواهیم بود.
شانه ساز ادامه داد: با توجه به تنوع علوم، دانش و محصولات مانند سل تراپی، فعالیت کارخانههای بیوتکنولوژی و تولید رادیو داروها که روز به روز در حال پیشروی سریع هستند، امکان انجام این حجم از وظایف توسط سازمان غذا و دارو میسر نبوده و باید از توان بخش خصوصی نیز در این زمینه استفاده کنیم.
وی از تفویض اختیارات به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امور مربوط به دانشکدههای هر قطب باید به خود دانشگاه واگذار شده و دانشگاهها حتی به پروندههایی که به ستاد نظارت وزارت بهداشت، ارجاع میشوند هم کمک کنند.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به توانمندیهای آذربایجان شرقی در حوزه غذا و دارو گفت: این استان یکی از مهمترین مناطق ما با توجه به امکانات خدادادی و نعمات موجود در آن بوده و ما فقط بخش کوچکی از توانمندیهای آن را مدیریت میکنیم.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی، دومین منطقه کشور در حوزه دارو پس از پایتخت است، گفت: قبل از انقلاب، صنعت دارو در تهران متمرکز بود، اما تعداد زیادی از شرکتهای داروسازی پس از انقلاب در تبریز شکل گرفت.
وی یادآوری کرد: داروهای بسیار با اهمیتی در حوزه پیوند در این منطقه تولید میشود و ریشه این مهم، توانمندی مردم نخبه، تحصیلکرده و با فرهنگ استان آذربایجان شرقی است.