تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹

پول‌های نقدمان را چکار کنیم؟

شعب بانکی هنوز امکان دریافت و پرداخت وجه نقد ندارند و این در حالی است که این وجوه در بین مردم جابجا می‌شود. برخی بانک‌ها نیز دستگاه‌های هوشمندی را در تعدادی از شعب خود برای دریافت وجه نقد راه‌اندازی کرده‌اند، اما به نظر نمی‌رسد که این دستگاه‌ها پاسخگوی وجوه نقد در گردش باشد.

پول‌های نقدمان را چکار کنیم؟

رویداد۲۴ شیوع کرونا در جهان، بسیاری از فعالیت‌های مالی و اقتصادی را به چالش کشیده و اقتصاد ایران نیز از این اتفاق مستثنی نشد و به این ترتیب، شعب بانکی تعداد کارمندان خود را به حداقل رسانده و شرایط ویژه‌ای برای دوران کرونا ایجاد کردند.

از همان ابتدا، بانک مرکزی تغییراتی را در نظام بانکی ایجاد کرد تا مراجعات حضوری به شعب بانکی کاهش یابد، چراکه این اماکن به عنوان یکی از مهم‌ترین محل‌های انتقال ویروس کرونا برشمرده شد.

در همین راستا، افزایش سقف انتقال وجه از طریق اینترنت و خودپردازها از سوی بانک مرکزی برای کاهش مراجعات حضوری مردم به بانک‌ها انجام شد.

پس از آن، در روزهای پایانی سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرد که فروش اسکناس‌های نو برای عیدی‌های سال نو ممنوع بوده و از سوی دیگر، دریافت و پرداخت پول نقد و مسکوک نیز در شعب بانکی ممنوع شد.

در این بخش‌نامه تاکید شده که اگر بانک‌ها به دلایلی مجبور به دریافت پول نقد شدند، این اقدام باید با ملاحظات ویژه انجام شود و روابط عمومی بانک‌ها نیز باید در این خصوص به مشتریان خود اطلاع‌رسانی کنند.

این اقدامات از سوی بانک مرکزی در راستای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا از طریق جابجایی وجه نقد انجام شده و این در حالی است که کماکان انتقال وجوه نقدی در بین مردم ادامه دارد.

با توجه به اینکه شعب بانکی پول نقد را از مشتریان خود دریافت نمی‌کنند، افرادی که پول نقد در اختیار دارند، مجبورند از این وجوه برای خرید کالاهای مورد نیاز خود استفاده کنند و این امر سبب می‌شود انتقال وجوه نقدی بین مردم افزایش یابد.

طبیعتا با افزایش انتقال وجوه بین مردم، احتمال انتقال شیوع بیشتر ویروس نیز افزایش می‌یابد و این در حالی است که بانک‌ها همچنان وجوه نقدی مردم را دریافت نمی‌کنند.

مشخص نیست که این اقدام بانک‌ها تا چه زمانی ادامه دارد و ممکن است تا زمان پایان شرایط کرونایی برقرار باشد که به این ترتیب، تکلیف وجوه نقدی که دست مردم است، مشخص نیست.


بیشتر بخوانید:چطور کارت بانکی خود را ضد عفونی کنیم؟


البته در این میان، برخی بانک‌ها با راه‌اندازی دستگاه‌های هوشمند دریافت‌کننده پول نقد در تعدادی از شعب خود، امکان دریافت وجه نقد از طریق این دستگاه‌ها و انتقال آن‌ها به حساب افراد به صورت لحظه‌ای را فراهم کرده‌اند، اما با توجه به پایین بودن تعداد این دستگاه‌ها و دستگاه‌های خوددریافت سایر بانک‌ها که پول را با تاخیر به حساب فرد انتقال می‌دهند، به نظر نمی‌رسد که بتوان جای شعبه را در این زمینه پر کرد.

به نظر می‌رسد که در این زمینه بانک‌ مرکزی با هماهنگی بانک‌ها، باید شرایط مشخصی را برای کاهش انتقال وجوه نقد بین مردم ایجاد کند.

با این حال بهتر است افرادی که وجه نقد در اختیار دارند، در این شرایط با مراجعه به این دستگاه‌ها، وجه نقد خود را به حساب خود واریز کرده و از انتقال اسکناس و مسکوک تا حد امکان جلوگیری کنند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما