تاریخ انتشار: ۲۲:۰۶ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۵ نظر

پیشنهاد جدید دولت برای افزایش حقوق کارگران / احتمال افزایش مجدد حداقل دستمزد در نیمه سال ۹۹

معاون اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پیشنهاد جدیدی برای افزایش حقوق کارگران در سال ۹۹ خبر داد و گفت: راه‌حلی که با حداکثر عقلانیت نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در حال توافق بر سر آن هستند این است که سال را دو قسمت کنیم. با این امید که تا مرداد و شهریور بساط کرونا جمع شود، در نیمه اول سال با همین ترکیب ۳۳ درصد افزایش حقوق و مزایا ادامه دهیم، زمانی که اقتصاد به حالت عادی برگشت به توافق جدیدی برای افزایش حقوق کارگران ایجاد کنیم.

افزایش حقوق

رویداد۲۴ ظهر امروز حجت میرزایی، معاون اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یک برنامه زنده اینستاگرامی وزارتخانه مربوطه در خصوص تاثیر کرونا بر اقتصاد ایران صحبت کرد.

میرزایی در اظهارات امروز خود به موضوع افزایش حقوق کارگران در سال جاری پرداخت، که در متن تجارت‌نیوز

کل جهان امسال وضعیت جدیدی را تجربه می‌کنند و حدود یک میلیارد نفر در حال از دست دادن شغل هستند.
بیشتر بخوانید: دستمزد ٩٩ کارگران بازنگری می‌شود؟
در اقتصاد ایران چهار میلیون شغل در معرض آسیب هستند؛ تعداد زیادی کار خود را از دست داده‌اند، دیگر حق بیمه نمی‌توانند پرداخت کنند و باید به صندوق بیمه بیکاری بروند و مقرری بیمه بیکاری بگیرند. یعنی دائم درآمد‌های تامین اجتماعی در حال کاهش و هزینه‌هایش در حال افزایش است.

سازمان تامین اجتماعی با الزام دولت اعلام کرده ۱۰ گروه شغلی که آسیب دیده‌اند حق بیمه‌ها را با یک ماه تاخیر پرداخت کنند، یعنی درآمد‌های این سازمان به حداقل ممکن رسیده که در طول تاریخ تاسیس این سازمان تا این حد کم نشده است. با این شرایط این سازمان تمام تلاشش را می‌کند تا مستمری بازنشتگان تامین اجتماعی سر وقت پرداخت شود.

چهار میلیون کارگری که در معرض آسیب هستند در یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگاه فعالیت می‌کنند، اگر ۷۰۰ هزار کارگاه در حمل‌ونقل شهری کار می‌کنند کنار بگذاریم، ۴۰۰ هزار کارگاه بیمه‌پرداز هستند که در بخش خدمات فعالیت می‌کنند، جایی که اصولا بسیار کاربر است، ولی عموما بسته هستند.


برخی از این واحد‌های خدمانی تعطیل و برخی دیگر نیز با نصف نیروی کار فعالیت می‌کنند. اگر بگوییم حقوق کارگران به یک باره با درصد بالایی افزایش می‌یابد، این کارگاه‌ها می‌گویند دیگر با نصف نیرو نیز نمی‌توانیم به کار ادامه دهیم و باید با یک چهارم نیروهایش کار کند. این بنگاه‌های آسیب‌دیده بخش خدماتی هستند که عمده هزینه آن‌ها دستمزد کارگر است.

با این شرایط موج بیکاری افزایش می‌بابد. ما می‌دانیم که افزایش حقوق کارگران امسال نه در شان، نه متناسب با نیاز و نه متناسب تلاشی که به کار می‌بندند است.

این کارگر‌ها بودند که در ۵۰ روز گذشته در کارگاه‌ها کار کردند. هیچ کس نباید تلاش کند که برنده یک رقابت باشد، ممکن است همه ما بازنده باشیم و تلاش یک گروه برای این که سهم بیشتری داشته باشد موجب از بین رفتن کل اقتصاد شود.

افزایش دستمزد اگر غیرمتعارف باشد کل اشتغال را به شدت کاهش می‌دهد، سهم کل دستمزد را در پرداخت بنگاه به سرعت پایین می‌آورد و با موج بیکاری بیشتری مواجه می‌شویم؛ مخصوصا در بنگاه‌های کوچک، چون تاب‌آوری پایین‌تری دارند حجم ریزش بیشتر و کارگران زیادی بیکار می‌شوند.

ترکیب افزایش حقوق کارگران در شهریور ماه تغییر کند

برای این شرایط یک راه‌حل وجود دارد، راه‌حلی که با حداکثر عقلانیت نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در حال توافق بر سر آن هستند این است که سال را دو قسمت کنیم.

با این امید که تا مرداد و شهریور بساط کرونا جمع شود، در نیمه اول سال با همین ترکیب ۳۳ درصد افزایش حقوق و مزایا ادامه دهیم، زمانی که اقتصاد به حالت عادی برگشت توافق جدیدی برای افزایش حقوق کارگران ایجاد کنیم. شاید آن توافق تغییر در ترکیب این ۳۳ درصد باشد، یعنی سهم بیشتری به حداقل دستمزد و سهم کمتری به موارد دیگر مثل سنوات، حق اولاد و… باشد.

به هیچ وجه این ۳۳ درصد کافی نیست، اما امسال آنقدر اوضاع بد است که بسیاری از افرادی که هیچ رابطه قراردادی با بنگاهی ندارند مثل دستفروشان، رانندگانی بدون تاکسی که درآمد حداقلی داشتند باید منابع را برای حمایت از این گروه‌ها در نظر بگیریم. بدترین کار در این شرایط این است که تقابل‌های مثل کارگری و کارفرامایی ایجاد شود.

کارفرمایان با درصد خیلی بیشتری نسبت به کارگران، آسیب دیده‌اند، سرمایه‌هایشان رها شده است.

هیچ راهی جز همراهی و همدری بیشتر نداریم، همه ما باید شکیبایی بیشتری به خرج دهیم. امیدواریم کارگران افزایش حقوق ۳۳ درصدی را با این ترکیب بپذیرند تا در نیمه دوم سال به ترکیب بهتری برسیم.
 
منبع: تجارت نیوز
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
1
1
اضافه کردن به حقوق کارگران به همین میزان تصویب شده فعلی هم مترادف است با بی کاری گسترده بسیاری از انها
اگر قرار باشد من 100 میلیون حقوق یکسال یک کارگر را با توجه سنوات و عیدی و پاداش اخر سال و هزینه بیمه پرداخت کنم میروم به سمت مکانیزه کردن سیستم کارخانه ام با هزینه ای چند برابر اما کم دردسر تر
همین الان در کارگاه من یک دستگاه با یک اپراتور به اندازه 16 کارگر برایم تولید دارد یعنی من کافی است 22کارگرفعلی کارخانه را تبدیل کنم به 6 کارگر یک دستگاه دیگر جایگزین انها کنم قیمت دستگاه مد نظر من هم 1.8 میلیارد است حتی با پول سودی هم به صرفه است ضایعات کمتر و کیفیت بهتر هم ارایه میدهد
ان شش کارگر مرد را هم مرخص میکنم به جایش کارگر زن می اورم کار بسته بندی محصولات زن و مرد ندارد
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
0
1
اگه کرونا تاثیر داشته چرا رو حقوق کارمند 50 درصد به همراه 15 درصد و بعد از اون تقویت در فروردین ماه اومدین ؟
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
0
0
با سلام . واقعا این آقای مسئول و در کل دولت ، کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی را چه فرض کرده که اینچنین سخیف نظر میدهد. چطور حداقل حقوق شاغلین و بازنشسته های دولت نباید کمتر از 2/800 باشد و کرونا و وضع بد اقتصادی برای آنها نیست و از کره دیگری آمده اند و هر چه بدبختی و نحسی است فقط برای کارگراست و بازنشسته تامین اجتماعی مثل بنده حداقل بگیر . آخر حدود یک میلیون تومان تفاوت در حداقل حقوق بازنشسته دولتی و تامین اجتماعی در کشوری با این وضعیت تورم لجام گسیخته با کدام منطق سازگار است ؟ دولت بی تدبیری که با افکار و سیاست‌های احمقانه اش خاک کشور را به توبره کشیده و از روزی که بر سر کار آمده فقط وعده و وعید به مردم داده و سفره آنانرا نابود کرده واقعا با چه رویی ادامه کار میدهد در حالی که لیاقت انجام هیچ کاری را ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
0
2
با افزایش ۶۵ درصدی حقوق کارمندان بار تورمی ایجاد کردید که بارش رو دوش کارگر جماعت هست به این ظلم بزرگ چه باید گفت شرمتان باد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
0
0
اینکه مشاغل کوچک و بزرگ تو این وضعیت دچار مشکل شده اند درست ولی این موضوع چیز جدیدی نیست چند ستلی هست با این وضعیت و تصمیمات خودخواهانه بعضی ها هر سال هم بد تر میشه. اما چرا روی افزایش حقوق کارمندان دولت ایقدر تامل و تفکر انجام نشد؟ چرا به یک چشم بهم زدن بدون چانه زنی تصمیم گیری شد تصویب شد و الا آخر... حالا به کارگر به دفاع که رسیده انقدر فلسفی و با منطق تصمیم میگیرن؟ چرا انقدر باهوش شدین و به فکر افزایش بیکاری هستین؟ تا کی ظلم تا کی بدبختی؟ بی انصاف ها ماهم انسانیم تحصیلات دارین شعور داریم خانواده داریم و دلمون میخواد تو رفاه زندگی کنیم و از زندگیمون لذت ببرین درست مثل خود خود شما
نظرات شما