تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۹

روحانی: فشار تحریم‌ها و کرونا نتوانست تولید را متوقف کند

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه فشار تحریم‌ها نتوانست در اراده مردم خللی ایجاد کند، گفت: کشور به یک کارگاه بزرگ تولیدی تبدیل شده است و همه در حال فعالیت هستند و در هفت سال گذشته تولید فولاد نسبت به تولید تمام تاریخ ایران دو برابر شده است.
روحانی
رویداد۲۴ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در آیین بهره برداری از طرح‌های صنعتی و معدنی در استان‌های خراسان رضوی و اصفهان که به‌شکل ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: خداوند بزرگ را سپاسگزاریم که در پنجشنبه‌ای دیگر توانستیم بخشی از دستاورد‌های ملت بزرگ ایران کارگران و مهندسان را در معرض دید ملت فهیم ایران و همچنین جهانیان برسانیم.

رییس جمهوری گفت: امیدوارم امسال سالی پرکار و پر شتاب برای همه مسئولان و کارگران باشد. امسال سال «جهش تولید» است و باید همه توانمان را به کار ببریم و به گونه‌ای حرکت را افزایش دهیم که سال ما سال پر افتخاری برای ملت و کشور عزیز باشد.

تولید فولاد در دولت تدبیر و امید ۲ برابر گذشته شده است

روحانی افزود: چند نکته مهم درباره افتتاح‌های امروز این است که تولید فولاد کشور در دولت یازدهم و دوازدهم به ۲ برابر تولید فولاد تاریخ کشور رسید یعنی هر چه تولید داشتیم در ۷ سال دوبرابر شده است. این به این معنا است که سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و مهندسان شبانه‌روز برای آبادانی کشور تلاش می‌کنند.

رییس جنهوری خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که در تولید فولاد از رتبه دهم به رتبه هشتم می‌رسیم و امروز ظرفیت تولید فولاد ما ظرفیت ۵۵ میلیون تن است. در زنجیره فولاد یعنی معدن، کنسانتره و گندله هم آهن اسفنجی و شمش فولاد زنجیره ما منظم و کامل شده است. این که می‌بینید جایی کنسانتره افتتاح می‌شود و جای دیگر گندله، یعنی زنجیره اجرا می‌شود و باید کاری کنیم که در بخش فولاد که از معدن که شروع می‌کنیم بتوانیم زنجیره بعدی را هم محقق کنیم که سریعتر به محصول نهایی برسیم.

ایران به کارگاه بزرگ تبدیل شده است

روحانی گفت: امروز تمام ایران به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است. در هر استانی همه تلاش و کار می‌کنند. اینکه در بخش صنعت و معدن ما ۳۸۰۰ طرح مشغول فعالیت هستند و در سال جاری تا پایان سال ۲۰۰ طرح مهم افتتاح می‌شود، به این معنی است که همه کشور در حال حرکت است.

وی یاد اور شد: در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات، حمل و نقل و انرژی امروز شاهد یک تحول هستیم و بحمدالله موفق هستیم و هر هفته طرح‌های مهمی را افتتاح می‌کنیم.

روحانی گفت: ۴۷۲۶ میلیارد تومان ارزش طرح‌هایی است که امروز افتتاح شد و این پاسخ بسیار خوبی است به آن‌هایی که می‌خواستند در سال ۹۷ و ۹۸ کشور ما را به زانو در بیاورند.

رییس جمهوری یادآور شد: گزارشی که در همین بخش لوازم خانگی داده شد نشان داد که در سال ۹۸ که فشار ۹۷ را داشتیم و فشار مضاعف شد، تولید لوازم خانگی در سال ۹۸ نسبت به ۹۷، ۱۰ درصد افزایش یافت و در برخی موارد۳۳ درصد و در برخی موارد۱۲ درصد افزایش یافته است؛ یعنی تحریم نتوانسته ما را از پا درآورد.

تحریم نتوانست در اراده ملت ایران تاثیر گذارد

روحانی گفت: اینکه کشور در شرایط تحریم روند افتتاح‌ها ادامه دارد یعنی ما این مسیر را ادامه و تولید را توسعه داده‌ایم. اینکه در یک افتتاح دیدیم که تولید یخچال فریزر ۳۰۰ هزار دستگاه از امروز افزایش داشته است یعنی تحریم در اراده ملت ما نمی‌تواند تاثیر بگذارد.

رییس جمهوری اظهار داشت: البته تحریم به ما فشار می‌آورد و کار ما را سخت می‌کند؛ همین اینکه مدیران واحد‌های تولید تقاضای تخصیص ارز بیشتری هستند تا بتوانند سرعت تولید را افزایش دهند نشان می‌دهد که دشمن نتوانسته ما را از خودمان باز دارد و ما را تسلیم کند.

وی بیان کرد: ما علاوه بر اینکه اجازه ندادیم دشمن به هدف خود برابر ملت ایران دست پیدا کند، راه خود در ادامه دادیم البته ممکن است مقداری حرکت و مسیر ما کندتر شده باشد، اما است مسیر و حرکت ادامه خواهد یافت.

روحانی به ۳ موضوع مهم در بخش صنعت اشاره کرد و افزود: تامین مواد اولیه یعنی وجود معادن غنی کشور برای صنعت مهم است، زیرا مواد اولیه را برای این بخش فراهم می‌کند.

رییس جمهوری گفت: ما در فولاد از کشور دیگری گندله تامین نمی‌کنیم که آن را به آهن اسفنجی یا شمش فولاد تبدیل کنیم، همه این فرایند از معدن شروع تا خط نهایی در کشور انجام می‌شود، یعنی در زمینه مواد اولیه کشوری غنی داریم که در اکثر موارد، مواد اولیه را خودمان می‌توانیم از معادن استخراج کنیم.

معادن واگذار شده به برخی افراد را باید آزاد کنید

روحانی افزود: بار‌ها در دولت توصیه کردم و امروز هم به وزارت صمت توصیه می‌کنم یکی از کار‌های مهم این است که معادن را آزاد کنید معادن روی کاغذ به افرادی واگذار شده و حبس شده است، این معادن را باید از حبس نجات دهیم.

رییس‌جمهوری افزود: این ورق پاره‌هایی که به برخی داده شده است، مهلت و زمان بدهید، اگر در این بازه زمانی نتوانستند بهره برداری کنند کاغذ‌ها را ابطال کنید و معادن را به مردم واگذار کنید.

سهام معادن در بورس عرضه شود

روحانی، معادن را بزرگ‌ترین سرمایه برای اشتغال کشور دانست و یادآور شد: حتی در سخنان قبلی گفتم معادن را می‌شود به شکل سهام در بورس عرضه کرد؛ اجازه دهید معادن، آباد شود.

رییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه اکتشاف معدن، گفت: کار‌های بزرگی در این زمینه انجام شده است، همین که مسئول ایمیدرو اعلام کرد در این دولت صد هزار کیلومتر مربع برای اکتشاف فعالیت کردیم خیلی مهم است. اکتشاف به عنوان اولین گام، ما را راهنمایی می‌کند که در کجا و در کدام ارتفاعات و چه عمقی چه نوع مواد معدنی وجود دارد و اقدامات بعدی پس از این مرحله انجام می‌شود.

اتکای ۷۰درصدی صنایع به داخل کشور

روحانی، فناوری را نکته مهم دوم پس از مواد اولیه عنوان کرد و گفت: امروز در فناوری در مسیر خودکفایی قرار داریم، امروز اعلام شد ۶۰ تا ۷۰ درصد از صنایع، متکی به صنعت داخلی کشور است.

رییس جمهوری با اشاره به گزارش مسئولان صنعت فولاد، اظهار داشت: طرح‌هایی که بخش خارجی که به دلیل شیوع کرونا نتوانست برای تکمیل کند از سوی جوانان ایرانی تکمیل و به بهره برداری رسید که افتخار بزرگی برای کشور و ملت ایران است.

وی تصریح کرد: اکنون افتتاح طرح‌ها در یک شرایط عادی صورت نمی‌گیرد بلکه در شرایط تحریم شدید و کرونا انجام می‌شود. اینکه استاندارد اصفهان گفتند در روز‌های تعطیل و سیزده بدر فعالیت می‌کردیم و صنایع تعطیل نبوده است، بسیار مهم است.

تحریم و کرونا نتوانست تولید را متوقف کند

روحانی در ادامه به گزارش‌های آماری در زمینه تولید لوازم خانگی اشاره کرد و افزود: در دومین ماه سال ۹۹ در شرایط شدت شیوع کرونا نسبت به مدت مشابه سال گذشته، که کرونایی نبوده است، در زمینه تولید ماشین لباس شویی ۱۵۲ درصد افزایش داشته ایم، در زمینه تولید تلویزیون ۴۹ درصد افزایش داشته ایم که نشان می‌دهد کرونا ما را متوقف نکرده است.

رییس جمهوری با بیان این که کرونا و تحریم نتوانست تولید کشور را متوقف کند گفت: امروز شاهد یک حرکت بسیار خوب در کشور هستیم.

روحانی، میدان صادرات را یکی از مهمترین موارد بخش تولید در صنعت و معدن دانست و افزود: باید کاری کنیم که بخشی از تولیدات صادر شود، زیرا در این بخش است که تولید کننده ناچار است کیفیت محصول را افزایش دهد و مجبور است قیمت را متعادل کند.

وی افزود: اگر بنا باشد محصولی در داخل تولید شود و فقط به مردم خودمان بفروشیم مانند صنعت خودرو خواهیم شد، وقتی فقط به مردم خودمان فروختیم آن را امروز گران و فردا کیفیت را پایین و پایین‌تر می‌آوریم

روحانی تصریح کرد: اگر روزی برسد که خودروسازی ما ۳۰ درصد محصولاتش را صادر کند؛ ناچار می‌شود قیمت را متعادل کند و کیفیت را افزایش دهد. صادرات برای ورود به دنیای رقابت و اینکه بتوانیم در عرصه رقابت حرکت و مسیر خود را تصحیح و تسریع کنیم، بسیار مهم است.

ادامه دارد...
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما