تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۰۶ تير ۱۳۹۹

ساخت چرم از کاکتوس!

دو کارآفرین مکزیکی موفق به ساخت چرم از گیاهان کاکتوس شده‌اند و می‌گویند این نوع چرم، هر کاری که از چرم حیوانات انتظار دارید، انجام می‌دهد و پایدار و بدون زبری است.

کارآفرینی

رویداد۲۴ به نقل از آی‌ای،چرم قدمت زیادی دارد و یک صنعت پر رونق ۸۰ میلیارد دلاری پشت آن است که آن را به یکی از کالاهای قابل معامله همراه با موضوعات جدی در مورد مشروعیت اخلاقی تبدیل کرده است. زیرا تولید آن همراه با رفتار بی‌رحمانه با حیوانات و استفاده از پوست آنها و همچنین مواد شیمیایی مضر است که به محیط زیست آسیب جدی می‌رساند.

اکنون دو کارآفرین مکزیکی در حال بی‌ضرر کردن فرآیند تولید چرم هستند. آنها یک جایگزین به نام "کاکتوس" پیدا کرده‌اند که نه تنها با محیط زیست سازگار است، بلکه دارای ظاهر چرم طبیعی است. محصول آنها می‌تواند میلیون‌ها حیوان را در سراسر دنیا نجات دهد.

"آدریان لوپز ولارده" و "مارته کازارز" مردانی هستند که این چرم نوآورانه را تولید می‌کنند. اگرچه ممکن است فکر کنید غیرممکن است، اما محصول آنها از "کاکتوس نوپال" ساخته شده است و دقیقاً مانند چرم طبیعی و واقعی است.

این دو کارآفرین دو کارگر در صنعت مبلمان و مد بودند که باعث شد بفهمند که این صنعت تا چه اندازه محیط زیست را آلوده و نابود می‌کند. هنگامی که آنها این مسئله را به عنوان یک مشکل جدی پذیرفتند، به فکر راهی برای حل آن افتادند.

آنها شغل خود را ترک کردند و دو سال را صرف طوفان فکری و طراحی ایده‌های جدید کردند. سرانجام در ژوئیه سال ۲۰۱۹ آنها چرم کاکتوس را ابداع کردند و آن را در میلان ایتالیا به دنیای مد معرفی کردند که نوید آینده جدیدی را برای صنعت مد می‌دهد.

این چرم گیاهی "Desserto" نام دارد و از کاکتوس‌هایی که در مزارع ایالت زاکاتکاس مکزیک رشد می‌کنند، ساخته شده است. این نوع کاکتوس به پوست زمخت و ضخیم خود مشهور است که سبب شده بسیار شبیه به پوست حیوانات باشد.

سازندگان از مواد شیمیایی سمی، فتالات یا پی‌وی‌سی در طراحی و ساخت این چرم گیاهی استفاده نمی‌کنند و همچنین قابلیت ارائه تنوع زیادی از رنگ‌ها، ضخامت‌ها و بافت‌ها را دارد.

"لوپز ولارده" می‌گوید: ایده استفاده از این گیاه به این دلیل عملی شد که این گیاه برای رشد نیازی به آب ندارد و مقدار زیادی از آن در سراسر مکزیک وجود دارد.

استفاده گسترده از این چرم می‌تواند یک تغییر دهنده بازی در صنعت چرم باشد، زیرا استفاده از پوست حیوانات عواقب زیادی برای محیط زیست دارد.

به عنوان مثال، دباغ‌ها چرم‌های حیوانی را با ۲۵۰ ماده مختلف از جمله فرمالدئید، سیانید، آرسنیک و کرومیوم فرآوری می‌کنند و وقتی این مواد وارد آبراه‌ها می‌شوند، اقیانوس‌ها را آلوده می‌کنند و زندگی آبزیان را به خطر می‌اندازند و خطر ابتلا به بیماری را در انسان افزایش می‌دهند.

همچنین افزایش دامپروری برای فراهم کردن غذا و استفاده از پوست آنها با انتشار مقادیر زیادی آلاینده همراه است. دام‌ها مسئول ۱۴.۵ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند.

از طرفی مصرف آب نیز یک مشکل بزرگ است. بنابراین عدم استفاده از آب در صنعت چرم می‌توانند مصرف آب را در جهان تا ۲۰ درصد کاهش دهد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

"ولارده" می‌گوید: در حال حاضر حجم آب مورد استفاده توسط صنعت مد بسیار زیاد و تقریبا ۷۹ میلیارد متر مکعب است که برای پر کردن تقریبا ۳۲ میلیون استخر شنا در مسابقات شنای المپیک کافی است.

شاید در مورد چگونگی ساخت این چرم کنجکاو باشید. آنها ابتدا برگ‌های بالغ کاکتوس‌ها را پیدا کرده و قطع می‌کنند، آن را تمیز و مخلوط می‌کنند و سه روز زیر آفتاب خشک می‌کنند. سپس این محصول به گونه‌ای پردازش می‌شود که بتواند به عنوان ماده‌ای برای تولید چرم گیاهی استفاده شود.

در پایان، آنها به محصولی دست می‌یابند که دارای قابلیت انعطاف، با قابلیت تنفس و بسیار قابل تنظیم است. هر کاری که چرم حیوانی انجام می‌دهد، این چرم گیاهی می‌تواند عملکرد بهتری از آن داشته باشد. علاوه بر این، چرم کاکتوس از لحاظ قیمت نیز از چرم‌های حیوانی ارزان‌تر است.

از این چرم تاکنون برای تولید صندلی‌های خودرو، کیف، کفش و پوشاک استفاده شده است.

این دو کارآفرین نابغه باعث شده‌اند شرکت‌های بیشتر و بیشتری قدم در راه تهیه و استفاده از این نوع چرم بگذارند. برخی نمونه‌ها شامل نام تجاری "No Saints"است که از چرم گیاهی ساخته شده از برگ آناناس استفاده می‌کند.

صنعت خودرو نیز با این چرم جدید در حال تغییر است. زیرا خودروی برقی جدید پورشه موسوم به "تایکان" این گزینه را دارد که با چرم داخلی گیاهی سفارش داده شود و "ایلان ماسک" نیز گفته است که در تلاش است تا استفاده از چرم حیوانات را در خودروهای تسلا حذف کند.

امیدواریم به زودی شاهد این باشیم که این نوع چرم به زودی در سراسر جهان عرضه شود و حیوانات برای تولید چرم قربانی نشوند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: کارآفرینی
نظرات شما