گزارشی از پیامدهای انفجار بیروت/ حرکت لبنان در مسیر بنبست سیاسی؟
رویداد۲۴ روزنامه القدس العربی، چاپ لندن نوشت: میشل عون، رئیس جمهور لبنان و حسان دیاب، نخست وزیر این کشور، به سرعت از محاکمه مسئولان این انفجار وحشتناک صحبت کردند، انفجاری که موجب نابودی نیمی از شهر بیروت و آواره شدن ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان آن شد.
با این اظهارات، عملا نخست وزیر و رئیس جمهور لبنان، مسئولیت را از خود دور کردند، یعنی طبقه سیاسی حاکمی که لبنان را به این مرحله از دولت شکست خورده رسانده اند.
در ادامه این مطلب آمده است: افزون بر فاجعه انسانی که موجب کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر و زخمی شدن ۴ هزار نفر شده و بسیاری از کشورهای عربی و دیگر کشورهای جهان را به ارسال کمک به مردم بیروت سوق داد، یک فاجعه اقتصادی نیز ایجاد شده است، چرا که ۸۰ درصد از بندر نابود شده است، حال آنکه بیشتر صادرات و واردات از این منطقه صورت میگرفت. به دیگر بیان، بندر بیروت، شریان اصلی تجارت لبنان بود و نابودی آن، ضربه مهلکی به اقتصاد این کشور وارد میکند.
بیشتر بخوانید: عروس خاورمیانه در آتش/ نگاهی بر سناریوهای محتمل حادثه انفجار بیروت
در این میان، صحبت از محاکمه مسئولان کوچک و سرپوش گذاشتن بر مسئولیت بزرگان و اعلام دولت و نظام در مورد شروع تحقیق، تا مشخص شدن نتایج آن، مضحک به نظر میرسد. در این رابطه سعد الحریری خواستار دخالت طرفهای بین المللی، برای تضمین صداقت تحقیقات شده است.
واقعیت آن است که فاجعه انفجار بیروت، نشان دهنده فروپاشی نظام لبنان و رسیدن این کشور به پرتگاه، در تمام اشکال سیاسی، اقتصادی، انسانی و اخلاقی است.
بدتر از همه آنکه این نظام به جای اعلام استعفا و کناره گیری عناصر اصلی آن، که مردم لبنان خواستار خروج کامل آنها از حکومت هستند، به نحوی رفتار میکند که آنچه اتفاق افتاده، حادثهای کوچک است که با اقامت اجباری مردم بیروت یا با اجرای تحقیق و کاغذ بازی مسئولان بلند پایه، حل میشود.
انفجار بندر بیروت، به معنای پایان فاجعه بار مسیر سیاسی است که در آن، لبنان از سوی نخبگان سیاسی اداره میشد که آماده نابود کردن این کشور و ملتش بودند، بدون آنکه خود احساس شکست سیاسی و اخلاقی کنند!