تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

روایت خانواده‌های «زانست»، «زانکو» و «سروش» از تیراندازی به کولبران/ ماجرای کشته شدن ۳ کولبر در نزدیکی مرز عراق چه بود؟

کشته شدن زانست حسن زاده، زانکو احمدی و سروش ملکاری ۳ کولبر جوان در نقاط مرزی سردشت به دست هنگ مرزی در حالی خبرساز شد که همزمان با این اتفاق فرمانده مرزبانی از کشته شدن ۳ متجاوز مرزی به دست نیرو‌های مرزبانی خبرداده بود. کشتن این جوانان با واکنش نماینده مردم سردشت در مجلس مواجه شد. رویداد۲۴ این ماجرا را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تیراندازی به کولبران

رویداد۲۴ شادی مکی: روز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه سه جوان کولبر به نامه‌های زانست حسن زاده ٢۵ ساله و پدر یک فرزند ۶ ساله اهل روستای قله‌ره‌شی، زانکو احمدی ٢٢ ساله اهل روستای «خانه‌خل» سردشت و سروش ملکاری اهل روستای سوره‌چم به ضرب گلوله ماموران هنگ مرزی جان باختند.

زانست حسن نژاد متولد سال ۱۳۷۳ بود. نزدیکان او می‌گویند نبود شغل و شرایط نامساعد مالی خانواده باعث شد که از نوجوانی همراه با سایر جوانان خانواده کولبری کند. زانست اینبار همراه با زانکو و سروش قصد می‌کنند برای آوردن کالا به سمت مرز عراق حرکت کنند. ظاهرا ساعت ۵ صبح در حالیکه هنوز داخل خاک ایران هستند، ماموران مرزبانی به آن‌ها شلیک می‌کنند.

پسرعموی زانست حسن نژاد: آنها کولبر بودند، نه متجاوز

پسر عموی زانست ماجرا را اینگونه برای رویداد۲۴ تعریف می‌کند: برادرم حدود ۱۲ سال است که کولبری می‌کند، ۷ سال پیش ازدواج کرد و یک پسر ۵ ساله هم دارد. برادرم و دوستانش ۵ کیلومتر مانده به مرز عراق یعنی در خاک کشورمان گلوله خوردند. شلیک مستقیم بوده و بدون هیچ هشداری به آن‌ها شلیک شده است؛ ۳ گلوله به برادرم اصابت کرده است.

ظاهرا فرمانده هنگ مرزی آذربایجان گفته این‌ها اشرار بوده‌اند. سردار یحیی حسین خانی گفته «سه تن از متجاوزان مرزی مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که زخمی شده و به بیمارستان منتقل شدند و با وجود تلاش پزشکان به هلاکت رسیدند.»

با این حال خانواده کولبران معتقدند که آنها فقط کولبر بودند و تجاوزی در کار نبوده است. پسر عموی زانست حسن نژاد می‌گوید من هر ۳ نفر را کاملا می‌شناسم. آنها فقط به خاطر چند هزار تومان پول کولبری می‌کردند زیرا در منطقه ما کار نیست کارخانه و زمین کشاورزی نیست بنابراین چاره‌ای نداریم به جز آنکه با کولبری معاشمان را تامین کنیم.

برادر زانکو احمدی: کار نیست، مجبوریم کولبری کنیم

زانکو احمدی دیگر قربانی این ماجرا است. او ۲۷ ساله و دارای همسر و پسری ۴ ساله است. برادر زانکو ماجرا را اینگونه شرح می‌دهد: برادرم و دوستانش کولبر بودند و قصد داشتند کولر گازی و پوشاک بیاورند. هنوز به مرز نرسیده بودند که به آن‌ها شلیک می‌شود. من و برادرم هر دو کولبر هستیم از ۱۳ سالگی مجبور به کولبری شدیم تا بتوانیم به اقتصاد خانواده کنیم. من ۲ بار حین کولبری زخمی شدم.

وی ادامه می‌دهد: در این مناطق صد‌ها کولبر برای یک لقمه نان زخمی یا کشته شده‌اند و خانواده‌ها عزادار شده‌اند. اینجا شغل نیست ما کار دیگری برای کسب درآمد نمی‌توانیم بکنیم. برادر من ۲ گلوله خورده بود. از حالا به بعد من و پدرم باید مراقب فرزند و همسر زانکو هم باشیم فقط خدا کمکمان کند.

دایی سروش ملکاری: نرسیده به مرز به کولبران شلیک شده است

سروش جوان‌ترین قربانی این ماجراست. پسری ۲۰ ساله که با آرزوی ازدواج و تشکیل خانواده تنها راه معاش در منطقه را انتخاب کرده و حدود یکسالی به کولبری روی می‌آورد. او هم با زانکو و زانست همراه می‌شود اما این سفر هرگز به پایان نمی‌رسد. دایی سروش به رویداد۲۴ می‌گوید: این ۳ نفر دوست بودند و در نزدیکی مرز به آن‌ها شلیک شده است. ما نمی‌دانیم باید چکار کنیم. برای نان خوردن در شرایطی که کار نیست باید از چه کسی اجازه بگیریم. این ۳ نفر می‌خواستند ببینند اگر راهی هست از آن طرف مرز پوشاک بیاورند. بالاخره باید منبع درآمدی دست و پا می‌کردند.

وی عنوان می‌کند: دولت باید شرایطی ایجاد کند که جوانان بتوانند مشغول به کار شوند. خانواده‌ها به غذا و لباس نیاز دارند و برای تامین این‌ها پول نیاز است نمی‌توان از یک طرف کار ایجاد نکنند و بگویند کولبری هم نکنید.


بیشتر بخوانید:  جزییات مرگ فرهاد و آزاد خسروی/ دهیار روستا: تمام کولبرها قبل از سفر، وصیتشان را در خانه می‌گذراند


نامه نماینده سردشت به رئیس‌جمهور

این اولین بار نیست که کولبر‌ها به ضرب گلوله جان خود را از دست می‌دهند. نیروهای نظامی برای حفظ امنیت مرزها در شرایطی که نمی‌دانند با چه افرادی روبرو هستند، ناچار به تیراندازی هستند. در برخی موارد نیز امکان جلوگیری از اینگونه اتفاقات وجود دارد.

برخی معتقدند باید مسیرهای کولبری مشخص شود تا احتمال تیراندازی به کولبران به صفر برسد، با این حال نبود مسیر مشخص برای کولبران و تیراندازی ماموران نظامی باعث شده کشته شدن کولبران به قدری زیاد شود که تقریبا هر چند هفته یکبار خبری درباره کشته شدن کولبران در نقاط مرزی منتشر شود.

بعد از ماجرای تیراندازی به سه جوان کولبر و متجاوز خواندن آنها، کمال حسین پور نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس، در تذکری کتبی تندی خطاب به رئیس جمهور نوشت: «چرا علی رغم هشدار‌های متعدد، نیرو‌های مرزبانی کولبران مناطق مرزی را به رگبار می‌بندند؟ اصل ۲۸ قانون اساسی دولت را موظف کرده برای همه افراد امکان اشتغال به کار در شرایط مساوی را فراهم آورد و بند ۹ اصل سوم قانون اساسی نیز بر رفع تبعیض‌های ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی تاکید کرده است.»

وی در این نامه ادامه می‌دهد: «جناب رئیس جمهور چرا شما به وظیفه و سوگند خود عمل نمی‌کنید؟ چرا باید جوانان بی‌دفاع و مظلوم مناطق کردنشین برای کسب یک لقمه نان کولبری کنند و کشته شوند؟! متاسفانه دولت شما نه تنها شغلی ایجاد نکرده بلکه بازارچه‌های رسمی و معابر رسمی کولبری را هم مسدود و کارگاه‌های تولیدی را به مناطق مرکزی و برخوردار منتقل نموده است. این امر باعث روی آوردن جوانان ساکن مناطق مرزی به کولبری کشته و زخمی شدن جوانان در دو شهرستان سردشت و پیرانشهر شده است. تا چه زمانی این رویه می‌خواهد ادامه پیدا کند و چرا در دولت شما اراده‌ای برای حل این معضل وجود ندارد؟ آیا جوانان این مناطق زندگی معیشت و آسایش ندارند.»

نماینده سردشت: سال‌هاست در سردشت حتی یک کلاس درس هم نساخته‌اند

با توجه به اهمیت این حادثه با کمال حسین‌پور نماینده مردم سردشت در مجلس گفتگو کردیم. حسین‌پور به رویداد۲۴ می‌گوید: سردشت دارای ۳ مرز کیله، قاسم‌رش و اشکان است که این مرز‌ها سالیان زیادی فعال بودند، اما طی ۳ سال اخیر مرز‌های قاسم‌رش و اشکان بدون هیچگونه توضیحی بسته شد. مرز کیله نیز نیمه فعال شده است. یعنی واردات آن را بستند و سازو کار آن را مشخص نکردند. گمرک سردشت نیز ضعیف‌ترین عملکرد را دارد. هزاران جوان در این مرز‌ها مشغول کسب و کار بودند و با بستن این مرز‌ها مشاغل دیگری نیز جایگزین مشاغلی که در این مناطق وجود داشت نشد.

از جوانان محروم‌ترین شهر ایران چه توقعی دارید؟

وی با بیان اینکه سردشت شهرستانی محروم است، عنوان می‌کند: سال‌هاست که در این شهرستان حتی یک کلاس درس جدید ساخته نشده است. ۹۰ درصد جنگل‌های استان آذربایجان غربی در این شهر واقع شده است، اما پایین‌ترین میزان فضای سبز در کل استان متعلق به سردشت است کمترین تعداد کارخانه صنعتی، کمترین وام اشتغال و کمترین راه روستایی آسفالت شده به سردشت اختصاص داده شده است. از شهری که در این حد محروم بوده و هیچ شغلی برای جوانان آن ایجاد نشده است، شهری که مردان آن بیکار مانده‌اند چه انتظاری می‌توان داشت؟

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر اضافه می‌کند: براساس آمار رسمی که فرمانداری سردشت و سایر ارگان‌ها ارائه داده‌اند بیش از هزار نفر از جوانان سردشتی طی ماه‌های اخیر از کشور مهاجرت کرده‌اند. دیگر جوانی در سردشت باقی نمانده است. آن وقت ما در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس که والدین چه کولبر و چه کارخانه‌دار باید برای فرزندان خود خرید مدرسه را انجام دهند، چنین برخوردی می‌کنیم. مگر این افراد راهی به جز کولبری هم دارند. کولبر‌ها برای مبالغی بسیار اندک این کار را انجام می‌دهد در حالیکه صاحبان بار افرادی ثروتمند هستند. جالب آنکه کولبر‌هایی که از فقر دست به این کار می‌زنند به رگبار بسته می‌شودند، اما صاحبان بار در امان هستند.

حسین‌پور می‌گوید: سخن من به رئیس جمهور و هنگ مرزی و استاندار آن است که اگر فردی مرتکب خلاف شده یا اگر قاچاق هم کرده، باید با او برخورد قانونی شود چنین فردی را باید دستگیر و محاکمه کنند. چرا می‌کشند؟ خانواده‌ای که منتظر است که پدر با لقمه‌ای نان به خانه بازگردد با جنازه او مواجه می‌شود. این درحالی است که هیچ شغلی برای این مردم ایجاد نشده است.

وی با طرح این سوال که تکلیف کارت‌های مرزنشینی که دولت صادر کرد و مردم برای دریافت آن پول دادند چه شد؟ خاطرنشان می‌کند: هیچ سازوکاری برای این کارت‌ها پیش‌بینی نشده است. این سخنان همگی تبلیغاتی بودند و هیچ اقدامی برای حمایت از کولبران صورت نگرفت. مردم با این کارت‌ها هیچ درآمدی کسب نکردند.

کشتن کولبران


بیشتر بخوانید: توئیت نماینده سابق مجلس درباره کولبران


بخاطر کشتن کولبران طرح سوال از وزیر کشور را مطرح کردیم

نماینده مردم سردشت با تاکید براینکه کولبری قاچاق نیست. خاطرنشان می‌کند: هنگ مرزی باید قانون حمل سلاح را رعایت کند. کشتن برای اشرار و افراد مسلح است فردی که اسلحه ندارد را بر فرض هم که بار قاچاق دارد می‌توان دادگاهی و زندانی کرد. اما وقتی ۳ نفر بی‌سلاح را یکجا می‌کشند برای مردم سنگین تمام می‌شود. از ابتدای سال تا کنون بیش از ۱۵ کولبر در سردشت و پیرانشهر کشته شده‌اند. چه کسی باید پاسخگوی بی‌سرپرست شدن خانواده‌ها و فرزندان این افراد باشد؟

هیات کارشناسی بررسی کند آیا هنگام تیراندازی به کولبران دستورالعمل‌ها رعایت شده یا خیر

او می‌افزاید: وقتی خانواده کولبران کشته شده موضوع را پیگیری می‌کنند هیچ پاسخی به آن‌ها داده نمی‌شود. هیچکس بررسی نمی‌کند که آیا دستورالعمل‌های حمل سلاح زمان تیراندازی رعایت شده و مرزبان‌ها حق تیراندازی داشته‌اند یا خیر؟ ما در مجلس تقاضا دادیم هیاتی کارشناسی از وزارت کشور به منطقه بیاید. این موارد را بررسی و مشخص کند که علت این اتفاقات چیست. جان انسان‌ها از دست می‌رود و این موضوع بسیار جدی است.

حسین‌پورتصریح می‌کند: امروز مردم کشور تحت فشار اقتصادی شدید قرار دارند. سردشت، اما نماد محرومیت ایران و اولین شهر شیمیایی در جهان است. برای چنین شهری باید ایجاد اشتغال کرد، کارت مرزنشینی و ساز و کار استفاده از آن مشخص شود و همچنین معابر آن باید رسمی شود. مرز‌های این شهر می‌تواند بیشترین درآمد را برای جوانان آن جذب کند درحالیکه بسته یا نیمه فعال شدند.

وی اظهار می‌کند: این هفته مجلس بازگشایی شده و حتما این موضوع را پیگیری می‌کنیم. ما در صحن علنی مجلس مساله برخورد با کولبران در مناطق مرزی مختلف را مطرح می‌کنیم. باید مساله کولبران ساماندهی شده و برای آن‌ها ساز و کاری مشخص شود. باید برای مرزنشین‌ها امتیازاتی در نظر گرفته شود. مردم مرزنشین برای داشتن حداقل درآمد و نان مجبور به کولبری هستند. فردی که مطمئن است کار و شغل دارد آیا جان خود را با کولبری به خطر می‌اندازد؟

نماینده سردشت: هنگ مرزی بر چه اساسی به خود اجازه داده ۳ کولبر را یکجا بکشد

نماینده مردم سردشت تاکید می‌کند: روز شنبه در مجلس سوالی خطاب به وزیر کشور طرح خواهیم کرد تا مساله مرز‌ها را تعیین تکلیف کند. رئیس شورای تامین استان، استاندار و رئیس شورای تامین شهرستان شخص فرماندار است که همگی زیرمجموعه وزارت کشور هستند. سوال ما آن است که چرا مرز‌ها بسته شده و اگر قصد بازگشایی مرز‌ها وجود دارد چرا تا به حال اقدامی انجام نکرده‌اند. همچنین این مساله را مطرح خواهیم کرد که هنگ مرزی بر چه اساسی به خود اجازه داده است که ۳ نفر را یکجا بکشد آیا مسلح بودند یا قصد داشتند اقدام علیه امنیت ملی کنند؟ این کولبر‌ها برای نان شب کولبری می‌کردند.

وی تاکید می‌کند: این افراد در روستای قله‌رشی از توابع شهرستان سردشت بودند که کشته شدند. این افراد از مرز دور بوده و داخل خاک ایران بودند. همه این افراد همسر و فرزند داشتند. خانواده این افراد چه سرنوشتی خواهند داشت؟

حسین پور خاطرنشان می‌کند: من نمی‌گویم از قاچاق حمایت کنیم. ما قانون‌گذار و مدافع قانون هستیم. اما آیا درست است که ۳ جوان را در ماه محرم به رگبار ببندند؟ در وضعیت اقتصادی فعلی کشور و فشاری که مردم تحمل می‌کنند باید با دقت و محتاطانه عمل کنیم.

در قوانین کولبری جرم نیست

به گزارش رویداد۲۴ عثمان مزین حقوقدان و وکیل دادگستری در گفتگو با رویداد۲۴ می‌گوید: کولبری شغل نیست و آشکارا موجب تحقیر انسان بوده و کرامت وی را نابود می‌کند. اما این شغل نامطلوب به دلیل نبود شرایط اشتغال در مناطق مرزی و کردنشین به مردم این مناطق تحمیل شده است.

وی ادامه می‌دهد: در قوانین کولبری جرم نیست و مجازات و عقوبت اقدام به آن کشته‌شدن و قتل نیست لذا مامور انتظامی حق ندارد بدون حکم قطعی مرجع ذیصلاح قضایی جان مردم را بگیرد. البته تا جایی که می‌دانم تا کنون هیچ ماموری به دلیل تیراندازی به کولبران مورد بازخواست و احضار قرار نگرفته است؛ این یعنی برخی به خود حق می‌دهند علناً کولبران را مستحق قتل بدانند.

به گزارش رویداد۲۴ نبود شغل و منبع درآمد پایدار در مناطق مرزی غرب کشور موضوعی جدی است افراد در روزگار بزرگسالی به این نتیجه می‌رسند که برای امرار معاش راهی به جز کولبری ندارند. کولبری در این مناطق آنچنان فراگیر است که طرح‌هایی مانند بیمه کولبری و طرح ساماندهی کولبران در مجلس مطرح شده است. طرح‌هایی که به صورت ضمنی می‌توانند نشان‌دهنده تفاوت کولبر از قاچاقچی باشند. با اینحال، اما نیرو‌های مرزبانی با شدت و حدت هرچه تمام‌تر با این کولبران کم‌بضاعت برخورد می‌کنند و گویا قصد ندارند واقعیت موجود در این مناطق را درک کنند. دولت نیز دست روی دست گذاتشته است نه برای حفاظت از جان کولبران اقدامی می‌کند و نه با ایجاد اشتغال و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی این مناطق سعی می‌کند زمینه برچیده شدن زمینه کولبری را فراهم کند و دود این بازی یک بام و دو هوا تنها به چشم مردمی می‌روند که برای کسب حداقل‌های معیشتی دست به این کار خطرناک و توان‌فرسا می‌زنند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
1
6
اکثر کولبرها بخاطر بیکاری کولبری میکنند و وضع معیشتی خوبی ندارند ولی بگم من نواحی مرزی کردستان سرباز بودم کولبرها خیلی اذیتمون میکردند اونها نه به قانون نه انسانیت پایبند نیستند و شرایط سرباز رو درک نمیکنند که وظیفه داره جلوی اونها رو بگیره خیلیهاشونم مشروی و اسلحه میارن
روح الله زرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
5
3
سلام من خبرنگار و مستندساز هستم و ماهها برای تولید گزارش در مناطق مرزی زندگی کردم


تعجب میکنم این خواهر بزرگوار خانم مکی اینها محتوا رو بر اساس چه استدلالی تولید و منتشر کرده.


تمام این دوستانی که در قالب کولبر فعالیت دارند کارت مرزنشینی و یارانه کولبری دریافت می کنند و برای دریافت دستمزد بیشتر(روزانه ۴۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان)مشروبات الکلی و اسلحه و...قاچاق می کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۶
تو کدوم شهر خبرنگار بودی عوضی دروغ گو دراین دنیا از کرد بیچاره تر نیست ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
چون کارت کولبری دارن باید بهشون شلیک شه ؟؟؟ مشروبات الکلی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ پناه بر خدا مستند کولبه ر رو ببینید من و تو نشون داده تا متوجه بشین کولبر ها چطور نون درمیارن
شادی مکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
1
3
جناب زرین نمی‌دونم استدلال شما بر چه منطقی استوار هست آنچه در این گزارش آمده بر پایه سخنان نماینده مردم در مجلس هست قطعا اگر وضع کولبران آنچنان بود که شما مدعی هستید هرگز موضوع بیمه کولبری پیش کشیده نمی‌شد موضوعی که همین نماینده می‌گوید تنها یک تبلیغ بود و سازو کاری نداشت اینکه بار همه کولبران مشروب و اسلحه باشد هم موضوعی غیرمنطقی است بارها در همین شهر تهران شنیده‌ایم درباره لباس‌ها اقلام بهداشتی, لوازم خانه و ... که توسط کولبران به کشور آورده شده است. از طرف دیگر حتی اگر برخی از این افراد اقدام به قاچاق مشروب و ... کرده باشند هم باز در کشور دادگاه و دستگاه قضایی وجود دارد واین افراد نهایتا باید دستگیر و محاکمه شوند. به گمانم بسیار غیرمنطقی است که بگوییم همه کولبران به دلیل طمع و زیاده‌خواهی چنین کار توان‌فرسایی را انجام می‌دهند و با آن حجم بار در مسیرهای صعب‌العبور و خطرناک کوهستانی حرکت می‌کنند و ریسک کشته شدن در مرز را به جان می‌خرند. و جالب تر آنکه هیچکس از کولبر نمی‌پرسد که صاحب بار کیست و صاحبان بار در حاشیه امن قرار دارند.
پاسخ ها
روح الله زرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
خواهر بزرگوار خود شما می گوید در تهران بارها شنیده اید پس به چشم خود ندیده آید که اینها چه کاره هستند و چه چیزی جابه جا می کنند
Mahmood
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
خدمت شبه خبرنگار نسبتا محترم : فقط ذکر یک مسئله اگر سیستم با قاچاق مشکل داره چرا یک شبه کل بازار تهرانو که پر از اقلام قاچاقه پلمپ نمی کنه . چرا در بازار قاچاق فروش تهران تیراندازی نمیشه و آدمی کشته نخواهد شد . چرا مفسدان آقازاده راست راست می چرخند و امنیت لطمه نمیخوره . نه مشکل از آنجا سرچشمه میگیره که شهروندان یک کشور درجه بندی شوند . خبرنگار نباید دروغگو باشد .
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
2
2
حدود ۱۰۰ هزار کترت کولبری برای چند شهر صادر شده است که اگر تمامی مرزها و مبادی ورود و خروج کالا باز باشد در ماه دو یا سه روز میتوانند با آن‌کالا را حمل کنند و بیش از ۲۵ روز سال را بیکار هستند. و همگان می‌دانیم که اصلا کولبری شغل نیست اما بر کوردها تحمیل شده است. دولت بجای ایجاد اشتغال استاندارد مانند دیگر مناطق آنها را تشویق به کولبری می‌کند و از محل صدور این کارت‌ها و فعالیت با آن برای دولت کسب درآمد میشود اما از بیان جناب آقای زرین تعجب میکنم که ادعا نمودند که کولبران یارانه کولبری می‌گیرند ! جل الخالق اگر واقعا صحت دارد من هم حاضرم کارت کولبری را دریافت کنم. انتظار میرود یک فرد اهل رسانه بدون دلیل این ادعای گزاف را مطرح نکند. اگر کولبری خوب است چرا ان را در دیگر شهرها و‌مناطق مرزی و شهرهای عمقی توسعه نمی‌دهند؟ نه قربان شغل نیست و خلاف کرامت بشر است تا کنون هیچ کولبر حامل سلاح هم دستگیر نشده و همه حامل مواد غذایی و بهداشتی و تلویزیون هستند. که در مورد این سه کولبر سردشت قیح قضیه این است که انان قبل از خروج از کشور و بدون اینکه حامل کالایی باشند کشته شده و ۱۸ راس اسب انها را هم تلف نمودند. کجای قانون اجازه داده بدون محاکمه و تفهیم اتهام در کسری از ثانیه مردم را کشت و اموال انان را نابود کرد؟ ایا بهتر نبود قاطرها را ضبط و سه کولبر را هم تحویل مراجع قضایی می‌دادند؟ یعنی کولبران در داخل خاک کشورشان هم امنیت جانی ندارند؟ خدا بخیر کند
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
0
4
همه اش اخبار بد و ناراحت کننده!!! چه بسر این مملکت اومده؟ سرمایه اش در کشورهای عربی هزینه میشه و ملتش گرسنه و بی کار و بی گناه کشته و نیست ونابود میشن !!! اینهایی که نفس میکشند زنده هستن ؟؟؟
سید محمد میرمهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
0
1
اگر دولت دروغگو واقغا دولت تدبیر وامید و کمیته امداد امداد گر بود بود میتوانست میرفت در نواحی مرزی بالای بام یا کنار حیاط منزل برای این عزیزان یک نیروگاه 5کیلووات ساعتی احداث میکرد وبرق را ازشان می خرید وماهیانه یک میلیون تومان درامد برایشان ایجاد میکرد این عزیزان نیاز نبود برای تهیه یک لقمه نان جان خودشان را به خطر بیندازند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
0
4
آقا قضیه این کولبرا چیه ؟ واقعا اصل ماجرا چیه ؟ چرا فقط تو استانها کرد نشین کولر داریم؟ چرا فقط اخبار کولرها اینقدر بولد میشه کسی دلش بحال محرومان سیستان بلوچستان یا ایلام یا ...نمیسوزه
محدثه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
1
1
مرسی رویداد بازم شما یه لطفی کنین یه گزارش تهیه کنین از کولبران و صدای اون مردم بزرگوار باشین مسئول جماعت که هیچ ،از خبرنگاران هم بخار زیادی بلند نشد ..این بنده خداها مشکلشون اساسی هست لطفاً پیگیری کنین سپاسگزارم
نظرات شما