تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۰۲ آبان ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

لحظات کلیدی و جنجالی دومین مناظره انتخابات آمریکا/ چه کسی پیروز افکار عمومی شد؟

دومین و آخرین مناظره کاندیدا‌های ریاست جمهوری آمریکا، ده روز قبل از برگزاری انتخابات در حالی برگزار شد که با نکات مهم و حواشی جالبی همراه بود. همچنان تغییرات اقلیمی، ویروس کرونا و چین از مهمترین مناقشات میان نامزد جمهوری خواهان و دموکرات محسوب می‌شود.
حاشیه های مناظره انتخابات آمریکا

رویداد۲۴ شب گذشته (بامداد جمعه) دومین و آخرین مناظره ریاست جمهوری آمریکا میان نامزد‌های دموکرات و جمهوری خواه برگزار شد. طبق رسم هر انتخابات قرار بود ۳ مناظره پیش از برگزاری انتخابات برگزار شود که به دلیل ابتلای رئیس جمهور آمریکا به ویروس کرونا مناظره هفته دوم لغو و تنها ۲ مناظره میان دونالد ترامپ و جو بایدن برگزار شد. دومین مناظره انتخاباتی، اما شب گذشته در حالی برگزار شد که تنها ۱۰ روز تا برگزاری انتخابات زمان باقی مانده است و اگرچه تعداد قابل توجهی از رای دهندگان در انتخابات زودهنگام شرکت کرده و رای خود را به صندوق انداخته اند، اما همچنان تکلیف ساکن جدید کاخ سفید در شب سوم نوامبر تعیین خواهد شد. دومین مناظره نیز همانند نخستین مناظره خالی از حواشی و نکات مهم نبود، از خاموش شدن میکروفن هریک از نامزدها هنگام صحبت نامزد دیگری تا صبر و حوصله ترامپ.

با اینکه مناظره دوم بایدن و ترامپ به مراتب محترمانه‌تر و عادی تر از مناظره اول بود، اما همچنان کاندیدا‌ها برای حمله به یکدیگر فرصت خوبی به دست آوردند. بایدن و ترامپ بر سر نحوه مدیریت ویروس کرونا، چگونگی کاهش هزینه‌های درمانی، مالیات، وضعیت مهاجران، عدالت نژادی و تغییرات اقلیمی با هم مشاجره کردند.

گفتنی است که بایدن در حال حاضر در میانگین نظرسنجی‌های ملی، هشت درصد از رقیب خود جلوتر است. مهمترین نکته‌ای که در مناظره دوم توجه همه را به خود جلب کرده تغییر لحن ترامپ بوده است. بسیاری از رسانه‌ها تاکید کرده‌اند که ترامپ برخلاف مناظره اول که اصلا اجازه صحبت به بایدن نمی‌داد؛ در این مناظره با صبر و حوصله به حرف‌های رقیب خود گوش کرده است.

تغییرات اقلیمی و فرار رو به جلو ترامپ

به گزارش رویداد‌۲۴ در بحث تغییرات اقلیمی، ترامپ که از همه توافق‌های جهانی مرتبط با این مساله خارج شده گفت: من عاشق محیط زیستم، اما چیزی که من می‌خواهم آبی پاک‌تر، هوایی پاک‌تر و کاهش آلودگی‌های کربنی است...

بایدن در پاسخ گفت: گرمایش جهان یک تهدید وجودی علیه بشریت است. ما وظیفه اخلاقی در مواجهه با این مساله داریم. بهترین دانشمندان در جهان به ما می‌گویند که زمان زیادی باقی نمانده. چهار سال دیگر اگر این مرد (ترامپ) بخواهد همه قواعدی که را که برای بهتر شدن اقلیم تنظیم شده نادیده بگیرد، ما در وضعیت وحشتناکی قرار خواهیم گرفت.

بررسی واقعیت رسانه‌های آمریکایی از جمله بلومبرگ درباره سخنان بایدن و ترامپ در این مناظره نشان می‌دهد: آلودگی کربن دی اکسید آمریکا ۱۵ درصد از سال ۲۰۰۵ میلادی تا کنون کمتر شده، اما این کاهش آلودگی نتیجه ارائه گاز طبیعی به عنوان سوختی تمیز‌تر و ارزان‌تر بوده. اما اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرده آلودگی‌های دی اکسید کربنی آمریکا در ۲۰۲۱، ۴.۸ درصد افزایش خواهد یافت چرا که اقتصاد آمریکا بعد از یک دوره تعطیلی به واسطه کرونا می‌خواهد خود را بازیابی کند.

مالیات و ادامه حملات بایدن و ترامپ به یکدیگر

در بحث مالیات بار دیگر مساله عدم پرداخت مالیت از سوی ترامپ مطرح شد. ترامپ مدعی شد که ادعای رسانه‌ها درباره پرداخت تنها ۷۵۰ دلار به عنوان مالیات در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ غلط است و او چندین میلیون دلار مالیات را «پیش پرداخت» کرده است. او همچنین مدعی شد اسناد این پرداخت‌ها را به زودی رسانه‌ای خواهد کرد.

بایدن در واکنش به این ادعای ترامپ گفت چرا دائما وعده می‌دهد و هرگز در این چهار سال وعده‌اش را عملی نکرده. اگر سندی دارد باید هر چه زودتر رسانه‌ای کند. ترامپ در جای دیگری در بحث مربوط به مالیات مدعی شد که او مالیات‌ها را کاهش داده و بایدن می‌خواهد مالیات‌ها را افزایش دهد و قواعد جدیدی تنظیم کند.

بلومبرگ در این باره می‌نویسد: طرح افزایش مالیات بایدن تنها برای کسانی است که دست کم ۴۰۰ هزار دلار در سال درآمد دارند. بایدن برای کسانی که درآمد‌های بالا دارند، نرخ مالیات بیشتری در نظر گرفته و از سوی دیگر مالیات کم درآمد‌ها را کاهش داده است.

اقتصاددان‌ها پیش بینی کرده‌اند که افزایش مالیات افراد با درآمد بالا می‌تواند بر طبقه متوسط تاثیر غیر مستقیمی بگذارد، اما مستقیما مالیات آن‌ها را افزایش نخواهد داد.


بیشتر بخوانید: اولین مواجه مستقیم ترامپ و بایدن/ مناظره‌های انتخاباتی آمریکا دیدگاه رای‌دهندگان را تغییر می‌دهد؟


ویروس کرونا، چین و تغییرات اقلیمی در دومین مناظره انتخابات آمریکا/ چه کسی پیروز افکار عمومی شد؟

ارتباط با خارجی‌ها و حواشی درباره بایدن

ترامپ در مناظره شب گذشته مدعی شد که هیچ پولی از چین، از اوکراین یا روسیه نگرفته است در حالی که بایدن ۳.۵ میلیون دلار پول گرفته و پسرش این پول‌ها را به او داده است.

رییس جمهور آمریکا گفته: پسر بایدن در بیانیه‌ای گفته باید ده درصد از پول هایشان را به «مرد بزرگ» بدهند. به نظرم منظور از «مرد بزرگ» بایدن است. شاید حرف من درست باشد شاید هم نه. همه این‌ها یعنی چه؟ این وحشتناک است.

بایدن در پاسخ گفت: پسر من از این طریق که ما درباره آن حرف میزنیم پول در نیاورده. ما داریم درباره چه حرف می‌زنیم؟ چین.


بلومبرگ در توضیح این بخش از مناظره نوشته: فردی به نام تونی بابولینسکی به قبل از این مناظره در جمع خبرنگاران گفته هانتر بایدن پسر جو بایدن خود را به عنوان مدیرعامل یک کار تجاری مشترک بین یک کمپانی چینی و خانواده بایدن استخدام کرده است.

بابولینسکی گفته بایدن جوان می‌خواسته سهمی از این کمپانی که متعلق به «مرد بزرگ» است داشته باشد.  بابولیسنسکی که توسط ترامپ به عنوان یک مهمان در مناظره دعوت شده بود هیچ شواهدی برای ادعایش ارائه نکرده است. هنوز هیچ یک از رسانه‌های آمریکا ادعای او را تایید نکرده‌اند.

بایدن از سال ۱۹۹۸ میلادی همه اسناد پرداخت‌های مالیاتی‌اش را منتشر کرده است. سال گذشته درآمد جیل همسر بایدن ۹۴۴ هزار دلار اعلام شده که ۳۲ درصد آن به عنوان مالیات رد شده است.

به گزارش بلومبرگ خانواده بایدن از طرق مختلفی کسب درآمد کرده اند از جمله درآمد از طریق سخنرانی‌ها، فروش کتاب و حقوق مربوط به شغل معلمی.

حساب بانکی مخفی ترامپ در چین

به گزارش رویداد‌۲۴ بایدن در مناظره دیشب مدعی شد که اخباری درباره کسب و کار‌های ترامپ در چین وجود دارد که نشان می‌دهد او یک حساب بانکی مخفی در چین دارد.

ترامپ در پاسخ گفت: من چندین حساب بانکی دارم و این حساب‌ها در همه جای جهان هستند. من یک تاجرم و کارم را می‌کنم. حساب بانکی که تو در مورد آن حرف میزنی مربوط به ۲۰۱۳ میلادی است. این حساب درسال ۲۰۱۵ بسته شده. من قرار بود مانند میلیون‌ها آدم دیگر معامله‌ای در چین داشته باشم، اما بعد نظرم عوض شد. من این معامله را دوست نداشتم و تصمیم گرفتم انجام ندهم. در نتیجه حسابی که در چین باز کرده بودم را بستم.

نیویورک تایمز هفته گذشته از وجود یک خساب بانکی به نام شرکت بین المللی هتل‌های ترامپ در چین خبر داد. این روزنامه افشا کرد که گزارش‌های مالیاتی نشان می‌دهد از این حساب تنها ۱۸۸ هزار دلار مالیات به چین پرداخته شده است.

وکیل سازمان ترامپ به نیویورک تایمز گفته این حساب همچنان باز است، اما حرفی از وجود این حساب در هیچ یک از اسناد مالی که ترامپ رسانه‌ای کرده زده نشده است.


ببینید: حاشیه‌های تصویری دومین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن


مساله کرونا و بحث بر سر سیاست های ترامپ

در مناظره شب گذشته واکنش ترامپ به مساله کرونا بار‌ها بازنشر شده است. او در بخشی از اظهاراتش در پاسخ به بایدن که گفته بود او مسئولیت هیچ اشتباهی را برعهده نمیگیرد گفت: من مسئولیت را گردن می‌گیرم. اما هیچ کدام از این‌ها تقصیر من نیست! همه این‌ها تقصیر چین است.

او در جای دیگری گفته بود: بسیاری از کشور‌ها به من برای کاری که کردم تبریک گفته اند. من موفق شدم این ویروس را مهار کنم. بایدن در واکنش به این ادعا گفت: ۲۲۰ هزار آمریکایی جانشان را از دست داده اند و کسی که مسئولیت این کشته‌ها را گردن نمیگیرد نباید چهار سال دیگر رییس جمهور ایالات متحده آمریکا باشد.

بلومبرگ درباره این بخش از مناظره نوشت: بیشتر اقدامات دولت در واکنش به کرونا به آشوب و فاجعه منتهی شده. بیش از ۸.۳ میلیون مورد ابتلا در آمریکا وجود دارد و ۲۲۰ هزار نفر جانشان را از دست داده اند. این عدد بیشتر از همه کشور‌ها حتی هند است که چهار برابر آمریکا جمعیت دارد. با این حال سرانه کشته‌ها در آمریکا بالا نیست. به گزارش دانشگاه جانز هاپکینز، نرخ کشته‌ها در پرو، بلژیک، بولیوی، برزیل، اسپانیا، شیلی، اکوادور و مکزیک از آمریکا بالاتر است.

واکسن کرونا آماه است؟

ترامپ بار دیگر درمناظره دوم مدعی شد که واکسن کرونا حاضر شده و ظرف هفته‌های آتی به بازار عرضه خواهد شد. بایدن در واکنش به این ادعا گفت: هیچ برنامه مشخصی و چشم اندازی وجود ندارد که ثابت کند تا اواسط سال آتی واکسنی در کار خواهد بود.

بلومبرگ میگوید: تولید واکسن معمولا چند سال طول میکشد، اما دولت‌ها و شرکت‌های دارو سازی در سراسر جهان فرآیند تولید واکسن کرونا را تسریع کرده اند. واکسن فایزر و مدرنا پیشروترین واکسن‌ها تا امروز هستند. به نظر می‌رسد فایزر تا پایان نوامبر می‌تواند اسناد مطالعاتش را رسانه‌ای کند. مدرنا نیز نتایج فاز سوم را در نوامبر منتشر می‌کند و اگر مثبت باشد استفاده اضطراری از واکسن در ماه دسامبر مجوز خواهد گرفت.

به محض اینکه واکسنی در جهان تایید شود، مساله توزیع مطرح خواهد شد. مساله‌ای که به خودی خود چالش برانگیز است.

انتخابات آمریکا

چه کسی پیروز مناظره بود؟

سی ان ان (رسانه متمایل به چپ که از سوی ترامپ رسانه فیک نیوز خوانده می‌شود) در یادداشتی از تحلیل گران مختلف پرسیده به نظر آن‌ها چه کسی پیروز مناظره دوم انتخاباتی بوده است.

پیتر برگن تحلیل گر امنیت ملی و استاد دانشگاه آریزونا در پاسخ به این سوال گفته: ترامپ آزمون کرونا را رد شده و در جایی که مساله بحران کرونا مطرح شده، او پاسخ درستی نداده است.

برگن درباره ادعای ترامپ در خصوص نجات جان ۲ میلیون آمریکایی در بحران کرونا گفته: این آمار مرگ و میر برای زمانی است که دولت مطلقا هیچ اقدامی نمیکرد. از طرفی ترامپ چین را مقصر دانسته. این درست است که چین مرکز انتشار بوده، اما آمریکا از اروپا ویروس را وارد کرده و همه این‌ها در حالی است که ترامپ هنوز ماسک زدن را که عملا تنها را مقابله با کروناست مسخره می‌کند.

به گزارش رویداد‌۲۴ اسکات جنینگز دستیار ویژه جرج بوش و مشاور کمپین انتخاباتی میچ مک کانل در باره پیروز مناظره شب گذشته گفته: در این مناظره با یک ترامپ کاملا متفاوت روبه رو بودیم. کسی که مودبانه صبر میکرد تا بایدن پاسخ هایش را تمام کند و بعد حملات و ایده هایش را آغاز میکرد. در مناظره اول ترامپ اصلا به بایدن اجازه حرف زدن نداد، اما در مناظره دوم، چه به خاطر خویشتن داری یا به خاطر کلید خاموش کردن میکروفون ها، ترامپ به بایدن اجازه داد که حرف بزند و همه مجادلات را به نفع خودش تمام کرد.

او گفته البته این پیروزی در مناظره برای ترامپ خیلی دیر به دست آمده و معلوم نیست چیزی را تغییر دهد چرا که میلیون‌ها آمریکایی رای شان را داده اند. من فکر نمیکنم شهروندانی که معمولا به جمهوری خواهان رای می‌دهند از عملکرد ترامپ راضی باشند.

روکسانا جونز سردبیر مجله‌ای اس پی ان، کلید خاموش کننده میکروفون‌ها را برنده مناظره شب گذشته خوانده است. لینکولن میشل استاد علوم سیاسی دانشگاه کلمبیا در یادداشت مستقلی در سی ان ان، مناظره شب گذشته را تحلیل کرده و گفته: ما نمی‌توانیم امروز نتیجه انتخابات را پیش بینی کنیم. چهار سال قبل در چنین زمانی نظرسنجی‌ها از پیروزی دموکرات‌ها حکایت داشتند، اما در نهایت ترامپ پیروز کالج الکترال شد. اما حتی اگر این بار دموکرات‌ها پیروز شوند این به معنای پایان ترامپیسم حاکم بر حزب جمهوری خواه نخواهد بود. برعکس! پیروزی بایدن می‌تواند به تقویت جریان حامی ترامپ و حتی خود ترامپ در جمهوری خواهان بینجامد.

او دلیل این تحول را توضیح داده و گفته: اگر دموکرات‌ها پیروز شوند، جمهوری خواهان که کم و بیش حامی ترامپ هستند انتخابات اولیه ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را درست بعد از اعلام نتایج آغاز میکنند. کاندیدا‌های جمهوری خواهان باید در حزبی با هم رقابت کنند که ترامپ حتی در صورت شکست هم قدرت زیادی دارد و ایده هایش در مورد مهاجرت، نژاد و پوپولیسم همچنان دارای محبوبیت است. بسیاری از جمهوری خواهان بر این باور خواهند بود که شکست ترامپ نتیجه پندمی کرونا بوده است.

در این یادداشت به کاندیدا‌های بالقوه انتخابات ۲۰۲۴ هم اشاره شده و گفته شده برخی از این نام‌ها ارتباط نزدیکی با ترامپ دارند: افرادی نظیر دونالد ترامپ جونیور و ایوانکا ترامپ فرزندان دونالد ترامپ از سوی برخی رسانه‌ها به عنوان کاندیدای بالقوه معرفی شده اند. تام کوتن سناتور آمریکایی نزدیک به ترامپ نیز از جمله کاندیدا‌های بالقوه است.

نیویورک تایمز نیز در یادداشتی درباره مناظره شب گذشته نوشته ترامپ در مناظره دوم کمترین شباهت را به خود داشته است. این رسانه گفته کمپین انتخاباتی ترامپ برای بهبود وضعیتش در میان افکار عمومی یک پیشنهاد به او کرده و گفته شبیه به خودت نباش.

نیویورک تایمز طرح مساله پسر بایدن را بیشتر خوراک رسانه‌های دسته راستی خوانده و نوشته به مقایسه ترامپ با آبراهام لینکلن در جریان مناظره در مساله آمریکایی‌های سیاه پوست انتقاد کرده است.در مساله مقابله با ویروس کرونا، ترامپ خطاب به بایدن گفت: ما نمی‌توانیم خودمان را مانند جو در زیرزمین‌ها زندانی کنیم.

این رسانه در یادداشت دیگری، تغییر لحن و مودب شدن ترامپ در مناظره دوم را کمی دیر خوانده است.  پس از پایان مناظره ترامپ نتیجه نظرسنجی‌های توییتری چند رسانه و روزنامه نگار را در توییتر خود بازنشر کرده است. طبیعتا در همه این نظر سنجی‌ها ترامپ با بیش از ۹۰ درصد آرا پیروز افکار عمومی در مناظره معرفی شده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما