تاریخ انتشار: ۱۶:۳۷ - ۲۸ تير ۱۴۰۰

از کجا بفهمیم کرونا گرفتیم یا سرما خوردیم؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: با مشاهده آبریزش بینی و عطسه به فکر سرماخوردگی یا حساسیت فصلی نباشید، این علائم را به حساب کرونا بگذارید.

از کجا بفهمیم کرونا گرفتیم یا سرما خوردیم؟

رویداد۲۴ محبوبه حاج عبدالباقی متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: متاسفانه باور اشتباهی در میان مردم به وجود آمده است که مثلاً به محض اینکه با یک آبریزش بینی و یا عطسه مواجه می‌شوند می‌گویند که به دلیل قرار گرفتن در زیر باد کولر این علائم در آن‌ها بروز پیدا کرده است.

او گفت: آبریزش بینی، عطسه، گلودرد و سردرد از جمله علائم بیماری کروناست، عده‌ای تصور می‌کنند که سرما خورده‌اند و دچار کرونا نشدند، اما باید بدانند که این علائم نشانه کروناست، لذا باید توجه داشت به محض مشاهده چنین علائمی فرد سریعاً به پزشک مراجعه و در نهایت اقدام به قرنطینه‌سازی خود کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: کسانی که سابقه آلرژی دارند به خوبی می‌دانند که آبریزش بینی و عطسه در آن‌ها به صورت مرتب اتفاق می‌افتد، اما فردی که به یکباره دچار این علائم می‌شود باید بداند که دچار بیماری کرونا شده است.

حاج عبدالباقی با اشاره به اینکه قدرت انتقال ویروس دلتا زیاد است، گفت: این بیماری مسری است و افراد خانواده به صورت دسته‌جمعی مبتلا به کرونا می‌شوند بنابراین یک نفر چند نفر را می‌تواند آلوده کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه باید هر علائم سرماخوردگی ظاهری را به حساب کرونا بگذاریم، افزود: میزان مثبت شدن تست کرونا ۵۰ تا ۶۰ درصد است و نباید به هیچ وجه ساده انگاری کنیم.

او تاکید کرد: قرار گرفتن در زیر باد کولر یا پنکه تنها سبب تحریک مخاط بینی می‌شود، اما اگر تب، سردرد شدید، سرفه و اسهال شدید داشتید حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.

حاج عبدالباقی ادامه داد: در نظر داشته باشید که سی‌تی‌اسکن بدون تجویز پزشک برای سلامتی عواقب جبران‌ناپذیری دارد و و می‌تواند فرد را مستعد سرطان تیروئید و یا پستان کند؛ بنابراین هرگز اقدام به انجام سی‌تی‌اسکن بی مورد نکنید.


 بیشتر بخوانید: جزئیاتی از یک جهش جدید کرونا/ ویروس لامبدا وارد ایران شد؟


علائم ویروس دلتا مثل علائم سرماخوردگی است

ستاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارائه توضیحاتی درباره کرونای دلتا پرداخت. به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، فتوحی با بیان اینکه واریانت دلتا ویروس کرونا قدرت انتقال بالاتری دارد، گفت: بر اساس شواهد این واریانت توانسته در بسیاری از کشور‌های جهان سوش غالب شود. در ایران آمار دقیقی درباره این واریانت هنوز منتشر نشده، اما به نظر می‌رسد که دارد به سوش غالب تبدیل می‌شود.

این استاد اپیدمیولوژی تاکید کرد که در هیچ یک از موج‌های ابتلا به بیماری، فقط سوش غالب نقش ایفا نمی‌کند بلکه تعامل و ارتباط بیشتر مردم با یکدیگر و رعایت کمتر پروتکل‌های بهداشتی مثل ماسک نزدن یا رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی هم دست به دست هم می‌دهند و موج ابتلا را ایجاد می‌کنند.

وی افزود: سوش دلتا قدرت انتقال بالاتری دارد و ۶۰ درصد بیشتر از سوش انگلیسی (یا آلفا) و بیش از دو برابر بیشتر از سوش اولیه ویروس کرونا قدرت انتقال دارد. این قدرت انتقال باعث رخ دادن خیز جدید شده است. یکی از اثرات این قدرت بالای انتقال ویروس آن است که ابتلای درون خانوادگی را شدیدتر می‌کند و اگر فردی مبتلا باشد سایر اعضای خانواده او با سرعت بیشتری مبتلا خواهند شد.

فتوحی با بیان اینکه علائم کرونا دلتا شبیه به سرماخوردگی شدید است گفت: علائمی مثل از دست دادن بویایی برخلاف گونه‌های کرونا در واریانت دلتا کمتر دیده می‌شود و در مقابل با علائمی مثل آبریزش بینی، سرفه، سردرد که علامت غالبی است همراه است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در اوایل ابتلا به این گونه جدید، علائم تنفسی کمتر مشاهده می‌شود، بنابراین مردم باید بیشتر حساس باشند و اگر علائم سرماخوردگی دارند بیشتر از گذشته احتمال مبتلا شدن به کرونا بدهند.

فتوحی افزود: اصولا در این فصل سال خیلی انتظار ویروس سرماخوردگی نداریم، اگر کسی علائم سرماخوردگی دارد به احتمال زیاد به کرونا مبتلا شده است و باید که برای جلوگیری از ابتلای دیگران به این بیماری اقدامات لازم را انجام دهد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ویروس کرونا
نظرات شما