محمد کیانوشراد در گفتوگو با رویداد۲۴ تشریح کرد:
اصولگرایان در چه شرایطی میتوانند پیروز انتخابات سال 96 باشند؟
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با وجود آنکه هیچ شانسی را برای نامزد احتمالی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 در برابر نامزد مورد حمایت اصلاج طلبان یعنی حسن روحانی قائل نیست اما معتقد است که این طیف سیاسی همواره از چند فاکتور برای موفقیت میتوانند بهره ببرد از جمله رانت و دوپینگ سیاسی و تفرقه احتمالی در اردوگاه اصلاح طلبان.
رویداد۲۴ -عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با وجود آنکه هیچ شانسی را برای نامزد احتمالی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 در برابر نامزد مورد حمایت اصلاج طلبان یعنی حسن روحانی قائل نیست اما معتقد است که این طیف سیاسی همواره از چند فاکتور برای موفقیت میتوانند بهره ببرد از جمله رانت و دوپینگ سیاسی و تفرقه احتمالی در اردوگاه اصلاح طلبان.
باوجودآنکه در انتخابات ریاستجمهوری اصولگرایان همواره سخن از اجماع بر سر یک کاندیدا به میان میآوردند اما درنهایت خبر از این اجماع نبود و کاندیداهای اصولگرایی در کنار اصلاحطلبان با یکدیگر به رقابت میپرداختند، اما به نظر میرسد در دور بعدی ریاستجمهوری بنا است این رویه تغییر پیدا کند.
این روزها از محافل اصولگرایی خبرهایی به گوش میرسد که نهتنها نشاندهنده دستیابی به اجماع برای اجماع بر سر نامزدی یکی از چهرههای سیاسی است بلکه به نظر میرسد برگی در دست دارند که برای عموم کمتر شناخته شده است و ظاهراً قرار بر آن است تا رقیب بسیار جدی حسن روحانی برای سال آینده باشد.
اصلاحطلبان تکلیف خود را برای کاندیدای ریاستجمهوری سال آینده مشخص کردهاند و به یکپارچه گفتهاند که برای دور بعدی از حسن روحانی حمایت میکنند اما آنچه دراینبین از سوی اصلاحطلبان مشخص نیست، این است که اگر در زمان انتخابات ریاستجمهوری با برنامهای غیرقابلپیشبینی از سوی اصولگرایان روبرو شدند، چه برنامهای خواهند داشت.
محمد کیانوشراد، فعال سیاسی و از عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در این رابطه به رویداد۲۴ گفت: اصولگراها در شرایط فعلی فاقد یک شخصیت جا افتاده و رایآور در انتخابات ریاست جمهوری هستند و بهنوعی با قحط الرجال در شرایط فعلی در مجموعه خود روبرو شدهاند و از سوی دیگر ساختار تشکیلات و روابط بین جناحی در میان اصولگرایان فاقد کارایی مؤثر برای حضور قدرتمند در انتخابات ریاستجمهوری خواهد بود.
وی در ادامه اضافه کرد: حضور اصولگرایان برای آمادهسازی در چهار سال بعدی انتخابات آتی ریاستجمهوری است و این طیف سیاسی میتواند در زمان ذکر شده، چهرهای مؤثر معرفی نماید.
کیانوشراد یادآور شد: انتظار آن است تا اصولگرایان با بازسازی چهارچوبهای فکری، روشهای تشکیلاتی و نقد عملکرد گذشته خود بهخصوص در دوران 8 سال ریاستجمهوری آقای احمدینژاد زمینههای بازسازی اعتماد هواداران خود و مردم را فراهم سازند.
این فعال سیاسی مجدد تأکید کرد: اصولگرایان نیازمند بازسازی اعتماد مردم به خویش هستند و نمیتوانند مسئولیتشان را در روی کار آوردن دولت آقای محمود احمدینژاد و عواقب ناگوار و نابودکننده تصمیمات آن را از خود دور سازند.
این عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در خصوص برنامهریزی اصلاحطلبان برای ایجاد مانع از غافلگیری در زمان انتخابات، اظهار داشت: به نظر نمیآید در انتخابات پیش رو ریاستجمهوری یک مبارزه انتخاباتی دوقطبی خیلی بارزی وجود داشته باشد همانگونه که در سخنان قبلی اشاره کردم اصولگرایان نه کاندیدا معتبر قابل اجماعی در دست دارند و نه اختلافات داخلی آنان اجازه اجماع بر سر یک کاندیدا را بهصورت گسترده فراهم میسازد.
وی افزود: به این دلیل انتخابات در دور آینده به نظر میآید از حال دوقطبی خارج خواهد شد و به شکل آسانتری برگزار میشود.
کیانوشراد در ادامه یادآور شد: باید به این نکته توجه داشت که هرگونه فضای دوقطبی که از خصوصیات بارز یک انتخابات پرشور خواهد بود به ضرر اصلاحطلبان تمام نمیشود و دوقطبی شدن فضای انتخاباتی میتواند به تجمیع آرا بیشتر منجر شود.
این فعال سیاسی همچنین در رابطه با معرفی نامزدی با ویژگیها مردمپسند، گفت: اصولگراها همواره از چند فاکتور در موفقیت خود میتوانند بهره ببرند.
این عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در این رابطه توضیح داد: اولین فاکتور اصولگرایان رانت سیاسی توسط شورای نگهبان در حذف رقبای جدی آنها است که بعضاً در برخی از حوزههای انتخابیه مورد استفاده قرار گرفته و در وهله دوم اشتباهات تاکتیکی اصلاحطلبان و تفرق در جبهه اصلاحات باعث محقق این موفقیت شده و نکته سوم هم اجماع اصولگرایان بر فرد خاصی میتوانسته پیروزی را برای اصولگرایی به ارمغان ببرد.
وی در ادامه به انتخابات سال 84 اشاره کرد و گفت: تشتت آرا اصلاحطلبان و اجماع اصولگرایان در سال 84 سبب شد زمینه حضور احمدینژاد فراهم شود. البته این مسئله همراه با عوامل و ابزارهایی بود که در آینده میتوان بیشتر در مورد آنها بحث کرد. بخشی از آن در نوشتهها و دیدگاههای آقایان هاشمی رفسنجانی و مهدی کروبی باید مورد بازخوانی قرار گیرد و قابل بررسی است که در هنگام مناسب و با انتشار خاطرات و دیدگاههای هاشمی و کروبی میتوان به تحلیل دقیقتری پیرامون پایگاه اصولگرایان در میان مردم دست یازید.