تا دین مردم اصلاح نشود، اقتصاد اصلاح نمیشود/ مشکلی برای بار مالی طرح حجاب و عفاف وجود ندارد
رویداد۲۴ محمد آیتی: فعالیت گشتهای ارشاد و نهادهای مربوط به حجاب و عفاف این روزها بسیار بیشتر از گذاشته است؛ تا حدی که انتقادات فراوانی نیز در لایههای مختلف جامعه بروز کرده است. برخی معتقدند اقدامات در حوزه حجاب زیادهروی است و برخی معتقدند کمکاری هم شده است؛ موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از دسته دوم است که قائل به کمکاری در حوزه حجاب و عفاف است که در تشریح افزایش فعالیت نهادهای مربوط به حجاب و عفاف به رویداد۲۴ میگوید: سالهای سال است که کشور در بحثهای فرهنگی جدی نیست؛ نمونهاش عمل نکردن به قانون امر به معروف و نهی است. یک بحثهایی هست که در کوچه، منبر، مسجد و حسینیه گفته میشود، اما در بحث آموزش و پرورش زمانی که گفته شد سند ۲۰۳۰ در مدارس اجرا شود، سوال این بود که کجا قرار بود این را فرهنگسازی کنند؟
نماینده بم میگوید: وزارت ارشاد، وقتی از برخی برنامههایی که مناسب جامعه اسلامی ما نیست، حمایت بیشتری میکند، چطور قرار است فرهنگ ما تقویت شود؟ وقتی بیحجابی در خود سینما و تلویزیون و در بین سلبریتیهایی که الگو و نمونه در جامعه و کشور ما هستند دیده میشود، چگونه فرهنگمان را درست کنیم؟ در کشور ما نسبت به فرهنگ بیتوجهی شده است و اینطور نیست که برخی میگویند حاکمیت به این موضوعات بیشتر از اقتصاد که مشکل کشور است، میپردازند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مصوبه حجاب و عفاف سال ۸۴ که رئیسی ابلاغ کرد +متن کامل
رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس میگوید: قسمتی از بیحجابی، جو است و مردم تحت تاثیر قرار میگیرند. خیلی از دختران معصومی هستند که هنوز نمیدانند موضوع چیست. یعنی عدهای از افراد در اثر جهالت و بیتوجهی به دین، دیانت و قیامت در این مسیر قرار میگیرند که این مسائل با کار فرهنگی اصلاح میشود. یادمان باشد دین مردم اگر اصلاح نشود، اقتصاد مردم اصلاح نخواهد شد. اگر دین اصلاح شود، اخلاق درست میشود، گرانفروشی صورت نمیگیرد، دزدی نمیشود و جنایات در جامعه کاهش پیدا میکند. نمیشود دین را رها کنیم و بعد بگوییم اقتصاد را درست میکنیم.
غضنفرآبادی میگوید: محال است که اقتصاد بدون رعایت اصول اخلاقی درست شود. دین اگر اصلاح شود، نیازی به این زد و بندها و گیرها و اعدامها نیست.
وی در واکنش به اینکه طرح مصوب سال ۸۴ در خصوص عفاف و حجاب برای اجرا ابلاغ شده است در حالی که تاکنون کلی تغییر در این دو دهه در جامعه صورت گرفته است، گفت: این موضوع اگر در طرح است، بالا و پایین دارد، ولی اگر قانون است هر کدامش که قابلیت اجرا دارد باید اجرا شود. قانون را نمیشود معطل کرد. قانون چه خوب و چه بد باید اجرا شود. ما افراد کارشناس و متخصص داریم و اگر احساس کردیم هر کجای قانون نیاز به اصلاح دارد اگر در حد مسائل شرعی و قانون اساسی باشد، باید اصلاح شود.
غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه اجرای طرح، دستگاههای زیادی را پای کار میآورد و آیا این موضوع با بار مالی روبروست، گفت: نه مشکلی در این باره نیست. سازمانهای مسئول، بودجههایی که در این خصوص و مسائل فرهنگی میگیرند را بیاورند در این موضوعات خرج کنند نه جاهای دیگر. اگر این روند دنبال شود مشکل مالی برایشان پیش نمیآید.
بر کسی پوشیده نیست کشورهای اسلامی جزء عقبمانده ترین کشورهای جهان هستند.