آمار عجیب از زیان سرسامآور پرسپولیس و استقلال!
رویداد۲۴ شمارش معکوس برای فروش بلوک مدیریتی پرسپولیس و استقلال دوباشگاه بزرگ پایتخت در اسفند ماه سال جاری اغاز شده است. اتفاقی که میتواند انقلاب تاریخی را در این دو باشگاه رقم بزند و انتخاب اکثریت اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل را در اختیار سهامدار ۵۱ درصدی و خریدار پکیج بلوک مدیریتی قرار دهد.
تاریخ دو باشگاه در این دههها همواره متاثر از انتخابات وزرات ورزش و نگاه سردمداران حوزه ورزش و اقتصاد و دولت به این دو باشگاه بوده است و شرایط برای ورود بخش خصوصی با تفکری اقتصادی ورزشی که در آن هواداران دو تیم را از نگرانی خارج کند در این سالها آرزوی خیلیها بوده است.آرزویی که با فشار کنفدراسیون فوتبال آسیا و حذف این دوباشگاه از لیگ قهرمانان آسیا و فعل خواستن وزارت ورزش و همراهی سازمان خصوصی سازی قرار است رنگ واقعیت بگیرد.
ورود دو باشگاه به بازار پایه فرا بورس و الزام قانونی مبنی بر افشای اطلاعات دو باشگاه و گزارشات ادواری و نظر حسابرس مستقل در سامانه کدال اطلاعات دقیق و شفافی از دو باشگاه به مخاطبان و هواداران آنها ارائه خواهد کرد و جلوی شایعات را که بعضاً بی اساس و براساس گمانه زنیها بوده است خواهد گرفت.ضمن اینکه نداشتن اتاق شیشه ای در هر دو باشگاه و دادن اطلاعات غلط میتواند منجر به جرایم سنگین دوباشگاه از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا شود.
با این تفاسیر دو باشگاه گزارش حسابرسی نشده خود را در شش ماهه اول سال مالی در سایت کدال ارائه کردند. اطلاعاتی که نشان میدهد خریداران بلوک مدیریتی دو باشگاه باید شم اقتصادی بالایی برای ایجاد بهره وری در حوزه تجارت و بازگشت سرمایه خود در کنار تعالی دو باشگاه و جلب رضایت هواداران میلیونی این دو تیم داشته باشند.
در اطلاعات ارائه شده باشگاه پرسپولیس که شش ماهه اول سال مالی آن از اول خرداد تا آخر آذر ۱۴۰۱ میباشد، زیان ۱،۴۰۶میلیون ریالی مشاهده میگردد. به عبارتی باشگاه پرسپولیس در فعالیت شش ماهه خود ۱۴۰میلیارد تومان ضرر کرده است. باشگاه استقلال هم که شش ماهه اول سال مالی آن از از اول تیر تا آخر دی ۱۴۰۱ میباشد، زیان ۳،۳۹۲ میلیون ریالی را افشا کرده (این باشگاه در این بازه زمانی ۳۳۹ میلیارد تومان ضرر کرده است).
۱۹۹ میلیارد تومان زیان بیشتر ارائه شده استقلال نسبت به پرسپولیس در سود و زیان ارائه شده قبل از نظر حسابرس در خصوص دو باشگاه میباشد که نشان میدهد تصمیم سران ورزش برای خصوصی سازی برای این دو باشگاه چه قدر اهمیت دارد و باید قدر دان کنفدراسیون فوتبال آسیا برای رعایت تشریفات از پیش تعین شده بود، تشریفاتی که شاید روزهای سخت و نگران کننده ای برای این دو باشگاه و هواداران آنها ساخت، ولی برای ماندگار بودن آنها چاره ای جز این نبود و این روزها که به زمان فروش سهام مدیریتی دو باشگاه رسیده ایم باید خوشحال باشیم از راهی که رفته شد، هر چند در این راه از حضور دو تیم در لیگ قهرمانان آسیا جلوگیری بعمل آمد.
حالا همه چشمها به اشخاص حقوقی و یا حقیقی خواهد بود که اهلیت آنها توسط مقامات ذیصلاح برای خرید دو باشگاه تائید شود و سکان هدایت این دوباشگاه را به عهده میگیرند. کسانی که میتوانند به اوج محبوبیت در جامعه برسند و یا هر چه داشته اند با تصمیمات بد خود و در یک تصمیم نابجا از دست بدهند.
درست کردن ساختار دو باشگاه ، استفاده خوب از پتانسیل درآمد زایی این دو برند معتبر ، ایجاد سرمایه در گردش مناسب، کسب نتایجی که رضایت هوادارها را جلب کند و اضافه کردن ارزش افزوده به سهام اشخاص حقیقی که در دور اول فروش سهام این دو باشگاه در سال گذشته، سهام دو باشگاه را به پرتفوی خود اضافه کردند و حتی دادن سود به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای سهام در مجامع با داشتن بیلان مناسب میتواند آینده این دو باشگاه را که برای خیلی از مردم مهم میباشد، تضمین کند.
اینکه با هر اقدام و یا هر تصمیم کلان دو باشگاه سهام دو باشگاه در بورس دچار نوسان قیمت میشود وارزش ذاتی هر سهم هم میتواند بازار کری بین هوادران و حتی مدیران و مالکین دو باشگاه را به همراه خود داشته باشد، نشان میدهد هیجان دربیهای پایتخت شاید روزانه شود، دربیهایی که به صورت روزانه از بورس و قیمت هر سهم شروع میشود و در زمین فوتبال به پایان میرسد.