قاسم محبعلی: باید مشکلات با واشنگتن را حل کنیم؛ مسئله اقتصادی ما تحت تاثیر آمریکا و اروپاست نه عربستان و چین!
هفته اخیر هفته ی سیاست خارجی بود،از سفر گروسی و توافق با آژانس تا توافق با عربستان پس از چند دور مذاکرات فشرده که هر کدام تاثیرات عمیقی بر روابط ایران و غرب و ایران و کشور های منطقه خواهد داشت اما بازهم چالش اساسی میان ایران و آمریکا باقیست و برخی معتقدند تمامی توافقات ایران با آژانس و کشور های عربی بدون توافق نهایی با آمریکا و اروپا دائمی و نتیجه بخش نخواهد بود.هرچند نشانه هایی از جمله تبادل زندانیان میان ایران و غرب یک نمونه از احتمال بازگشت به مذاکرات است.
به گزارش انتخاب، بخش هایی از گفت و گوی محبعلی را در ادامه می خوانید:
درباره توافق اخیر ایران و عربستان می توان خوشبین بود و اینگونه فکر کرد که یک گام به پیش رفته ایم؛البته برجام دو وجه دارد،یک وجه توافق هسته ای است اما در وجه دیگر، برجام 2015از نظر زمان بندی ماه های پایانی خود را طی می کند، بنابراین امکان بازگشت به دپیلماسی و احیا توافقات با زمان بندی جدید وجود دارد البته با تغییر شرایط ممکن است توافق برجام خیلی قابل اجرا نباشد چون موضوعات جدید به آن اضافه است.
این بستگی به تصمیمات مسئولین عالی رتبه طرفین دارد که به این تصمیم سیاسی رسیده اند یا خیر؛ همانطور که در مورد عربستان اتفاق افتاد و باعث شد که تصمیم به احیا روابط گرفته شود در مورد موضوعات دیگر نیز به تصمیم سیاسی نیاز دارند که اگر تصمیم سیاسی نهایی گرفته شود در رابطه با ارتباط با غرب نیز توافقی صورت بگیرد.به هر حال بحث تبادل زندانی ها نیز موضوعی است که همیشه می تواند بخشی از این بازی باشد و زمینه های مساعد تری را برای گفتگو میان ایران و غرب ایجاد کند.
بیشتربخوانید: توافق ایران و عربستان برای اهداف بلندمدت ریاض حیاتی است/ متضرر اصلی روسیه خواهد بود
بزرگ نمایی و واقعیت دو بحث متفاوت در این رابطه اند. ایران و عربستان دو کشور همسایه هستند و ناچار اند که سرانجام با هم رابطه برقرار کنند، از ابتدا نیز قابل پیش بینی بود؛ طرفین نیاز هایی دارند که این نیاز ها باعث شد با مدیریت چینی ها و میانجی گری آن ها تصمیم بر بازگشت به روابط گرفته شود البته این بیانیه به منظور حل مشکلات ایران و عربستان نیست اما آنچه در بیانیه مشترک اعلام شده است تصمیم طرفین برای بازگشت به ارتباط دپیلماتیک است.
در حوزه مذاکرات آینده نیز هنوز چیزی اعلام نشده است؛ در این شرایط هم ایران نیاز به بهبود روابط با منطقه دارد هم عربستان برای پیشبرد سیاست های اقتصادی و منطقه ای و تصمیماتی که برای اسراییل دارد نیاز به این کار دارد. چینی ها نیز برای سرمایه گذاری هایشان در منطقه به امنیت نیاز داشتند و لازم بود که مسئله تنش در خاورمیانه کاهش یابد.
مجموعه این اتفاقات باعث شد که این توافق در شرایط فعلی صورت بگیرد اما مناسبات با آمریکا هنوز مهم تر است و باید ترمیم شود. مسئله اقتصادی ما تحت تاثیر مناسبات ما با آمریکا و اروپاست نه عربستان و چین! هیچکدام از این ها بدون حل مشکلات ما با آمریکا نمی توانند رابطه دائمی و عادی با ایران داشته باشند.
شرمآور است که برخی دوباره به مذاکره دلخوش کنند
رژیم جنایتکارآل سعود با کمک، حمایت و پشتیبانی آمریکا، کشورهای اروپایی و اسرائیل و در سایه سکوت سازمان های بین المللی بیش از12 هزار نفر را درمنا قتل عام کرده است ولی متاسفانه ومجامع حقوق بشری تاکنون کاری نمی کنند، خفه خون گرفتند و سکوت اختیارکرده اند؟
واین درحالی است که آمریکایی ها جنایتکار، کشورهای اروپایی جنایتکار، کشورهای عربی جنایتکار، مدعیان حقوق بشرخیانتکار و سازمان های بین المللی خیانتکار تاکنون هیچ اعتراضی به این جنایات و حشیانه، وحشی گری و غیراسنانی سعودی ها جنایتکارنمی کنند، خفه خون گرفتند و سکوت اختیارکرده اند.
متأسفانه عملکرد دولت روحانی ازسال 1392 تاکنون قابل دفاع نیست
مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی بی احترامی به خون شهداست
در سال 1392 موضوع مذاکره و گفت وگو ایران با آمریکا، کشورهای اروپایی وغیره 100 درصد فقط در باره صلح آمیز هسته ای و لغو همه تحریم های آمریکا جنایتکار و اروپا جنایتکار بوده است، نه، برنامه موشکی، حقوق بشر، جنگ اوکراین و روسیه وغیره پس دیگر مذاکره و گفت وگو با خیانتکاران و جنایتکاران 100 درصد غلط و اشتباه است
حداقل پیشنهادی هم برای رفع فقر و بدبختی ، مصیبت و گرفتاری مردم ، غارت و چپاول، رانت و فساد، تبعیض و ناکارآمدی و................... بدید . تا کی مردم باید تاوان خود همه چیز پنداری شما و یک مشت فسیل بی سواد رو بدن ؟ تا کی می خواین با دنیا دشمنی کنین ؟
یه سری به زندگی مدعیان دروغین بزنید.
اینگونه که شما می گویید همان تفکرات حاکمیت هست که غلط محض می باشد و ربطی به شیعه ،سنی، وهابی ، مسیحی و... نداره.
ملی جمهوری اسلامی از جریان حمله به سفارت خودش در ایران قطع ارتباط کرد چه گروه حمله کرد و چرا محکوم نشدن؟
چرا از اتفاق مشابه که به ضرر منافع ملی بود جلوگیری نشد و خیلی سئوالات دیگر.
رفاه و پیشرفت برای همه مردم باید باشه.
لغو تحریم تسلیحات عربستان توسط دانمارک تهدید برای یمن است
لغو تحریم تسلیحات عربستان توسط دانمارک تهدید برای یمن است
مشکل ایران با آمریکا و هم اروپا 100 سال دیگر هم حل نخواهد شد و حل نمی شود
قاسم محبعلی تاکنون نتوانست مشکلات یک نفر در داخل کشور حل کند چگونه می خواهد مشکلات با واشنگتن را حل کند
پایین آوردن لار به این توافق توسط خود دولت هست.
باید مستقیم با آمریکا و اروپا و همان دشمن که در سخنرانی ها گفته می شه مذاکره کرد.تا منافع یک عده خاص تامین نشه بلکه منافع کل مردم در آن باشه.
انرژی هسته ای اصلا نیاز ما نیست.
حالا باید اروپا و آمریکا را بدلیل ضعف شدید بعد اعتراض داخلی راضی کنید. آن وقت که وقت خوبی بود اقدام نکردیم اما الان در ضعف شدید و آستانه از هم پاشیدگی اقتصای و سیاسی التماس مذاکره انجام بدیم. البته خودتون را فروختین به روسیه و با طناب پوسیده آن مذاکرات بر جام را که از قبل آتش زده بودید درون چاه افتادید.
زمستان سخت اروپا یادمان نمی رود.
آمریکا یا اروپا مشکلات ما را حل نمی کنند
انتظار حل مشکلات با آمریکا یا اروپا اشتباه است.
اگر انتظار داریم آمریکا یا اروپا مشکلات ما را حل کنند اشتباه می کنیم
آمریکا فقط زبان زور را می فهمد.
اروپا فقط زبان زور را می فهمد.
اغتشاشات اخیر در سازمان های جاسوسی آمریکا، اروپا و اسرائیل و مزدورانشان طراحی شده بود.
تلفات زلزله ترکیه به حدود ۴۸ هزار نفر رسید.
ده ها هزار معترض فرانسوی خیابانها را تسخیر کردند.
آمریکا و انگلیس در یمن علیه ریاض کودتا کردهاند.
سفر رؤسای پارلمان برخی از کشورهای عربی به سوریه برای ازسرگیری روابط بر مذاق آمریکا خوش نیامده و از آنها خواسته از این کار امتناع ورزند! این حرکات نشان میدهد که استخوانهای این ابرقدرت جهانی چنان شکسته که دیگر قابل ترمیم نیست و باید با ابرقدرتی خداحافظی کند.
اعتراف روحانی: امروز مسائل اصلی ما با آمریکایی ها در وین حل وفصل شده است/ سوال اینجاست پس چه شد؟ و این در حالی است که مسائل اصلی ایران با آمریکایی ها در مذاکره، توافق هسته ای، برجام، مذاکرات وین، دوحه وغیره حل وفصل نشده است چرا؟