راههای خشککردن آناناس
رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: یکی از خوراکیهایی که بهتازگی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است خوردن میوههای خشک است که اگر بتوانید خودتان این کار را در خانه انجام دهید بسیار سودمند خواهد بود.
یکی از میوههای بسیار پرطرفدار آناناس است که البته کندن پوست آن و رسیدن به میوهاش کار چندان آسانی نیست به همین دلیل برخی ترجیح میدهد از کمپوت یا خشکشدهی این میوه استفاده کنند. اگر شما هم جزو این دسته هستید بهتر است کمی تلاش کنید و خودتان در خانه این میوه خوشمزه و مقوی را خشک کنید، چون سالمتر است و بهتر میتوانید از خواص آن بهرهمند شوید.
به گزارش رویداد۲۴ در این مطلب میخواهیم راههای خشککردن آناناس را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید و این مطلب را از دست ندهید.
شیوههای خشککردن آناناس
میوههایی که در خانه و به طور طبیعی خشک میشوند، در برابر میوههای خشکی که در فروشگاهها خشک میشوند، فواید خیلی زیادی دارند. همین طور ازنظر بهداشتی مورد تایید و بدون مواد نگهدارنده میباشند. به میوههایی که در بیرون از خانه خشک میشوند مادهای به نام اکسید سولفور میافزایند که میتواند سبب پیدایش آسم در اشخاص حساس به آن شود. ازآنجاییکه خشککردن میوه بسیار راحت است توصیه میشود همهی میوهها و حتی آناناس که خیلی از مردم فکر میکنند سیاه و خراب میشود را به آسانی خشککنید.
خشککردن در فر
آناناسها را بشویید و از قسمت سروته آنها دو و نیم سانتیمتر جدا کنید. آنها را به طور عمودی روی تخته نگهداشته و پوست سخت آن را از بالا به پایین به طور لایهلایه جدا کنید.
نقاط قهوهای روی پوستهی آن را جدا کنید.
بعد آنها را بهصورت هماندازه برش میزنیم، تا در زمان یکسانی خشک شوند. فر را روی درجهی کم (۶۵ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید تا در مدتزمان بیشتر آب آن بخار شود. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و میوهها را به طوری که رویهم انباشته نشوند روی سینی بچینید.
برای جلوگیری از جمع شدن آناناسها در طول مراحل خشک شدن توری مخصوص پیتزا را روی میوهها بگذارید. هر ۲ ساعت یکبار به میوهها سر بزنید و آنها را زیرورو کنید. هنگامی که میوهها بافت مثل چرم پیدا کردند آنها را از فر بیرون بیاورید و پس از خنک شدن آنها را داخل ظروف شیشهای ریخته و درب ظروف را به مدت ۴ روز باز میگذاریم تا رطوبت اضافی آن خارج شود آنگاه درب آن را میبندیم.
خشککردن با دستگاه میوه خشککن
در این شیوه مثل شیوه بالا، آناناسها را پوست میگیریم و آنها را برش میزنیم. دمای دستگاه میوه خشککن را روی ۵۷ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و میوهها را بافاصلهی ۱ سانتیمتری در کنار یکدیگر میچینیم.
مدتزمان خشک شدن آناناسها در این شیوه ۲۴_۴۸ ساعت است. برای پیشگیری از خشک شدن زیاد میوهها، هر ۴ ساعت یکبار آنها را زیرورو میکنیم. توجه کنید آناناس را تنها با این دو شیوه میتوان خشک کرد استفاده از شیوه خشککردن در آفتاب سبب سیاه شدن آن میشود.
بیشتر بخوانید: درمان افسردگی با خواب
خشک کردن آناناس با نور خورشید
یکی از راههای خشک کردن آناناس پهنکردن آن زیر نور خورشید است، اما توجه داشته باشید.
آناناس میوه ایست که بسیار ضخیم و خیلی آبدار است و برش دادن و تبدیل آن به قطعات کوچکتر کار سختی میباشد. در خانه و با استفاده از نور خورشید کار سختی است و امکان دارد در مقیاس زیاد نتوانید نتیجه خوبی بگیرید.
شرایط نگهداری آناناس خشک
آناناس خشکشده، مانند دیگر خشکبار بوی مطبوع و مزه خوبی دارد به آسانی قابل نگهداری است. فقط باید آن را داخل ظروف درب دار و در جای خشک و خنک نگهداری کنیم. اگر میخواهید آناناس خشک را مدت زمان طولانی نگه دارید بهتر است آن را درون فریزر نگه دارید. لازم است بدانید نگهداری آناناس خشک خارج از فریزر و به مدت طولانی سبب سیاهشدن آن میشود.
فواید آناناس خشک شده
آناناس خشک شده مملو از کلسیم، پتاسیم، منگنز، فیبر همین طور ویتامینهای A، B، C است.
به علت داشتن فلورید در آناناس از مبتلا شده به سرطان پیشگیری میکند.
آناناس دارای منبع منگنز است که برای استخوانسازی و سلامت استخوانهای بدن موثر است.
همین طور باعث بهتر شدن سرماخوردگی و کاهش سرفه و برای درمان بیماریهای قلبی و عرقی، تقویت سیستم دفاعی بدن موثر است.
دیگر فواید آناناس خشک
بهبود آکنه
جوانتر شدن پوست
مبارزه با رادیکالهای آزاد
درمان سرماخوردگی
تقویت کننده استخوانها