آموزش اسکالپینگ و معرفی بهترین استراتژی اسکالپینگ ارز دیجیتال
رویداد۲۴ اسکالپینک (Scalping) نوعی استراتژی معاملاتی است که به معاملهگر اجازه داده از تمام حرکات قیمت و نوسانات آن در بازههای کوتاهمدت کسب سود کند. از این رو، میتوان گفت نوسانات زیاد بازار رمزارزها موقعیتهای خوبی را برای معامله از طریق اسکالپینگ بهوجود میآورد.
استراتژی اسکالپینگ در ارز دیجیتال، تکنیکی است که معاملهگران حرفهای بازار از طریق آن بهصورت روزانه کسب سود میکنند که یعنی، اسکالپینگ یک استراتژی معاملاتی برای تایم فریمهای کوتاهمدت است و از طریق تحلیل تکنیکال و تغییرات قیمت رمزارزها انجام میشود.
نکته جالب اینجا است که شما میتوانید معاملات اسکالپینگ خود را در هر پلتفرم یا صرافی ارز دیجیتال انجام دهید و نیازی به یک خدمات یا ابزار ویژه در یک پلتفرم خاص ندارید. در این مقاله، ابتدا بررسی میکنیم که منظور از اسکالپینگ چیست و چگونه انجام میشود و سپس به معرفی بهترین استراتژی اسکالپینگ و مزایا و معایب این تکنیک میپردازیم.
منظور از اسکالپینگ چیست؟
محوریت اصلی ترید اسکالپینگ ارز دیجیتال را، خرید و فروش در کوچکترین نوسانات قیمتی تشکیل میدهد که سودهای کوچک اما مکرر دارد. اسکالپینگ در ارز دیجیتال، تا حد زیادی به تحلیل تکنیکال نیاز داشته تا با استفاده از ابزارها و اندیکاتورهای آن بتوان نقاط حساس در قیمت یک رمزارز را شناسایی کرد.
از این رو، یک اشتباه کوچک در استراتژی اسکالپینگ شما میتواند کارنامه معاملهگری شما را دچار ضررهای سنگینی کند. دانش کامل در مورد رفتار بازار رمزارزها و استراتژی اسکلپینگ، کلید موفقیت شما در این زمینه خواهد بود که با یک مدیریت ریسک صحیح، میتوانید بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشید.
قدرت تصمیمگیری سریع، تحلیل تکنیکال و بهکارگیری تکنیکهای مختلف جهت رساندن سود خود به بالاترین حد، از سایر ویژگیها در یک ترید اسکالپینگ موفق هستند و معاملهگران اغلب با یک برنامهریزی دقیق و پایبندی به قوانین و مقررات ویژه خود، به این دستاورد میرسند.
اندیکاتورهای تکنیکال نظیر میانگین متحرکها، باندهای بولینگر و اسیلاتورهای ویژه اسکالپینگ، از ابزارهای رایج در این استراتژی معاملاتی محسوب میشوند. همچنین، استفاده از اهرم در معاملات اسکالپینگ میتواند سود زیادی را به معاملهگر بدهد که البته، نیاز به مهارت و سرمایه خوب دارد.
معاملهگران اسکالپینگ ارز دیجیتال، معمولاً در تایم فریمهای کوچک چندین معامله را باز کرده که در صورت سوددهی آنها، رشد خوبی را برای سرمایه اولیه رقم میزنند. ترید اسکاپینگ در بازارهایی انجام میشود که سطح نقدینگی و حجم معاملات بالایی دارند و همچنین تاثیر اخبار بر قیمت، در آنها زیاد است.
توانایی خواندن نمودارهای قیمتی، سرعت عمل و ثبات در اصول معاملهگری از مهمترین عناصر پیروزیبخش در استراتژی اسکالپینگ بهشمار میآیند. یک اسکالپر میتواند با استفاده از تحلیل تکنیکال و شناسایی شکافهای (Gap) بهوجود آمده از اختلاف قیمت میان سفارشهای خرید و فروش یک دارایی (اسپرد / Spread)، به اسکالپینگ بپردازد.
همچنین، اسکالپرها تلاش میکنند با خرید در قیمت سفارشهای فروش یک ارز دیجیتال و سپس فروش در قیمت سفارشهای خرید آن، یک اسپرد ایجاد کنند تا خرید و فروش آنها برایشان سودآور شود. استراتژی اسکالپینگ شامل انجام معاملات سریع در تایم فریمهای کوچک دقیقهای و حتی گاهی اوقات، ثانیهای میشود و نوسانات قیمت در این بازهها است که برای اسکالپر سودآور خواهد بود.
معاملهگران در استراتژی اسکالپینگ ارز دیجیتال، از تکنیکها و ابزارهای مختلفی استفاده میکنند تا حاشیه سود خود را تا حد ممکن بالاتر ببرند که در ادامه، به بررسی مهمترین این ابزارها میپردازیم:
اهرم (Leverage): اهرم در معاملات به این شکل است که یک معاملهگر به موقعیت خود پول بیشتری واریز کرده تا سود بیشتری را بهصورت تصاعدی دریافت کند. اسکالپرها با استفاده صحیح از اهرم در معاملات خود، در بازهای کوتاه، سودی چندبرابری نسبت به سود عادی یک معامله بهدست میآورند.
ربات معاملهگر: ربات معاملهگر یک برنامه خوداجرا بوده که معاملات اسکالپینگ را بر اساس قیمتهای دادهشده بهصورت خودکار انجام داده و در عین صرفهجویی در زمان، احساسات شما را از دنیای معاملهگری خارج میکند.
API ها: API ابزاری است که به معاملهگران اجازه داده بهسرعت و بهصورت خودکار، در پلتفرمهای مختلف فعالیت داشته باشند.
معرفی 5 مورد از بهترین استراتژی اسکالپینگ
بهکارگیری اسکالپینگ در ارز دیجیتال، با استفاده از استراتژیهای زیر سادهتر خواهد بود. این استراتژیها برای معاملهگران تازهکار و حرفهای مناسب بوده و هرکدام، شیوه منحصربهفرد خود را برای معامله در نوسانات بازار ارائه میکنند.
رنج تریدینگ (Range Trading): رنج تریدینگ محبوبترین و بهترین استراتژی اسکالپینگ ارز دیجیتال بین معاملهگران است که شامل خرید در سطوح حمایتی و فروش در مقاومتها، در یک محدوده معاملاتی ثابت و مشخص است. این استراتژی در بازار ارزهایی که نوسانات محدود و مشخصی دارند، بهترین نتیجه را خواهد داشت. معاملهگران معمولاً خارج از محدوده معاملاتی مد نظر خود یک حد ضرر گذاشته تا در صورت خروج ناگهانی قیمت از محدوده، معامله آنها بسته شود.
آربیتراژ (Arbitrage): آربیتراژ در ترید اسکالپینگ میتواند سود زیادی را به معاملهگر بدهد، که از طریق اختلاف قیمت ارز دیجیتال میان پلتفرمهای مختلف بهدست میآید. ایده اصلی در آربیتراژ، خرید ارز دیجیتال در یک پلتفرم با قیمت پایینتر و سپس فروش آن در پلتفرمی دیگر با قیمت بالاتر است. این استراتژی زمانی بهترین بازده را دارد که قدرت و سرعت تصمیمگیری بالایی داشته باشید و قیمت ارزهای دیجیتال را بهطور همزمان، در پلتفرمهای مختلف زیر نظر گرفته باشید.
اختلاف قیمت سفارشها: معاملهگر در این روش میتواند از اختلاف زیاد میان کمترین قیمت سفارش فروش و بیشترین قیمت سفارش خرید یک ارز دیجیتال، کسب سود کند؛ به عبارتی دیگر، خرید در کف و فروش در سقف در یک بازار پرنوسان. این استراتژی در مدتزمانی کم به معاملهگر سود میرساند. کاربر باید جفتارز خود را انتخاب کند و بازار آن را زیر نظر داشته باشد و پس از شناسایی اختلاف قیمت، سفارشهای خرید و فروش خود را ثبت کند. البته که در این استراتژی ریسکهایی نظیر نوسانات شدید قیمت، نقدینگی کم در بازار مربوطه، کارمزد تراکنشها و زمانبندی وجود دارند.
تقاطع میانگین متحرک (Moving Average Crossover): در این استراتژی اسکالپینگ، دو میانگین متحرک کوتاهمدت و بلندمدت زیر نظر گرفته میشوند تا نقاط حساس تغییر روند قیمت از طریق عملکرد آنها شناسایی شوند. تمرکز فعالیتها در این تکنیک، تقاطع صعودی یا نزولی دو میانگین متحرک است که تغییر روند قیمت ارز را سیگنال میدهند. در این استراتژی رایجترین اندیکاتورها، میانگین متحرکهای 50 روزه و 200 روزه هستند که تقاطع صعودی آنها شامل عبور اندیکاتور 50 روزه از 200 روزه بهسمت بالا و تقاطع نزولی، قطعشدن میانگین متحرک 200 روزه توسط همتای 50 روزه آن بهسمت پایین است. تغییر روند قیمت توسط عملکرد این اندیکاتورها، ممکن است روزها تا هفتهها بهطول بیانجامد.
پرایس اکشن (Price Action): در زمینه ترید اسکالپینگ، پرایس اکشن یا رفتار قیمت شامل تحلیل تکنیکال و درک تغییرات قیمت یک رمزارز میشود. این استراتژی عموماً در بازه کوتاهمدت انجام شده و تمرکز بر شناسایی موقعیتهای مناسب برای خرید و فروش ارز دیجیتال، بر اساس تغییرات قیمت و الگوهای مربوطه دارد. معاملهگران با استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال در تایم فریمهای کوچک، این استراتژی را پیادهسازی میکنند.
اسکالپینگ ارز دیجیتال مزایای زیادی از قبیل ریسک کم، سودهای کوچک اما متعدد و سادهبودن انجام معاملات دارد. این استراتژی مناسب افرادی است که در بازهای کوتاه، چندین معامله را ایجاد میکنند و از نوسانات قیمت در این بازه به کسب سود میپردازند.
اسکالپینگ چالشها و معایب ویژه خود نظیر سود کم در هر معامله، کارمزدها، تصمیمگیری سریع و نوسانات شدید بازار را نیز دارد. از این رو، بهتر است برای این نوع معاملهگری پلتفرمی را انتخاب کنید که کارمزدهای کمی دارد و ویژگیهایی را برای استفاده از ابزارهای مختلف و کاهش هزینهها به کاربران ارائه میدهند.
در نهایت باید گفت که اسکالپینگ یک استراتژی معاملاتی پرسود در صورت اجرای صحیح آن است و شما میتوانید با کسب آگاهی کامل در مورد اصول این تکنیک، استفاده از رویکردهای شناختهشده و ابزارهای مهم آن، از کوچکترین نوسانات قیمتها سود بهدست آورید که تمام این موارد، به تمرین و پشتکار نیاز دارد.