تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
در رویداد۲۴ بخوانید:

آیت‌الله آل هاشم کیست؟

آیت‌الله آل هاشم، امام جمعه تبریز از روحانیون به‌نام تبریز است که سوابق زیادی در نظام جمهوری اسلامی از ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضویت در جامعه روحانیت مبارز تهران تا شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته است. درباره زندگینامه و مرگ آیت‌الله آل هاشم در رویداد۲۴ بخوانید.

آیت‌الله آل هاشم کیست؟

رویداد۲۴ | الهام عندلیب‌مقدم: آیت‌الله آل هاشم، امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی بود که ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضویت در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضویت در شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نمایندگی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام از دیگر سوابق وی بوده است. در این مطلب درباره زندگینامه و درگذشت آیت‌الله آل هاشم بخوانید. 

زندگینامه آیت الله آل هاشم

آیت‌الله سید محمدعلی آل‌هاشم، متولد سال ۱۳۴۱ در تبریز و فرزند آیت‌الله سید محمدتقی آل هاشم از روحانیون به‌نام تبریز است.

وی تحصیلات مقدماتی خود را تا دوران دبیرستان در تبریز می‌گذراند و پس از تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز، راهی حوزه علمیه قم می‌شود و تحصیلات خود را تا سطح چهار حوزوی (مقطع دکتری) ادامه می‌دهد؛ همچنین به مدت چهارده سال در درس خارج فقه سید علی خامنه‌ای حضور داشته و دارای مدرک دکترای فقه و مبانی بوده است.

آیت‌الله آل هاشم دارای تالیفات عمومی و تالیفاتی تخصصی برای نیرو‌های مسلح، طلاب و روحانیون بوده است.

سوابق کاری و اجتماعی آیت‌الله آل هاشم

سید محمدعلی آل هاشم از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری آیت‌الله خامنه‌ای، به‌عنوان رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و در این دوران سه بار مقام اول سازمان‌های عقیدتی سیاسی نیرو‌های مسلح در اشراف فرماندهی کل قوا را به خود اختصاص داد.

حضور متمادی در عرصه عقیدتی سیاسی ارتش، ایشان را به چهره‌ای برجسته در حوزه ارتش جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده بود. وی همچنین عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و در این عرصه هم خدمت کرده است.

محمدعلی آل هاشم ششمین نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی پس از شهید محراب آیت‌الله قاضی، شهید محراب آیت‌الله مدنی، مرحوم آیت‌الله مشکینی، مرحوم آیت‌الله ملکوتی و آیت‌الله شبستری است.


بیشتر بخوانید: امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران کیست؟


آیت الله آل هاشم اولین امام جمعه‌ای است که به دستور وی نرده‌های مصلی که بین مردم و مسئولان فاصله ایجاد کرده بود برداشته می‌شود. وی سابقه حضور در جبهه جنگ ایران و عراق را نیز داشته و با فرماندهانی چون شهید صیاد شیرازی هم رزم بوده است.

آیت‌الله آل هاشم کیست؟

در اینجا به برخی از مسئولیت‌های مهم وی اشاره می‌شود:

• مسئول ستاد نماز جمعه تبریز

• مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پشتیبانی نیرو‌های زمینی ارتش

• رئیس عقیدتی سیاسی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان

• رئیس اداره عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان

• معاون روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان

• جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش

• جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش

• معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش

• جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا

• رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا

متن حکم انتصاب آیت‌الله آل هاشم توسط آبت‌الله خامنه‌ای:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب حجت‌الاسلام آقای حاج سید محمدعلی آل هاشم دامت‌افاضاته

اکنون که جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای مجتهد شبستری پس از سال‌ها خدمات مجاهدت‌آمیز در جایگاه با عظمت امامت جمعه در شهر قهرمان تبریز، از ادامه این تلاش مکرم معذور گشته و درخواست کناره‌گیری کرده‌اند، جناب‌عالی را که خود فرزند آن شهر عزیز و دارای سابقه خدمت موفق در مسئولیت‌های دیگر بوده و از شایستگی لازم برخوردار می‌باشید به نمایندگی خود در آن استان و امامت جمعه تبریز منصوب می‌کنم.

آیت‌الله آل هاشم کیست؟

از جناب‌عالی انتظار می‌رود که با سلوک صمیمانه و تلاش خردمندانه با آن مردم مؤمن و پرانگیزه و شجاع که گام‌های بلندشان در مجاهدت‌های بزرگ در همه دوران‌ها، کم نظیر است به‌ویژه با قشر جوان انقلابی و پرشور، جایگاه معتبر امامت جمعه را بیش از پیش در خدمت پیشرفت‌های فکری و عملی انقلاب قرار دهید.

تأکید بر وحدت کلمه عموم مردم، ارتباط مستحکم با روحانیت معظم و علمای اعلام، رابطه صمیمی با دانشگاهیان و فرزانگان، گسترش خدمات فرهنگی با کمک جوانان و مجموعه‌های مؤمن و انقلابی، و همدلی با ایثارگران و همدردی با ضعیفان، نیز همواره باید مدنظر باشد.

توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.

سانحه سقوط بالگرد

طبق آخرین اخبار آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور کشور، عصر یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، پس از افتتاح «سد قیز قلعه سی»، به منظور افتتاح ارتقای کیفیت پالایشگاه تبریز عازم تبریز می‌شود که هلیکوپتر حامل ایشان در این مسیر و در منطقه جنگلی دیزمار بین روستای اوزی و پیر داوود دچار سانحه می‌شود.

گفته می‌شود آیت‌الله آل هاشم، امام جمعه تبریز و امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشور نیز در این بالگرد حادثه دیده حضور داشتند. شرایط نامناسب جوی، شرایط را برای تیم امداد و نجات دشوار  کرده بود. لیکن صبح امروز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر درگذشت ابراهیم رئیسی و دیگر سرنشینان منتشر شد.

ماجرای تماس آل هاشم پس از وقوع سانحه

خبرنگار صداوسیما می گوید پس از حادثه بالگرد، اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور تماس می‌گیرند و آقای آل هاشم تماس را پاسخ می‌دهند و اعلام می‌کنند که تنها هستند و از بقیه اطلاع ندارند.
 
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما