یک تیر و سه نشان «کیهان» به بهانه اجلاسی محیط زیستی؛ تعیین تکلیف برای پزشکیان، قهرمانسازی از رئیسی و هجمه به روحانی
رویداد۲۴| «کاپ ۲۹» عنوان بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل است که از ۲۱ آبان تا ۲ آذر در باکو برگزار خواهد شد.
حسین شریعتمداری در یادداشت امروز خود این اجلاس را «تله»ای برای دولت پزشکیان دانسته و معتقد است از آنجایی که رئیس جمهور رژیم صهیونیستی نیز به این اجلاس دعوت شده، پزشکیان نباید در آن شرکت کند و به تله افتد! «کیهان» البته معتقد است که باکو هم اساسا حق نداشته هیات اسرائیلی را دعوت کند و باید از این جهت مورد بازخواست قرار بگیرد.
در عین حال تاکید میکند که این اجلاس سال قبل در امارات برگزار شده و رئیس جمهور اسرائیل هم دعوت نبوده، اما ابراهیم رئیسی به خاطر انتقاد به معاهده پاریس در آن شرکت نکرده است. وزیر نیروی دولت سیزدهم هم اگرچه تا امارات رفته بود، اما وقتی متوجه شده هیات اسرائیلی در راه است، برگشته است. شریعتمداری در واقع با ذکر این ماجرا به دولت پزشکیان توصیه میکند که دولت قبل از خود را الگو قرار دهد.
روزنامه کیهان البته از این فرصت برای هجمه به دولت روحانی نیز استفاده میکند. بهانه نیز رویکرد دولت روحانی نسبت به معاهده پاریس است. شریعتمداری نوشته: «اول: زمستان سال ۹۴ خانم معصومه ابتکار از سوی دولت آقای روحانی برای پیوستن به توافق پاریس به فرانسه رفت. ایشان متاسفانه با پیوستن ایران به توافق یاد شده موافقت کرد و در بازگشت از پاریس در مصاحبهای گفت: «ایران بدون هیچگونه شرطی متعهد شده است انتشار گازهای گلخانهای را چهار درصد کاهش دهد و همچنین مشروط به برداشته شدن تحریمها، انتشار گازهای گلخانهای را هشت درصد دیگر کمتر کند»!
دوم: آقای روحانی رئیسجمهور وقت کشورمان بعد از پی بردن به ماهیت توافق پاریس به حق، علیه آن موضع گرفت و گفت: «کشورهای بزرگ صنعتی که بزرگترین کشورهای تولیدکننده گازهای گلخانهای هستند زیر بار عمل به مفاد این توافق نرفتهاند چرا ما با الزام کشور به چنین تعهدهایی جلوی پیشرفت و توسعه کشور را بگیریم و معیشت مردم را به خطر بیندازیم»؟
سوم: در ۱ ژوئن سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت ایالات متحده اعلام کرد که این کشور تمامی مشارکتهای خود در توافقنامه ۲۰۱۵ پاریس در رابطه با کاهش تغییرات اقلیمی را متوقف میکند، و اعلام کرد که این توافقنامه اقتصاد آمریکا را «تضعیف کرده» و یک ضرر دائمی برای این کشور خواهد بود.
چهارم: مجلس نهم با وجود دلایل مستحکم فراوانی که از خسارتبار بودن توافق پاریس حکایت میکرد، پیوست ایران به این توافق را تصویب کرد، اما خوشبختانه شورای نگهبان پس از ارزیابی و بررسی کارشناسان، این مصوبه را رد کرد و...»
شریعتمداری البته پای حامیان دولت را نیز به میان کشیده و نوشته: «با توجه به نکات یاد شده، معلوم نیست برخی از سیاسیون غربزده با چه انگیزهای رئیسجمهور محترم کشورمان را به شرکت در اجلاس باکو ترغیب میکنند؟! یعنی هنوز نفهمیدهاند که حضور آقای پزشکیان با عنوان رئیسجمهور ایران و یا هر هیئت دیگری از کشورمان در اجلاس باکو، پای نهادن در تله خطرناکی است که دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب و مردم این مرز و بوم برای ایران اسلامی و رئیسجمهور محترم و انقلابی کشورمان تدارک دیده و کار گذاشتهاند؟!»