تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
رویداد۲۴ اظهارات جنجالی فوأد ایزدی را بررسی می‌کند:

از بی‌حجابی دشمن فرضی نسازید | با منفعت‌جویی از مذهب، مردم را گروگان تفکرات خود نگیرید

اردشیر گراوند، جامعه‌شناس، درباره اظهارات حاشیه‌ساز فوأد ایزدی به رویداد۲۴ می‌گوید: «آن‌ها یک سری منفعت‌جو هستند که، چون مذهب امروز به کارشان می‌آید از آن استفاده می‌کنند.»

از بی‌حجابی دشمن فرضی نسازید | با منفعت‌جویی از مذهب، مردم را گروگان تفکرات خود نگیرید

رویداد۲۴| امیرحسین جعفری: فوأد ایزدی، چهره نزدیک به سعید جلیلی با اظهارات اخیر خود در دفاع از قانون حجاب جنجال به پا کرده و حاشیه ساز شده است. ایزی که فارغ التحصیل ارتباطات از آمریکا و داماد سقای بی ریا عضو ارشد جبهه پایداری است، در برنامه «جدال» به موضوعات قابل توجهی از جمله آینده منطقه و سوریه پرداخته است. بخش حاشیه‌ساز حرف‌هایش اما آنجاست که در دفاع از قانون حجاب مدعی شده نیرو‌های هوادار حاکمیت در صورت اجرای چنین قوانینی حاضر به دفاع در شرایط خاص هستند. 

جامعه‌شناسان به این سخنان و رویکرد ایزدی و همفکرانش نگاه متفاوتی دارند. برخی این موضع را ناشی از عدم اعتماد به نفس و امید به آینده می‌داننند. در مقابل برخی از جامعه‌شناسان معتقدند که هواداران این ایده رفتار‌هایی شبیه اقلیت‌ها دارند، اما با اعتماد به نفس بالا به سوی جذب منافع خود حرکت می‌کنند.

فواد ایزدی به ارتباط حجاب و امنیت ملی و سیاست خارجی اشاره کرده و گفته: «خواهشی از مسئولین داریم این است که کاری نکنند که این ذهنیت جوان‌های حزب‌الهی جامعه ایجاد شود که این حکومت هم شبیه چیزی مثل جمهوری اسلامی پاکستان است. اگر این ذهنیت ایجاد شود آدم‌هایی که باید از کشور دفاع کنند دفاع نخواهند کرد و ایران به سوریه تبدیل می‌شود، ارتشش نمی‌جنگد. این بحث حجاب بعد سیاست خارجی ایجاد می‌کند.»

مذهبی‌ها مدافع حاکمیت‌اند؟

اردشیر گراوند، جامعه‌شناس، معتقد است که طیف فکری فوأد ایزدی رفتار‌هایی شبیه دیگر گروه‌های اقلیت در جهان دارند و الزاماً کسانیکه شعار‌های مذهبی می‌دهند، مذهبی نیستند و باید به انگیزه‌های سیاسی آنها توجه کرد. او می‌گوید: «نکته اساسی این تصورات این است که مانند دیگر اقلیت‌ها فکر می‌کنند. به جز یهودیان در جهان که از عقلشان برای تسلط بر اقتصاد استفاده کردند، دیگر اقلیت‌ها در جهان معمولاً دچار چنین برداشت‌های بسته‌ای از اجتماع می‌شوند. نکته دیگر این است که ادارهٔ مذهبی کشور به چه معناست؟ این کشور خواه‌نا‌خواه مردم معتقدی دارد و ما کشور بی‌خدایی نبوده‌ایم. اساساً من نمی‌توانم به این افراد مدعی، مذهبی بگویم.» 

او همچنین افزود: «آن‌ها یک سری منفعت‌جو هستند که، چون مذهب امروز به کارشان می‌آید از آن در ادبیاتشان استفاده می‌کنند. چند روز دیگر اگر مذهب کارکرد سیاسی نداشته باشد، از شعار‌های جدید استفاده می‌کنند و در اصل اعتقاد عمیقی به این ادبیات ندارند. در نتیجه کسانیکه چنین تصوری دارند، مذهبی نیستند و مذهب به دردشان خورده، اما با همین رفتار‌ها کشور را دچار بحران کرده‌اند.» 

دشمن فرضی به نام حجاب

گراوند معتقد است که این طیف برای بقا سیاسی خود به دشمن فرضی هم نیاز دارند. اومی‌گوید: «بیش از یک میلیون ایرانی در جنگ مشارکت داشتند و بالای ۹۰ درصد آنها به خاطر ایران رفتند و به خاطر مذهب نرفتند. این کسانیکه از آنها صحبت می‌شود، فکر نمی‌کنند جامعه متنوع است و بخشی از مذهبیون تند هم با این تنوع همراه شده است. این افراد درکی از نظام اجتماعی ایران ندارند، اما چون لایه‌ای از دولت و حاکمیت هستند، خواستار تنش‌آلود کردن فضای کشور هستند تا بر اساس آن تنش، کشور را اداره کنند. این افراد همواره به دشمن خارجی هم نیاز دارند. اگر آن دشمن بیرونی عربستان یا امارات یا قطر یا هرجایی باشد، با آن دشمن بیرونی حیات خود را ادامه می‌دهند، اگر آن دشمن وجود نداشته باشد، دشمنی فرضی به نام بی‌حجابی برای خود درست می‌کنند. این افراد به خوبی می‌دانند منافعشان از همین فیلترینگ و حجاب است. سرمایه اجتماعی دولت هم با همین رفتار‌ها به ۸ درصد رسیده است و اتفاقاً همین ۸ درصد را به نفعشان می‌دانند.»

عدم اعتماد به نفس یا اعتماد به نفس بالا

گراوند معتقد است که چنین نیرو‌هایی دارای اعتماد به نفس بالایی هستند و در سیاست‌هایشان تنها منفعت جناحی اهمیت دارد. او می‌گوید: «عدم اعتماد به نفس و نادانی و تندروی این افراد را قبول ندارم، منافع مالی و سیاسی این افراد در چنین رفتارهایی‌ست. اتفاقاً یک نوع اعتماد به نفس کاذب چنین وضعیتی را ایجاد می‌کند. عموم کسانیکه یک کشور را گروگان تفکرات خود می‌گیرند، همین تفکرات را دارند. اینها با اعتماد به نفس کامل، یک سری سیاست‌ها را پیش می‌برند و منفعت خود را در این بین تأمین می‌کنند. ممکن است یک لایه از آنها درگیر مسائل مذهبی باشد، اما یک لایه بزرگتر از آنها دنبال حفظ منافع هستند.» 

اگرچه در اظهارات برخی مسئولین نیز شمه‌ای از همین تفکر یافت می‌شود، باید این واقعیت را پذیرفت که این رویکرد در حقیقت، موضعی از سر ضعف و نوعی گارد گرفتن به جای حل اساسی مسائل است. آن هم در حالی که جامعه به جای تربیت و پرورش نیرو‌هایی که روز موعود مقابل دشمن رفته تیر بخورند؛ نیازمند احیای سرمایه اجتماعی و کاهش فاصله حاکمیت و ملت است. تنها در این صورت است که نیاز به تیر و خون از بین رفته و  اعتماد به نفس سیاسی لازم نیز در در میان نیروهایی از جنس آقای ایزدی به قدر کفایت ایجاد می‌شود. 

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
8
جمله هر انقلابی فرزندان خودش را میخورد دارد مصداق پیدا می‌کند ماها با ۱۵ سال سن جبهه و جنگ زیر گلوله بودیم حالا این آقا که آمریکا داشت کیف می‌کرد شده انقلابی رگ گردن پاره کن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
5
کسی که از این فضای نوپدیده دوساله از خارج وارد بشه تصور می کنه انگار سیستم تغییر کرده، همه چی انگار درست شده فقط ادامه آزادگذاشتن بی حجابی دوساله مونده!؟ انگار بدجوری این دوسال براشون مزه کرده، بجای دغدغه دلار که یهو رسید به ۷۵ هزار و گرونی،، و نداشتن حتی یه کارت بین المللی بانکی برای شهروندان، گویا تنها دغدغشون ادامه وضعیت آزاد گذاشته شدن بی حجابی کامل فقط. چرا سربازی اجباری برای پسران رو اختیاری نمی کنید چرا فیلترینگ رو برنمی داری!!؟؟؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
9
در مورد فواد ایزدی وقاحت و پررویی کم میاره! بیشرمی و به تمسخر گرفتن مردم در مقابل دوربین های تلویزیون.بازی با شعور مردم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
8
اگر مغرض نیست بهره هوشی اش را بسنجید اصلا قوه استدلال ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
2
11
زمانی که حجاب اجباری نبود کشور امنیت کامل داشت
عبدالله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
7
فواد ایزدی زرزرزرزر آدم بیخودعقدهای
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
0
11
فواد ايزدى تحصيل کرده امريکا؟!!!!! امريکا خيلى لطف در حق تو کرده که براى تحصيل آنجا رفته ايد منتهى نمى دانم چرا آدم نشديد که اسباب تعجب است.
شیرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
1
14
باسلام خدمت ملت بزرگ ایران.چقدر قشنگ و با درک بالا در خصوص حجاب اجباری سخن گفتید.البته جوانانی که انقلاب مردم ایران را ندیده بودند ،باید بدانند که بیشتر از ۶۰ درصد زنان در تظاهرات زمان قبل و اوایل انقلاب روسری نداشتند ،البته پوشیده بودند ،چرا باید الان حجاب را بصورت تحکم به دختران و زنان ایران تحمیل کنیم .ایثارگر و فرزند شهید
سید حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
0
5
اتفاقا این فوآد ایزدی مامور به فنا دادن مملک هست و یک نفوذی .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
0
5
این اهالی برره در آخر از دشمن فرضی شکست می خورند! اما امیدوارم این شکست، زیانی برای موجودیت ایران عزیز نداشته باشد.
پیران ویسه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
0
5
اینها منفعت طلبهای سیاست باز هستند و شاید اصلا هم اعتقادی به دین و مذهب نداشته باشند منتها از دین و مذهب کاسبی میکنند همانطوری که از تحریم کاسبی میکنند ونان خود را در خون ملت میزنند
نظرات شما