رویداد۲۴ گزارش میدهد؛
هر روز یک بحران!/ طرح تقویت توان نظامی آمریکا در خاورمیانه در انتظار امضای ترامپ
در ادامه افزایش تنش ایران و آمریکا، منابع آگاه گفتهاند طرح پیشنهاد افزایش نیروهای آمریکایی، موشکهای پاتریوت، ناو و سلاح در خاورمیانه با هدف مقابله با ایران، امروز از سوی پنتاگون به رییس جمهور آمریکا ارائه میشود. بسیاری معتقدند دولت ممکن است از این فرصت برای تقویت متحدان عربیاش در منطقه استفاده کند.
رویداد۲۴ آسوشیدپرس در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی بار دیگر از احتمال افزایش تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه خبر داده است. آنها آمریکایی روز چهارشنبه گفتهاند پنتاگون قرار است امروز(پنجشنبه) طرحی را به کاخ سفید ارائه کند که طی آن ۱۰ هزار نیرو به خاورمیانه اعزام خواهد شد.
این مقامات گفتهاند هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده و معلوم نیست آیا کاخ سفید این طرح را امضا خواهد کرد یا خیر. آنها تاکید کردهاند این طرح در واکنش به هیچ تهدید جدیدی از جانب ایران نیست، اما هدفش افزایش امنیت در منطقه است و این نیروها قرار است نیروهای دفاعی باشند و این پیشنهاد شامل ارسال موشکهای پاتریوت بیشتر و کشتیهای بیشتر و افزایش سطح رصد ایران نیز میشود.
پیش از این نیز برخی گزارشها درباره احتمال طرح پیشنهاد اعزام ۱۲۰ هزار نیرو به خاورمیانه مطرح شده است؛ گزارشی که از سوی دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا رد شده بود.
نشست امروز میان مقامان پنتاگون و کاخ سفید درحالی قرار است برگزار شود و طرح افزایش نیروها از سوی پنتاگون مطرح شود که تنشها با ایران افزایش یافته است. هر تصمیمی مبنی بر اعزام نیرو به خاورمیانه به معنای تغییر سیاست ترامپ خواهد بود. او وعده کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه را بارها در طول تبلیغات انتخاباتی خود مطرح کرده است.
مقامات آمریکایی تا کنون جزییات تهدید از جانب ایران را بیان نکردهاند، اما رسانههای آنها به نقل از منابع آگاه اعلام کردهاند سوار کردن موشکهای کوتاه برد بر قایقهای کوچک ایرانی و اعزام آنها به خلیج فارس یکی از اقدامات ایران بوده است.
به گزارش رویداد۲۴ روز سه شنبه دو دیدارهمزمان در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا درباره ایران برگزار شد. مقاماتی که از اعزام نیروهای بیشتر به خلیج فارس با هدف مقابله با ایران دفاع میکرند به نمایندگان کنگره گفتهاند آمریکا نمیخواهد وارد جنگ با ایران شود و خواستار کاهش تنشها با این کشور است.
پاتریک شاناهان جانشین وزیر دفاع و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که به دعوت سنا برای توضیح درباره سیاستهای آمریکا در قبال ایران به مجلس رفته بودند، اعلام کردند آمریکا بدنبال بازدارندگی است، نه تحریک ایران، حتی در حالی که تهران منافع آمریکا در خاورمیانه را تهدید میکند.
شاناهان به خبرنگاران گفته بود: بیشترین تمرکز ما بر جلوگیری از سوءتفاهم و مصاحبه غلط در رابطه با ایران است.
بسیاری در کنگره نسبت به رویکرد آمریکا در قبال ایران مشکوکند. این سوال مطرح است که آیا این سیاستها واقعا برای جلوگیری از درگیری با ایران است یا به جنگ ایران و آمریکا ختم خواهد شد.
سی ان ان برای اولین بار اعلام کرد پنتاگون قرار است درباره طرح اعزام هزار نیروی بیشتر به خاورمیانه با کاخ سفید مشورت کند. پاتریک رایدر سرهنگ نیروی دریایی آمریکا و سخنگوی ستار مشترک نیروهای آمریکایی به سوالات در این باره پاسخ نداده و تردیدها درباره این که آیا ترامپ واقعا در پی افزایش تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه است یا خیر ادامه دارد.
چندی پیش نیروهای غیر ضروری نمایندگیهای آمریکا در عراق به دستور کاخ سفید، این کشور را به دلیل تهدید از جانب ایران ترک کردند. به دنبال دیپلماتها، شرکت نفتی اکسون موبیل نیز نیروهای خارجی خود را از عراق به امارات فرستاد. این اقدام با واکنش تند مقامات نفتی عراق نیز همراه شد. وزیر نفت عراق خروج نیروها از عراق به دلیل افزایش تهدیدها را یک اقدام غیر قابل توجیه و غیر قابل قبول توصیف کرد.
طرح پنتاگون برای اعزام نیرو به خاورمیانه و اقداماتی که در همین راستا در سیاستهای کاخ سفید در قبال ایران به چشم میخورد، نگرانی از احتمال افزایش حمایتهای نظامی دولت ترامپ از متحدان عربیاش در منطقه را افزایش داده است.
کریس مورفی سناتور آمریکایی روز گذشته گفته بود: طرحهای دولت ترامپ در افزایش تنشها با ایران ممکن است به عنوان توجیهی برای افزایش فروش بمب به عربستان سعودی به کار برود. این در حالی است که کنگره هر گونه فروش سلاح به عربستان را به دلیل نگرانی از جان غیر نظامیان در یمن ممنوع کرده است.
این سناتور دموکرات در توییتر خود نوشت: شنیده شده ترامپ قصد دارد قانون کنترل فروش سلاح را دور بزند و مجموعه جدیدی از سلاحهای آمریکایی را به عربستان سعودی در حالی بفروشد که جلوی اعتراض کنگره را نیز گرفته است.
به گزارش رویداد۲۴ تحقیقات آمریکا برای یافتن مقصر حادثه انفجار کشتیهای نفتکش بندر فجیره همچنان ادامه دارد. هفته گذشته برای اولین بار رسانههای ایرانی، روسی و لبنانی از انفجاری در بندر فجیره خبر دادند. خبری که در ساعات اولیه توسط مقامات اماراتی تکذیب شد، اما در ساعات بعد درحالی این خبر از سوی مقامات اماراتی اعلام شده بود که پیکان اتهامات به سمت ایران بود.
همزمان دو نفتکش عربستانی نیز در نزدیکی بندر فجیره مورد حمله قرار گرفتند. برخی رسانههای آمریکایی به نقل از منابع آگاه از احتمال دست داشتن ایران در این حملات حرف زدند، اما مقامات اماراتی روز گذشته اعلام کردند تحقیفات در باره مقصر این حادثه همچنان در جریان است.
تحلیل بسیاری از کارشناسان در روزهای پس از حادثه این بود که عربستان و امارات ممکن است از این حربه به عنوان راهی برای افزایش تنشها با ایران و دریافت حمایتهای بیشتر از آمریکا استفاده کنند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط