تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵
سخنگوی فراکسیون امید در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ خبر داد:

کاهش شانس انتخاب رییس مجلس با مدل تعاملی

محمد علی وکیلی، سخنگوی فراکسیون امید گفت: «مجموعه نزدیکان به آقای لاریجانی به دلایلی که مشخص نیست، به تقاضای فراکسیون امید برای معرفی کارگروه تعامل برای انتخاب رییس مجلس پاسخ نداده است.»
رویداد۲۴ - محمد علی وکیلی، سخنگوی فراکسیون امید گفت: «مجموعه نزدیکان به آقای لاریجانی به دلایلی که مشخص نیست، به تقاضای فراکسیون امید برای معرفی کارگروه تعامل برای انتخاب رییس مجلس پاسخ نداده است.»

بحث در مورد تماس های تلفنی میان عارف و لاریجانی با محوریت ریاست مجلس، طی روزهای گذشته مطرح شد، موضوعی که امید می رفت بواسطه آن انتخاب ریاست مجلس از حالت رقابتی به یک مدل اقناعی برسد؛ مدلی که قطعا خسارت های آن انتخابات رقابتی را در پی نخواهد داشت.

در همین حال، سید محمود میرلوحی، سخنگوي ستاد اصلاح طلبان استان تهران در انتخابات 7 اسفند، در گفت و گو با روزنامه آرمان (منتشره 5 خرداد)، اعلام کرد: «آقايان تابش و تاجگردون مسببان اصلي تماس تلفنی آقای عارف و لاريجانی بودند. در شرايط كنونی يك كارگروه پنج نفره برای انتخاب رياست مجلس دهم بين آقايان عارف و لاريجانی تشكيل شده است كه در حال رايزنی بين اين دو نفر برای تصدی رياست مجلس هستند.»

با این وجود، علی لاریجانی امروز اعلام کرد که هیچ گونه تماس تلفنی با محمدرضا عارف با محوریت رایزنی در مورد ریاست مجلس دهم نداشته است.

در همین حال محمد علی وکیلی، سخنگوی فراکسیون امید در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ تاکید کرد: «مجموعه نزدیکان به آقای لاریجانی به دلایلی که مشخص نیست، به تقاضای فراکسیون امید برای معرفی کارگروه تعامل برای انتخاب رییس مجلس پاسخ نداده است.»

وی در مورد تماس های میان عارف و لاریجانی گفت: «در ایام عید دو تماس تلفنی از سوی لاریجانی با عارف برقرار شده که این تماس ها جهت تبریک سال نو بوده و مسائل تعاملی و کاری در این تماس ها مطرح نشده است.»

وکیلی ادامه داد: «کارگروه پنج نفره حدود دو ماه پیش و پس از انتخابات تشکیل شد که قرار بر آن بود که حمیدرضا تابش به عنوان رابط این کارگروه، تقاضای تشکیل یک کارگروه مشابه در مجموعه لاریجانی را مطرح کند که البته تابحال مجموعه لاریجانی به هر دلیلی که برای ما مشخص نیست، پاسخ روشنی به این تقاضا نداده است. این احتمال وجود دارد که شاید لاریجانی انتظار داشت که اگر قرار است چنین پیشنهادی مطرح شود، از سوی شخص عارف مطرح می شد تا توسط یک واسطه. البته این موضوع تنها یک احتمال است و نکته قطعی آن است که هنوز کارگروه مشترکی از سوی مجموعه لاریجانی معرفی نشده است.»

سخنگوی فراکسیون امید در مورد اولویت مدل اقناعی به جای رقابت، گفت: «اگر بتوانیم به یک مدل انتخاب بدون رقابت برسیم، حتما به مصلحت جمع خواهد بود و خسارت رقابت را به حداقل می رساند، چون به هر حال رقابت خسارت دارد و شکست در رقابت پرخسارت خواهد بود. طبیعتا اگر مدلی را برگزینیم که انتخاب بدون رقابت داشته باشیم، قطعا بر رقابت اولویت خواهد داشت. با این وجود، علیرغم تلاش هایی که برای دستیابی به مدل بدون رقابت صورت گرفته، این تلاش ها تابحال نتیجه محسوسی به دنبال نداشته البته هنوز نباید ناامید بود و دو طرف هنوز فرصت دارند.»

وکیلی در مورد ضرورت کاهش خسارات رقابت احتمالی نیز گفت: «با این حال، با توجه به آنچه که رقم خورده، فرض بر این است که این رقابت شکل می گیرد، اما مهم آن است که حتی اگر به یک مدل بدون رقابت نرسیدیم، این رقابت را عادی کنیم و لازم نیست که به آن جنبه حیثیتی دهیم. بهترین روش برای این کار، محدود کردن رقابت بین شخص عارف و شخص لاریجانی است نباید آن را به یک رقابت دو قطبی تبدیل کرد. از سوی دیگر، برای اینکه آثار این رقابت به مجلس تسری پیدا نکند و مجلس را به دو قطبی گذشته باز نگرداند، می توان حتی با رقابتی بودن انتخاب رئیس، برای ارکان ائتلافی عمل کرد».

وی در پایان در مورد دلایل تعویق سومین جلسه فراکسیون امید و دستور کار آن، گفت: «انتخاب نامزد ریاست از طریق انتخابات فراکسیون و انتخاب اعضای هیات رئیسه از طریق انتخابات در دستور کار سومین جلسه فراکسیون امید قرار دارد که البته برای رعایت حال نمایندگان شهرستانی، تصمیم بر تعویق این جلسه گرفته شد و این جلسه شنبه برگزار می شود.»
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما