تاریخ انتشار: ۱۸:۳۹ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸

لازم است رمز موبایل همسرتان را بدانید؟

هر فرد خصوصی‌ترین و مهم‌ترین اطلاعات شخصی خود را در تلفن همراهش نگهداری می‌کند و برای ایجاد امنیت بالای این ابزار روی آن کدگذاری می‌کند. این امر موجب شده تا برخی زوجین برای دسترسی به تلفن همراه همسرشان باچالش مواجه شوند.

لازم است رمز موبایل همسرتان را بدانید؟

رویداد۲۴ مژگان نیکنام - روانشناس بالینی گفت: ازدواج، موضوع استقلال را در بسیاری از موارد تحت پوشش زندگی مشترک قرار می‌دهد و به نوعی همه فرآیندهای زندگی‌ زوجین درگیر یکدیگر می‌شود، پس زوجین باید این مسئله را بپذیرند که اگر پیش از ازدواج در برخی مسائل استقلال داشته‌اند بعد از ازدواج درگیر تبعیت از یکدیگر می‌شوند. البته این دلیل بر آن نیست که به طور کلی طرفین از استقلال برخوردار نباشند. لازم به ذکر است در صورتی که فردی بعد از ازدواج استقلال فرد مقابل را تحت سلطه خود قرار دهد، «کنترل‌گر» به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه براساس یک قاعده‌ طلایی خانواده‌ها می‌توانند در صورت بروز مشکل در زمینه مسائل شخصی، مشکلات خود را رفع کنند، گفت: براساس این قاعده هر آن چیزی که مربوط به خانواده و مسائل خانواده است حریم خانواده و هر آن چیزی که مسائل خانواده را در بر نمی‌گیرد جزو مسائل شخصی محسوب می‌شود.

همچنین در زمینه کدگذاری تلفن همراه در زندگی مشترک به طور مثال اگر مردی با مادر خود در مورد مشکل دخترش صحبت کند با توجه به اینکه دختر جزء حریم خانواده محسوب می‌شود، باید همسر از آن موضوع مطلع شود پس این مورد جزء حریم خانواده است، اما زمانی که مردی با مادر خود در مورد مشکلات خواهرش صحبت می‌کند، این مسئله حریم شخصی است که به خانواده مربوط نیست و لزومی ندارد که زن از آن مطلع باشد یا ممکن است پیام کاری برای مرد یا زن ارسال شود که او علاقه نداشته باشد همسرش از آن مطلع باشد.

بنابر اظهارات این روانشناس، بهتر است زوجین روی تلفن همراه خود رمزگذاری نکنند، اما به دلیل اینکه در حافظه موبایل فایل‌های شخصی و خانوادگی وجود دارد باید برای امنیت این کار انجام شود،‌ بنابراین زوجین می‌توانند رمزگذاری کنند اما طرفین از رمز تلفن یکدیگر باخبر باشند زیرا خانه فضای مشترکی است که دانستن رمز توسط دیگری بلامانع است و هیچ یک از طرفین نباید از یکدیگر مسئله پنهانی در زمینه مسائل خانواده داشته باشند اما از نظر اخلاقی فرد مقابل نباید با دانستن رمز گوشی همسرش در بخش‌های مختلف تلفن همراه او سرک بکشد.

به گفته وی، بسیاری از سرک کشیدن‌ها در مسائلی که به ما مربوط نیست موجب سوء برداشت‌هایی خواهد شد که در نهایت به سوء‌تفاهم و بروز مشکلات منتهی می‌شود. در زندگی مشترک نمی‌توان جداسازی و پنهان‌کاری کرد اما زوجین هر دو باید حریم‌هایی شخصی یکدیگر را رعایت کنند تا هیچ یک از افراد دچار مشکل نشوند.

سهیل رضایی- روانشناس نیز معتقد است که دو مبحث مجزا درباره حریم خصوصی میان زوجین وجود دارد؛ اول آن که فرد روابط و ضوابط را خود اداره، ارزش‌گذاری و درک کند که این موضوع به تعهد یا عدم تعهد بازمی‌گردد و دوم آن که آیا فرد از عمومی شدن مسائل خصوصی‌اش دچار دلهره می‌شود؟ و ترس از عمومی شدن مسائل شخصی ناشی از چیست؟.

وی در پاسخ به این سوال که آیا زن و شوهر باید از رمز تلفن همراه یکدیگر باخبر باشند؟ می‌گوید: حساسیت به رمزگذاری بر روی تلفن همراه زندگی مشترک را دچار اضطراب می‌کند. بنابراین باید هیچ رمزی روی آن وجود نداشته باشد و طرف مقابل در زندگی مشترک به همه بخش‌های موبایل دسترسی داشته باشد. اگر بر روی موبایل رمز وجود داشته باشد و همسر از رمز آن بی‌اطلاع باشد یعنی فرد نوعی اضطراب از برملا شدن مسائل خود را دارد که این به دیدگاه طرفین را آسیب‌پذیر می‌کند.

این روانشناس ادامه می‌دهد: زوجین باید در زندگی مشترک خود به این جمع‌بندی برسند که اگر در زندگی مشترک بخواهند مسائلی را از یکدیگر پنهان کنند طبیعتا شک و دلهره در زندگی آنها پدیدار می‌شود. به ویژه جوانانی که زندگی مشترک خود را به تازگی آغاز کرده‌اند اگر بخواهند مسائلی را از یکدیگر پنهان کنند اعتمادی پدیدار نمی‌شود چراکه اعتماد در روند مشخصی شکل می‌گیرد.

رضایی معتقد است: پنهان‌سازی بسیاری از مسائل را موجب سوء تفاهم می‌کند به طوری که اگر فرد به صورت اتفاقی نام ناآشنایی را روی تلفن همراه همسرش مشاهده کند، به دلیل اینکه هنوز رابطه مستحکمی میان زوج‌های جوان وجود ندارد، اضطراب سنگینی ایجاد می‌شود، اما اگر فرد رمز تلفن همراه همسر خود را بداند دیگر چنین احساسی در او شکل نمی‌گیرد مگر آن که فرد در تلفن همراه خود فایل‌هایی را ذخیره کرده باشد که نخواهد همسرش از آن مطلع باشد؛ به طور مثال اگر زنی عکس بی‌حجاب دوستش را داشته باشد و نخواهد که شوهرش آن را ببیند در این زمان شوهر نباید به این بخش از تلفن او ورود کند.

وی افزود: در ابتدای رابطه که هنوز زوجین شناخت صد در صدی از یکدیگر ندارند ممکن است طرفین برای هر موضوعی به همسر خود شک کنند و بخواهند با مراجعه به تلفن همراه او ابهامات‌شان را برطرف کنند، در این حالت با مواردی مواجه می‌شوند که به دلیل عدم شناخت کامل دچار سوء تفاهم می‌شوند و در نهایت این موضوع موجب بروز مشکل در زندگی آنها خواهد شد، بنابراین در ابتدای رابطه زوجین باید توجه کنند که از روی کنجکاوی بیش از حد به حریم‌ یکدیگر ورود نکنند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما