خواص سیر/تاثیر سیر بر عفونتهای تنفسی
خواص و فواید مصرف سیر و برخی از هزاران فایده مصرف این گیاه منفور و دوست داشتنی (سیر) را اگر بدانید هرگر از مصرف آن غافل نخواهید شد.
رویداد۲۴ خواص سیر به قدری زیاد است که با خواندن فواید و خواص آن شاید خود را مجبور به استفاده ازآن در هر وعده غذایی و در طول روز بکنید، اما در برخی موارد هم باید در مصرف سیر احتیاط کنید.
سیر حاوی چه موادی است؟
به طور خلاصه، اما مفید میتوان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B۲، B۱ و B۳ است.
فواید و خواص سیر
از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده میشده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
بیشتر بخوانید: خواص بادام؛ ۱۴ خاصیت دارویی بادام و ارزش تغذیهای آن برای سلامت بدن
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک میکند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن میشود.
بعضی از انواع سل ریوی را معالجه میکند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل).
سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و رودهها را از عفونتها پاک میکند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
عفونتهای تنفسی را درمان میکند.
برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.
سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.
برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع میشود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.
روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه میشود.
مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگیهای خفیف شود.
سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده میشود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده میگردد.
سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است.
مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها میشود.
گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها میشود.
سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطانها میشود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه میشود.
سیر برای درمان بیماریهای مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش زدگی و فشار خون بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد میکند و در ضدعفونی کردن دستگاههای ادراری و عفونتهای واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگها خواهد داشت.
برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
با عفونت مجرای گوارشی مقابله میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است، زیرا که منبع عالی ید است.
ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.
برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماریهای قلبی عروقی مقابله میکند.
سیر برای برطرف کردن سرما خوردگی، سرفه و گرفتگی سینه
بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده مینمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده میگردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونتهای باکتریایی و قارچی استفاده میشود.
سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور میشود و در صورت ایجاد تومور، اندازههای آن را کاهش میدهد.
خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان میکند.
با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم میکند.
آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکالهای آزاد را که باعث پیری و بیماری میشود خنثی میکند.
با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون میشود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش میدهد.
خاصیت ضدالتهابی دارد.
سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتریهای مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباکتر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده میشود از بین میبرد.
مضرات سیر و موانع مصرف سیر
مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند، زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی میشود.
ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده میکنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون میشود. از این رو افرادی که جراحی میکنند، باید ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را طولانیتر میکند.
زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند.
سیر را به صورت قرص سیر، ترشی سیر، سیر سرخ شده و... استفاده میکنند.
بعضی از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونتهای قارچی، زگیلها و میخچه استفاده مینمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان میدهد که سیر میتواند قادر به درمان عفونتهای قارچی از قبیل پای ورزشکاران میباشد، اما کارایی روغن سیر برروی زگیلها و میخچه ثابت نشده است.
مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر میباشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف میشود، در دوران باردرای پر خطر میباشد.
زمانیکه سیر بر روی پوست استفاده میگردد، عموما میتواند خطرناک باشد. سیر میتواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن میباشد. سیر میتواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر میباشد. همچنین سیر میتواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنشهای آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف میکنند ممکن میباشد.
بیماریهایی که سیر در آنها بی تاثیر است:
دیابت - بنظر نمیرسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
درمان هیلوباکتر - هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.
کلسترول بالا - تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.
سرطان سینه و سرطان ریه.
سیر حاوی چه موادی است؟
به طور خلاصه، اما مفید میتوان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B۲، B۱ و B۳ است.
فواید و خواص سیر
از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده میشده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
بیشتر بخوانید: خواص بادام؛ ۱۴ خاصیت دارویی بادام و ارزش تغذیهای آن برای سلامت بدن
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک میکند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن میشود.
بعضی از انواع سل ریوی را معالجه میکند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل).
سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و رودهها را از عفونتها پاک میکند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
عفونتهای تنفسی را درمان میکند.
برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.
سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.
برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع میشود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.
روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه میشود.
مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگیهای خفیف شود.
سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده میشود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده میگردد.
سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است.
مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها میشود.
گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها میشود.
سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطانها میشود. مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه میشود.
سیر برای درمان بیماریهای مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش زدگی و فشار خون بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد میکند و در ضدعفونی کردن دستگاههای ادراری و عفونتهای واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگها خواهد داشت.
برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
با عفونت مجرای گوارشی مقابله میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است، زیرا که منبع عالی ید است.
ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.
برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماریهای قلبی عروقی مقابله میکند.
سیر برای برطرف کردن سرما خوردگی، سرفه و گرفتگی سینه
بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده مینمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده میگردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونتهای باکتریایی و قارچی استفاده میشود.
سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور میشود و در صورت ایجاد تومور، اندازههای آن را کاهش میدهد.
خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان میکند.
با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم میکند.
آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکالهای آزاد را که باعث پیری و بیماری میشود خنثی میکند.
با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون میشود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش میدهد.
خاصیت ضدالتهابی دارد.
سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتریهای مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباکتر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده میشود از بین میبرد.
مضرات سیر و موانع مصرف سیر
مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند، زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی میشود.
ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده میکنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون میشود. از این رو افرادی که جراحی میکنند، باید ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را طولانیتر میکند.
زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند.
سیر را به صورت قرص سیر، ترشی سیر، سیر سرخ شده و... استفاده میکنند.
بعضی از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونتهای قارچی، زگیلها و میخچه استفاده مینمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان میدهد که سیر میتواند قادر به درمان عفونتهای قارچی از قبیل پای ورزشکاران میباشد، اما کارایی روغن سیر برروی زگیلها و میخچه ثابت نشده است.
مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر میباشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف میشود، در دوران باردرای پر خطر میباشد.
زمانیکه سیر بر روی پوست استفاده میگردد، عموما میتواند خطرناک باشد. سیر میتواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن میباشد. سیر میتواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر میباشد. همچنین سیر میتواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنشهای آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف میکنند ممکن میباشد.
بیماریهایی که سیر در آنها بی تاثیر است:
دیابت - بنظر نمیرسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
درمان هیلوباکتر - هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.
کلسترول بالا - تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.
سرطان سینه و سرطان ریه.
منبع: نمناک
خبر های مرتبط