تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
فعال صلح آمریکایی:

نظامیان آمریکا منبعی برای گسترش ویروس کرونا شده‌اند

یک فعال صلح آمریکایی، بحران ویروس کرونا را عاملی برای حساس شدن مردم نسبت به هزینه‌های سرسام‌آور نظامی این کشور دانست و گفت: ما در ۱۷۲ کشور نیروی نظامی داریم که اکنون خود منبع گسترش کرونا ویروس هستند.

شیوع ویروس کرونارویداد۲۴ ‌"جو لمباردو" عضو گروه آمریکایی "ائتلاف متحد ملی ضد جنگ""( The United National Antiwar Coalition) روز یکشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: کرونا دقیقا نقطه ضعف نظام درمانی آمریکا را به چالش کشیده است و مردم را نسبت به هزینه‌های سرسام آور نظامی کشور حساس می‌کند.

وی با بیان اینکه ۶۴ سنت از هر دلار مالیات، به بخش نظامی اختصاص می‌یابد، ادامه داد: سازمان نظامی ما همچون یک زندان بزرگی است که افراد را در کنار هم گرد می آورد و آنها به یکدیگر آلودگی ویروس را منتقل خواهند کرد.

این فعال صلح آمریکایی اضافه کرد: ما به عنوان جنبش ضد جنگ خواستار بازگرداندن سربازان هستیم تا در خانه خود از شر ویروس در امان باشند. همین‌طور بازگشت آنها، از پخش کردن کرونا در جهان می کاهد.

پویش ضد تحریمی

ایرنا از این فعال صلح درباره فعالیت گسترده نخبگان آمریکایی برای برداشتن تحریم‌های اقتصادی ضد ایرانی در زمان شیوع کرونا پرسید که پاسخ داد: ترامپ به چیزی جز افزایش فشار به ایران نمی اندیشد و بحران ویروس کرونا تاثیری بر عقل و قلب وی برای کاستن از تحریم ها نخواهد داشت. تا زمانی که با فشار واقعی روبرو نشود، ترامپ تغییر مسیر نخواهد داد؛ وی چنین شخصیتی است.

لمباردو خاطرنشان کرد: با این حال بسیاری در آمریکا حساس شده‌اند و ناراحت هستند و برای همین هم پویش‌هایی برای برداشتن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و دیگر کشورها به جریان افتاده است. گروه ضد جنگ کدپینگ در این خصوص نقش‌آفرینی و امضاهای بسیاری را جمع آوری کرده است. ما یک وبینار سراسری برای برداشتن تحریم‌ها داشتیم که بر روی شبکه‌های اجتماعی ما هزاران بار مشاهده شده است.

وی عنوان کرد: یک موج به وجود آمده است که باید دید تاثیری بر ترامپ خواهد داشت یا خیر اما من خوش‌بین نیستم.

بخش عظیم بسته حمایتی در جیب ابر شرکت‌ها

ایرنا از این فعال آمریکایی پرسید که گروه‌های ضد جنگ چه نقشی در این مرحله استثنایی و شرایط مبارزه با ویروس کرونا می توانند داشته باشند؟

عضو گروه "ائتلاف متحد ملی ضد جنگ" پاسخ داد: ما از یک‌سو روش کار خود را تغییر داده‌ایم و همه چیز را به صورت تلفنی و مجازی انجام می‌دهیم. ما وبینارهای خود را زیادتر کرده‌ایم. هچنین به آگاهی بخشی درباره سیاست‌های دولت ترامپ که پول مالیات دهندگان را به جیب ابرشرکت‌ها ریخته و هزینه‌های نظامی گزافی برای کشور می‌تراشد، ادامه خواهیم داد.


بیشتر بخوانید: شمار جان‌باختگان ویروس کرونا در آمریکا ظرف ۴۸ ساعت دو برابر شد


لمباردو تصریح کرد: در این میان ترامپ می‌گوید که باید مراکز اقتصادی و تجاری را بازگشایی کرد. یک بسته عظیم مالی ۲ تریلیون دلاری ارئه شده است که بخش اعظم آن به جیب ابرشرکت ها خواهد رفت.

وی افزود: از سوی دیگر هزار دلار به هر فرد خواهند داد تا به نوعی حق السکوت درباره منابع مالی عظیم اختصاص داده شده به ابرشرکت ها باشند. هزار دلار شاید هزینه یک ماه اجاره خانه در برخی مناطق باشد، اما سهم اصلی این بسته را ابرشرکت‌ها به جیب خواهند زد.

این فعال صلح آمریکایی گفت: ما شاهد تکرار سناریوی سال ۲۰۰۸ هستیم که پس از بحران مالی، حجم عظیمی از پول دولت به بانک ها داده شد تا از ورشکستگی نجات یابند و دوباره سود ببرند. دولت‌های ما، دولت‌های ابرشرکت‌های ثروتمند است و ما بار دیگر می بینیم که همان سیاست‌ها در حال پیاده شدن است. اکنون مردم عادی و کسب و کارهای کوچک باید به فکر چاره برای خود باشند.

لمباردو تصریح کرد: این شرایط به آنجا منجر خواهد شد که تعداد بیشتری به مشکلات ساختار نظام درمانی آمریکا پی ببرند. این اپیدمی فشار سنگینی خواهد بود که این مشکلات را بیش از پیش آشکار خواهد کرد. ما به عنوان سهم خودمان، تلاش خواهیم کرد که درباره این مشکلات آگاهی بخشی کنیم.

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما