تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۴ تير ۱۳۹۹

با قهوه خوردن نه سکته می‌کنید، نه افسرده می‌شوید!

قهوه یک خوراکی مفید و سرشار از آنتی‌اکسیدان و ترکیبات مفید است و خطر بروز بسیاری از بیماری‌ها را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

فواید نوشیدن قهوه

رویداد۲۴ قهوه یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌های دنیا و دومین نوشیدنی روزانه بعد از آب است که از کافئین بالا و مشکلات بی‌خوابی و تند شدن ضربان قلب گرفته تا تیره شدن دندان‌ها همه سبب می‌شوند که برخی افراد هنوز در مورد خوردن یا نخوردن قهوه دو‌دل باشند؛ اما واقعیت این است که قهوه یک خوراکی مفید و سرشار از آنتی‌اکسیدان و ترکیبات مفید است و خطر بروز بسیاری از بیماری‌ها را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. در ادامه مطلب با خواص قهوه آشنا می‌شوید:

درمان کبد چرب با قهوه
بررسی مجدد نتایج ۹ مطالعه نشان داد نوشیدن میزان بیشتری از قهوه با کاهش خطر ابتلا به سیروز کبدی مرتبط است. در این بررسی آمده است نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز خطر ابتلا به سیروز را تا ۲۲ درصد کاهش می‌دهد که با افزایش مصرف قهوه در روز این تاثیرگذاری بیشتر می‌شود. علاوه بر این افرادی که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه ‌می‌نوشند، ۸۰ درصد کمتر به بیماری سیروز کبدی مبتلا می‌شوند. همان‌طور که می‌دانید در بیماری «سیروز کبدی» بافت کبد به دلیل عفونت مزمن، فرسوده و در اکثر موارد منجر به مرگ می‌شود.

نوشیدن قهوه ریسک بیماری قلبی را کاهش می‌دهد
بررسی مجدد نتایج بیش از ۲۰۰ مطالعه حاکی از آن است افرادی که در طول روز سه یا چهار فنجان قهوه مصرف می‌کنند ۱۹ درصد کمتر احتمال دارد بر اثر بیماری‌های قلبی – عروقی فوت کنند. نوشیدن قهوه در افرادی که دچار سکته قلبی شده‌اند احتمال بروز سکته‌های بعدی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

افراد مبتلا به دیابت نوع دو روزی چند فنجان قهوه بنوشند؟
نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف هر فنجان قهوه اضافه در روز با کاهش ۷ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع دو همراه است. از سوی دیگر مطالعات نشان می‌دهد ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که بیشترین میزان قهوه را مصرف می‌کنند، ۲۳ تا ۶۷ درصد کمتر است. طبق بررسی‌های‌ گسترده‌‌ از داده‌های ۱۸ تحقیق بر روی حدود ۵۰ هزار نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش می‌دهد.

آیا قهوه واقعا از سرطان روده بزرگ و کبد پیشگیری می‌کند؟
یکی از مهم‌ترین خواص درمانی قهوه برای سلامت بدن پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان‌هاست. نوشیدن قهوه حداقل به میزان سه فنجان در روز ۱۸ درصد احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. این در حالی است که طبق تحقیقات صورت گرفته در همین زمینه و طبق تحقیقی که بر روی حدود ۵۰ هزار نفر انجام شد، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در کسانی که روزانه ۴ یا ۵ فنجان قهوه می‌خوردند، ۱۵ درصد کمتر بود. علاوه بر این یکی دیگر از خواص و فواید درمانی قهوه کمک به بهبود سرطان پروستات است. بد نیست بدانید نوشیدن منظم قهوه می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد زیرا ترکیبات موجود در آن التهاب بدن را کاهش می دهد و سطح انسولین خون را تنظیم می‌کند.

قهوه احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقلی را کاهش می‌دهد
بررسی انجام گرفته در مورد تاثیر مصرف قهوه و سلامت مغز نشان می‌دهد مصرف مرتب قهوه با کاهش ۱۶ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقلی مرتبط است. همچنین احتمال ابتلا به جنون در کسانی که روزانه قهوه می‌نوشند ۶۰ درصد کمتر از کسانی است که به خوردن قهوه عادت ندارند. نوشیدن قهوه ۳۲ تا ۶۰ درصد احتمال ابتلا به پارکینسون را کاهش می‌دهد.


بشیتر بخوانید: ۶ باور اشتباه در مورد فواید قهوه



قهوه شادی‌آور و ضد افسردگی است
آزمایش‌های صورت گرفته روی بیش از ۵۰ هزار زن نشان می‌دهد که نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در هفته خطر ابتلا به افسردگی را ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. همچنین در بررسی دیگر که روی ۱۰۰ هزار زن و مرد انجام گرفت مشخص شد مصرف کنندگان قهوه ۴۵ درصد کمتر احتمال دارد دست به خودکشی بزنند. علت این امر وجود هورمون‌های شادی‌آور «دوپامین» و «سروتونین» در قهوه است.

قهوه طول عمر را زیاد می‌کند و از مرگ زودهنگام پیشگیری می‌کند
محققان در مطالعه روی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم اروپا دریافتند مردانی که به صورت مستمر به مدت ۱۶ سال در طول روز سه یا چهار فنجان قهوه مصرف می‌کنند ۱۲ درصد کمتر احتمال دارد دچار مرگ زودهنگام شوند و این رقم در زنان ۷ درصد است. در یک تحقیق دیگر این آمار در مدت ۱۸ تا ۲۴ سال، با ۲۰ درصد کاهش خطر مرگ‌ومیر در مردان و ۲۶ درصد در زنان، همراه بود. این تاثیر مثبت به ویژه در مبتلایان به دیابت نوع ۲ قوی‌تر است. در یک مطالعه‌ی ۲۰ ساله روی بیماران دیابتی که قهوه می‌خوردند، مشاهده شد که میزان مرگ‌ومیر در آن‌ها، ۳۰ درصد کاهش یافته است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سلامت ، قهوه
نظرات شما