تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۹

مسابقه‌ای برای واکسن کرونا/ آیا پیروز رقابت دنیای پساکرونا را می‌سازد؟

از چند ماه پیش، جهان وارد یک مسابقه بین تعدادی از دولت‌هایی شده است که هر کدام تلاش می‌کند سریعتر از دیگری واکسن مفیدی برای ویروس کرونا بسازد.

زمان تولید واکسن کرونا

رویداد۲۴ علی أنوزلا در العربی الجدید نوشت: از چند ماه پیش، جهان وارد یک مسابقه بین تعدادی از دولت‌هایی شده است که هر کدام تلاش می‌کند سریعتر از دیگری واکسن مفیدی برای کرونا بسازد. طبیعی است هر دولتی که در این مسابقه از بقیه پیشی گیرد، با تقدیر و تشکر جهانی مواجه می‌شود، ضمن اینکه تولید چنین واکسنی سود فراوانی خواهد داشت.

بنابراین، زمانی که پوتین اعلام کرد کشورش اولین دولتی است که واکسن ویروس کرونا را تولید می‌کند، غرب چندان توجهی به این اختراع بزرگ روسیه نداشته و در آن تردید کرد، تا زمانی که تاثیرگذاری این واکسن ثابت شود.

در ادامه این مطلب آمده است: این امر تبدیل به رقابتی شده است که از مسابقه تسلیحاتی که در دوره جنگ سرد بین دو جبهه غرب و شرق برقرار بود، کم اهمیت‌تر نیست، تا آنجا که رئیس جمهور روسیه نام واکسنی که دانشمندن کشورش تولید کرده اند را «اسپوتنیک ۵» نامید، تا یادآور «اسپوتنیک ۱» اولین ماهواره‌ای باشد که روس‌ها در دهه ۵۰ قرن گذشته در جریان مسابقه جنون آمیزی به فضا پرتاب کردند. آنچه باعث شده غرب در تاثیرگذاری واکسن روسیه تردید کند، سرعت اعلام ساخت این واکسن است، که تنها چند هفته پس از آزمایش‌های بالینی روی بیماران بود.

این اصل، بر تمام اختراعاتی صدق می‌کند که وارد مسابقه جنون آمیز بشر شده است، که هدف از آن، نه تولید یک واکسن برای نجات میلیون‌ها انسان، بلکه اعلام پیشتازی در سطح دانش و پزشکی و کسب سود‌های مالی بسیار است.


بیشتر بخوانید: توقف ساخت واکسن کرونا در آمریکا/ چه اتفاقی در جریان مطالعات واکسن افتاده است؟


در ایالات متحده آمریکا-دولتی که بیشترین زیان را از کرونا متحمل شد-رقابت بر سر تولید واکسن این ویروس، با رقابت انتخابات ریاست جمهوری همزمان شده است و همین مساله ترامپ را بر آن داشت تا با تفکر یک میلیاردر طماع، به فکر انتخاب دوباره خود به هر بهایی باشد، ولو اینکه مجبور به خرید واکسن به قیمت میلیارد‌ها دلار، حتی قبل از اثبات اثربخشی این واکسن، با دلایل علمی باشد. آنچه برای رئیس جمهور آمریکا اهمیت دارد، ارائه هر اختراعی در این زمینه به مردم است، تا آن‌ها را برای انتخاب دوباره خود تشویق کند.

در بعد علمی، کارشناسان بر این عقیده اند که اختراع هر واکسن جدیدی و انجام آزمایش‌هایی بر روی آن، حداقل بین ۱۲ تا ۱۸ ماه به طول می‌انجامد و با توجه به اینکه روسیه این چارچوب زمانی را رعایت نکرده، همین مساله باعث شک و تردید‌هایی در تاثیر گذاری واکسن روسی شده است.

ما در برابر جنگ جدیدی هستیم که چند دولت وارد آن شده اند و ابعاد بهداشتی و جغرافیایی سیاسی به خود گرفته است، چرا که دولتی که اولین تولید کننده واکسن باشد، تبدیل به یک قدرت نرم و موثر در صحنه جهانی می‌شود. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا به امروز بیش از ۱۷۰ طرح آزمایش واکسن انجام شده، که جهان با بی صبری منتظر نتایج آن است.

شاید گفته شود این رقابت به دلیل هدف بزرگی که دنبال می‌کند، بد نیست، اما واقعیت آن است زمانی که شهرت و ثروت وارد هر زمینه‌ای می‌شوند، آن را به فساد می‌کشند و همین امر، می‌تواند زندگی میلیون‌ها نفر از مردمی که منتظر واکسن هستند را آشفته کرده و به سمت ناامیدی سوق دهد.

این رقابت داغ، جهان را در برابر یک درگیری قرار می‌دهد که بین ثروت و اخلاق جریان دارد، اما کدام یک پیروز می‌شود؟ رقابت مذکور دیگر برای نجات جان انسان‌ها نیست، بلکه تبدیل به جنگ کثیفی شده است که ثروت و سیاست در آن دخالت دارند و می‌تواند پیامد‌های اقتصادی و جغرافیایی سیاسی زیادی داشته باشد، تا در نهایت، نشانه‌های جهان جدید در مرحله پساکرونا را ترسیم کند.

حتی داخل اتحادیه اروپا، که حکمت بیشتر و احترام قاطعی نسبت به اقدامات مربوط به ساخت واکسن نشان داده است، ۲۷ دولت، توافق‌هایی را با شرکت‌های داروسازی اروپایی برای ساخت واکسن امضا کرده اند، تا در وهله اول، نجات ملت‌های خود را تضمین کنند!

بار دیگر، سیاست وارد شده است تا علم و دانش را به فساد بکشاند. زمان آن رسیده تا در شرایطی که ویروس کرونا جان انسان‌های زیادی را گرفته است، سیاستمداران سیاست را کنار کشیده و روی اقدامات علمی جدی برای ساخت واکسنی تمرکز کنند که بتواند از جان بشریت محافظت کرده و بقای نوع انسان روی این سیاره خاکی را که سیاست به فسادش کشانده، ضمانت دهد.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما