تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹

آشنایی با خط تولید بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد

در این مطلب با خط تولید بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد آشنا می‌شویم و انواع دستگاه بسته بندی مناسب برای این کار را بررسی می‌کنیم.

امروزه با توجه به رواج فرهنگ زندگی شهری و کاهش وقت افراد برای پرداختن به مسائلی مثل غذا و نظافت محل زندگی، کسب‌وکارهایی که چنین خدماتی ارائه می‌دهند، از بازار گسترده‌ای برخوردار هستند. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند وقتی را که می‌خواهند برای درست کردن غذا صرف کنند، صرف انجام فعالیت‌های شخصی و کاری کنند و در عوض مصرف غذاهای آماده یا نیمه آماده را بالا ببرند.

آشنایی با خط تولید بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد

اگر کارآفرین هستید یا می‌خواهید با ورود به حوزه بسته بندی غذا واحد تولیدی خود را راه‌اندازی کنید، می‌توانید از شرایط به وجود آمده بیشترین بهره را ببرید. در این مطلب با خط تولید بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد آشنا می‌شویم و انواع دستگاه بسته بندی مناسب برای این کار را بررسی می‌کنیم. با بررسی دقیق این دستگاه‌ها، می‌توانید واحد تولیدی خود را در بسته بندی صنعت غذاهای نیمه آماده و منجمد داشته باشید.

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید انواع دستگاه سیل وکیوم/ مناسب برای بسته بندی انواع غذاهای نیمه آماده و منجمد

 

ویژگی های بسته بندی غذاهای نیمه آماده

یک بسته ‌بندی مناسب برای غذاهای نیمه آماده و منجمد، باید بتواند در مدت زمانی مشخص و البته با قیمتی منطقی، محصول شما را در برابر عوامل محیطی محافظت کند.

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه شیرینگ پک - مناسب بسته بندی مواد غذایی

مواردی که هنگام انتخاب نوع بسته بندی محصولات منجمد باید در نظر داشته باشید از این قرار است:

۱- اکسیژن هوا

محصول غذایی اگر در معرض اکسیژن قرار بگیرد، خیلی زود کیفیت خودش را از دست می‌دهد و به اصطلاح بیات می‌شود.

۲- از دست دادن رطوبت

اگر محصول رطوبت خودش را از دست بدهد، خشک می‌شود و دیگر کیفیت اولیه را نخواهد داشت.

۳- از بین رفتن بو و طعم

با منجمد شدن محصول، همیشه این امکان وجود دارد که طعم و بوی محصول از بین برود. برای حفظ خریداران و افزایش نرخ فروش، باید از نوعی بسته بندی استفاده کنید که بتواند خوشمزگی و عطر و بوی محصول شما را حفظ کند.

۴- نفوذ میکروارگانیسم‌ها به محصول

اگر بسته بندی نتواند بهداشت محصول را تضمین کند، کار شما سخت می‌شود. رعایت بهداشت محصول شرط اول تولید است.

  • آسیب فیزیکی

هیچ‌کس محصولی که بسته بندی‌ آن آسیب دیده، نمی‌خرد. به همین علت، بهتر است مراقب باشید جنس بسته بندی به گونه‌ای نباشد که در مسیر کارگاه تولیدی تا فروشگاه باز شود.

  • نور خورشید

نور خورشید راحت می‌تواند محصول شما را فاسد کند. به همین دلیل از ویژگی‌های یک بسته بندی مناسب این است که مانع رسیدن نور به محتویات بسته شود.

علاوه بر محافظت از این عوامل، خیلی خوب است که این بسته بندی بتواند به سرعت گرمای داخل محصول را به بیرون انتقال دهد تا محصول سریع‌تر منجمد شود.

از طرفی ظاهر بسته بندی باید به اندازه‌ای جذاب باشد که بتواند فروش محصول را تضمین کند. هیچ‌کس برای خرید یک بسته بندی با دوام اما زشت، هزینه نمی‌کند. همچنین این بسته بندی باید راحت باز شود و بعد از استفاده، راحت هم بسته شود.

 

آماده‌سازی فضای مناسب برای راه‌اندازی واحد بسته بندی غذاهای منجمد

غذاهای منجمد امروزه شامل تعداد زیادی محصول می‌شود. از انواع ناگت و شنیسل گرفته تا کوکوهای مختلف و کوردن بلو و فلافل و پیتزا در طعم‌های گوناگون. برای آماده‌سازی هر کدام از این غذاهای منجمد خط تولید جداگانه‌ای نیاز است. با این حال تقریباً تمام این محصولات حداقل به این تجهیزات نیاز دارند:

- ترازو برای مشخص کردن اندازه‌های دقیق مواد اولیه

- چرخ گوشت اتوماتیک که قابلیت چرخ کردن حجم بالا و گوشت و مرغ یخ زده را داشته باشد.

- دستگاه مخلوط کن صنعتی

- ماساژور گوشت (برای فرآورده‌های مرتبط با گوشت قرمز)

- دستگاه فرم دهنده محصول (قالب‌زنی)

- دستگاه آرد زنی اولیه

- دستگاه لعاب زنی

- دستگاه پاشیدن پودر سوخاری بر روی محصول

- دستگاه سرخ کن صنعتی

- نوار نقاله‌ خنک‌کننده‌ای که دارای فن باشد

- دستگاه انجماد سریع

- دستگاه برچسب‌زن

- دستگاه بسته بندی مناسب

- ماشین‌های دارای سردخانه با دمای کمتر از منفی 18 درجه سانتی‌گراد

 

خط تولید غذاهای منجمد

با تهیه این امکانات می‌توانید خط تولید غذای منجمد خود را راه‌اندازی کنید. به طور کلی خط تولید چنین محصولاتی به این شکل است. توجه داشته باشید امکان دارد در بعضی محصولات، روند تولید کم یا زیاد شود.

آشنایی با خط تولید بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد

۱- آماده‌سازی محصولات گوشتی

۲- آماده‌سازی محصولات غیرگوشتی

۳- چرخ کردن گوشت

۴- مخلوط کردن

۵- شکل دادن (قالب‌گیری)

۶- آردزنی اولیه

۷- لعاب زنی

۸- آردزنی نهایی

۹- سرخ کردن

۱۰- منجمد کردن سریع

۱۱- بسته بندی

۱۲- انتقال به سردخانه

 

معرفی دستگاه های بسته بندی مناسب برای مواد غذایی غذا

هر کدام از دستگاه‌های این خط تولید انواع مختلفی دارند. در این مقاله ما به بررسی دستگاه‌های بسته بندی مواد غذایی نیمه آماده و منجمد می‌پردازیم. انواع مختلفی از ماشین‌آلات و دستگاه‌ها وجود دارد که می‌توانید برای بسته بندی محصولات خود از آن‌ها استفاده کنید. با توجه به شرایط خودتان می‌توانید یکی از این دستگاه‌ها را انتخاب کنید. به طور کلی می‌توان این دستگاه‌ها را به دو گروه تقسیم کرد:

۱- انواع دستگاه‌های شرینک پک شامل شرینک پک کابینی، پلی اتیلن، نیمه اتومات و تمام اتوماتیک.

۲- انواع دستگاه‌های سیل وکیوم شامل سیل وکیوم نیمه‌ اتومات، تمام اتوماتیک و سیل رومیزی.

در ادامه از بین دو نوع دستگاه‌های شیرینگ پک و سیل وکیوم، به بررسی دستگاه سیل وکیوم می‌پردازیم.

 

نحوه کار با دستگاه بسته بندی سیل وکیوم

دستگاه‌های سیل وکیوم در سه مدل نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و سیل رومیزی ساخته می‌شوند. این دستگاه‌ها نیاز به اپراتور متخصص ندارد. یک اپراتور ساده با کمی آموزش ابتدایی می‌تواند با این دستگاه‌ها کار کند.

از دستگاه‌های سیل وکیوم برای بسته بندی انواع غذاهای منجمد و نیمه آماده می‌توان استفاده کرد:

- فرآورده‌های گوشتی مانند گوشت گاو، گوسفند، گوشت چرخ‌کرده، مرغ، ماهی و سایر آبزیان

  • مواد پروتئینی مانند انواع سوسیس و کالباس، همبرگرهای نیمه آماده، ناگت و محصولات مشابه

آشنایی با خط تولید بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد

نحوه کار با دستگاه‌های تمام اتومات سیل وکیوم

این دستگاه‌ها به شکل خطی عمل می‌کند. محصولات مورد نظر به شکل صف، آرام آرام وارد دستگاه می‌شوند. سرعت بسته بندی محصولات قابل تنظیم است. روند کار این دستگاه‌ها به این شکل است که بسته‌ها وارد دستگاه می‌شوند. دستگاه با استفاده از پمپ وکیوم، هوای داخل بسته را خالی می‌کند و در صورت نیاز، گاز Co2 و N2 را به داخل بسته پمپاژ می‌کند. این گازها مانع از فاسد شدن محتویات داخل بسته‌ها می‌شوند. همچنین مانند سدی نامرئی از مواجهه کالای شما با هوای آزاد جلوگیری می‌کند.

 

نحوه کار با دستگاه‌های نیمه اتومات سیل وکیوم

دستگاه نیمه اتومات کمی بیشتر نیاز به اپراتور دارند. این دستگاه‌ها دیگر به شکل خطی نیستند بلکه یک سینی چرخان دارند. اپراتور محصول را در قالب سینی می‌گذارد و با چرخاندن سینی، محصول را وارد دستگاه می‌کند. دستگاه شروع به وکیوم کردن محصول می‌کند و اپراتور می‌تواند در این فاصله، محصول بعدی را در قالب دوم سینی قرار بدهد. با آماده شدن محصول داخل دستگاه، اپراتور دوباره سینی را می‌چرخاند و محصول جدید وارد دستگاه می‌شود.

 

نحوه کار با دستگاه‌های سیل رومیزی

در سیل رومیزی خبری از سینی چرخان نیست. اپراتور محصول را در قالب دستگاه قرار می‌دهد و دستگاه کارش را شروع می‌کند. با تمام شدن فرایند بسته بندی، اپراتور محصول آماده را برمی‌دارد و بسته بعدی را در دستگاه می‌گذارد.

 

سخن پایانی

در مجموع باید گفت اگرچه انواع مختلفی از دستگاه‌های بسته بندی غذاهای نیمه آماده و منجمد وجود دارد، سیل وکیوم با تنوعی که دارد یکی از محصولات مناسب و قابل اعتماد برای ورود به این عرصه است. چرا که کار کردن با چنین دستگاهی آسان است و آموزش خاصی ندارد. از طرفی به راحتی کیفیت محصول تولیدی شما را حفظ می‌کند. در صورتی که به تازگی می‌خواهید وارد این بازار سودآور شوید باید گفت استفاده از دستگاه سیل وکیوم، انتخابی منطقی است.

برچسب ها: بسته بندی ، غذا ، کارآفرین
نظرات شما