مهدی مطهرنیا در گفتوگو با رویداد۲۴ تاثیر انتخابات آمریکا بر روابط با ایران را تشریح کرد
ترامپ موجودیتی خطرناک
یک تحلیلگر مسائل بینالملل عنوان کرد که دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صورت پیروزی در انتخابات ممکن است برای فرار از پاسخگویی به افکار عمومی در سال اول به دوم تلاش کند جنگ دیگری را در خاورمیانه به راه اندازد تا جوابگوی فقدان موفقیت خود در برابر شعارهایی باشد که در کمپین انتخاباتی خود سر داده است. بنابراین ترامپ یک موجودیت خطرناک است.
رویداد۲۴ یک تحلیلگر مسائل بینالملل عنوان کرد که دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صورت پیروزی در انتخابات ممکن است برای فرار از پاسخگویی به افکار عمومی در سال اول به دوم تلاش کند جنگ دیگری را در خاورمیانه به راه اندازد تا جوابگوی فقدان موفقیت خود در برابر شعارهایی باشد که در کمپین انتخاباتی خود سر داده است. بنابراین ترامپ یک موجودیت خطرناک است.
مهدی مطهرنیا در گفتوگو با رویداد۲۴در تحلیل تأثیر انتخابات آمریکا بر روابط این کشور با ایران گفت: اساساً قدرت روسای جمهور در ایالاتمتحده بالا است اما ساختار قدرت در آمریکا یک ساختار تعریف شده است که پارادایمها، دکترینها و سیاستهای کلان را در قالب اندیشکده های متفاوت برای روسای جمهور تنظیم میکند.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: گاهی این اندیشکده های حزب دموکرات و وابسته به حزب دموکرات هستند که وارد عمل میشوند و به رئیسجمهور دموکرات کمک میکنند و اندیشکده هایی نیز به رئیسجمهور آینده جمهوریخواه کمک میکنند. لذا من معتقدم در سطح پارادایم، دکترین و در سطح سیاستهای کلان رئیسجمهوری بهتنهایی عمل نمیکند بلکه اندیشکده های وابسته به احزاب گوناگون آمریکا هستند که این ادبیات را تولید و بازتولید میکنند.
وی تأکید کرد: رئیسجمهور در سطح استراتژیها، تاکتیکها و تکنیکهای عملیاتی برای پیاده کردن آن دکترینها و سیاستهای کلان وارد عمل میشود. با توجه به سیگنالهای موجود در اندیشکده هایی که در ایالاتمتحده آمریکا فعال هستند چه هیلاری کلینتون سرکار بیاید چه دونالد ترامپ، چندان تفاوتی در دکترین آمریکا در ارتباط با ایران وجود نخواهد داشت.
مطهرنیا در خصوص تأثیر این انتخابات بر روابط آمریکا و ایران گفت: آنچه در اینجا مورد توجه قرار میگیرد این است که اساساً در آمریکا در ارتباط با تهران یک جهتگیری دوقطبی خواهد بود؛ یکقطب آن همکاری بینالمللی با ایران و قطب دیگر، محاسبه منطقهای تهران خواهد بود. تنها استراتژی ترامپ یا کلینتون و تاکتیکها و تکنیکهایی که علیه ایران در دوران ریاست جمهوری بکار خواهند برد، تفاوت خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: آنچه در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد آن است که در دوره آینده ریاست جمهوری، آمریکا و ایران به لبههای اصطکاک دیگری باید بیاندیشند که در آن لبههای اصطکاک یا باید رودرویی با یکدیگر را تجربه کنند یا تجربه 1+5 و حلوفصل برجام را گسترش ببخشید.
وی در خصوص تنشهای موجود میان دو کشور گفت: تنشها در هر دو صورت برخاسته از بافت موقعیتی و جایگاه ایران در خاورمیانه و بحرانهای این منطقه و جهتگیری آمریکا تا حدودی وجود خواهد داشت. تفاوت آن است که کلینتون یک خردورز سیاسی است که متکی بر قدرت هوشمند با تکیه بر قدرت سخت و تلفیق آن باقدرت نرم عمل خواهد کرد، درحالیکه ترامپ یک جمهوریخواه ساختارشکن است که بههیچوجه نمیتوان آنچه او انجام خواهد داد را بهراحتی پیشبینی کرد.
این تحلیلگر مسائل بینالملل تأکید کرد: ترامپ هیاهوهای زیادی خواهد داشت ولی طبل توخالی است که بر قدرت نظامی میکوبد اما اگر این طبل پاره شود میتواند صدای مهیبی درصحنه عمل از خود نشان خواهد داد و برای پوشش دادن و جبران کردن شعارهای بسیار رادیکال و ساختارشکنانه هماکنون سیاستهای آمریکا را زیر سؤال میبرد. او ممکن است برای فرار از پاسخگویی به افکار عمومی در سال اول به دوم تلاش کند جنگ دیگری را در خاورمیانه به راه اندازد تا جوابگوی فقدان موفقیت خود در برابر شعارهایی باشد که در کمپین انتخاباتی خود سر داده است. لذا ترامپ یک موجودیت خطرناک است.