زیباترین دریاچههای ایران که ارزش دیدن دارند
رویداد۲۴ ایران عزیزمان، کشوری زیبا با جاذبههای گردشگری و طبیعی فراوان است. این چشماندازهای طبیعی و خدادای به قدری زیبا و شگفتانگیزند که نظر هر گردشگری را به خود جذب میکنند و همه دست به دست هم میدهند تا بر حس و حال افراد تاثیرات مثبتی بگذارند.
و اما در میان جاذبههای طبیعی مختلف، دریاچهها کلکسیونی تمام عیار از گونههای گیاهی و جانوری متنوع و آب و هوایی مطبوع هستند که طبیعتی بکر و زیبا را تقدیم نگاهتان خواهند کرد. در اینجا میخواهیم شما را با زیباترین دریاچههای ایران آشنا کنیم تا در زمان سفر به نقاط مختلف ایران، از تماشای آنها غافل نشوید.
معرفی زیباترین دریاچههای ایران
وقتی سخن از طبیعت بکر و زیبا به میان میآید، دریاچههای طبیعی ایران از بهترین مکانهایی هستند که افراد برای گشت و گذار در طبیعت انتخاب میکنند. این دریاچهها گاهی در میان درختان انبوه و جنگلهای سرسبز قرار گرفتهاند و برخی دیگر هم در دل رشته کوههای بلند قامت جای دارند. بنابراین برای بازدید از این دریاچهها و لذت بردن از دیگر مناظر طبیعی اطراف دریاچه میتوانید از طریق لینک زیر، در حوالی منطقهای که دریاچه در آن واقع شده، اقامتگاهی متناسب با شرایط و بودجه خود به صورت آنلاین رزرو کرده و سفر خوشی را تجربه کنید.
دریاچه کوه گل، بهشتی در میان کوهها
دریاچهای به نام کوه گل در میان کوههای استان کهگیلویه و بویر احمد و در ۳۲ کیلومتری شهر یاسوج، با آبی، فیروزهای رنگ و تمیز، میدرخشد. در اطراف این دریاچه که در تنگه کوه گل در سی سخت واقع شده، دشتی پر از لالههای واژگون با پوشش گیاهی و جانوری منحصربهفرد به چشم میخورد و از طبیعتی بینظیر برخوردار است. گفتنی است، بهترین زمان سفر به این دریاچه، فصل تابستان است. چراکه در کنار آن دیگر خبری از گرمای هوا و رطوبت تابستان نیست و طبیعت بکر و زیبای اطراف دریاچه هر گردشگری را سر ذوق میآورد.
دریاچه گهر، نگینی درخشان در استان لرستان
گهر نام دریاچهای زیباست، که همچون نگینی درخشان در میان رشته کوه اشترانکوه استان لرستان واقع شده است.
البته مسیر دسترسی به این دریاچه بسیار سخت و طولانی است و همین امر باعث شده تا از آسیبهای انسانی در امان بماند و طبیعت بکر و بینظیرش را همچنان حفظ کرده است. برای رسیدن به دریاچه گهر باید پیادهرویهای طولانی مدت در شیب انجام داد و قسمتهایی از مسیر را هم میتوان با حیواناتی مثل الاغ گذراند، اما زیباییهای آن به اندازهای است که خستگی تمام مسیر را از یادتان میبرد.
برای بازدید از دریاچه گهر باید ابتدا به شهرستان درود در استان لرستان رفت و بعد از رسیدن به، امامزاده پیر والی، خودتان را به چشمه خیوه برسانید و سپس برای رسیدن به دریاچه، مسیری ۱۸ کیلومتری را با پای پیاده و یا قاطر طی کنید.
دریاچه چورت یا همان میانشه
دریاچه چورت که با عنوان دریاچه میانشه هم شناخته میشود، یکی از جاذبههای طبیعی و زیبای استان مازندران است که در جنگلهای کیاسر در جاده ساری واقع شده است. دریاچه زیبای چورت که در سال 1318 ایجاد شده است، در میان درختانی سرسبز و بلند قامت محصور شده و به دلیل داشتن طبیعت بینظیر، نظر هر گردشگری را به خود جذب میکند و مسافران زیادی را به سمت خود میکشاند.
این دریاچه در اثر مسدود شدن مسیر عبور آب به وجود آمده است. از اینرو عمق بسیار کمی داشته و هنوز هم آثاری از درختان قدیمی در دل دریاچه دیده میشود. همین امر باعث شده تا لقب زیباترین دریاچه ایران به این جاذبه طبیعی داده شود و با دیگر دریاچههای ایران و حتی دنیا تفاوت جذابی داشته باشد.
دریاچه اوان، خوش مسیرترین دریاچه در ایران
دریاچه اوان، مکان مناسبی برای ساکنین تهران است که میخواهند، تعطیلات آخر هفته را در مکانی خوش آب و هوا، با طبیعتی بکر و چشمنواز سپری کنند. این دریاچه در روستای الموت شهر قزوین قرار گرفته و گردشگران میتوانند با طی کردن مسیر قزوین و الموت که بسیار تماشایی و پر از دشتهای سرسبز و البته کوهستانی و صعب العبور و پر از گردنههای خطرناک و بسیار زیبا است را ادامه میدهید.
این دریاچه با مساحتی برابر با 70 هزار مترمربع و عمق تقریبی 6 متر، در میان چهار روستای «اوان»، «ورین»، «زواردشت» و «زرآباد» واقع شده و علت نامگذاری آن به معنای وان پر از آب و محل گرد آمدن آب است.
منبع آب دریاچه هم، حاصل آب نزولات جوی و چشمههای موجود در کف دریاچه هستند. همچنین، از سرریز آب دریاچه برای آبیاری زمینهای کشاورزی روستاهای کوشک و آیین استفاده میشود.
در اطراف دریاچه اوان گونههای درختی چون بيد، چنار، تبريزی، سيب، آلبالو، گيلاس، سنجد، فندق و گردو و گياهان علفی مانند گون، كنگر، شيرين بيان وجود دارد. علاوه بر این گونههای مختلف ديگر از خانواده گرامينه و لگومينيوزه هم در حوزه آبخيز اوان دیده میشود. از گياهان داخل درياچه هم میتوان به نی بن در آب و گياهان غوطه ور خوشاب و چنگال آبی اشاره كرد. انواع ماهی از جمله قزل آلای رنگين، كپور و اردک ماهی نیز در این دریاچه زندگی میکنند.
دریاچه حوض سلطان، دریاچهای نمکی
در 62 کیلومتری شرق قم، دریاچهای نمکی با نام دریاچه حوض سلطان قرار گرفته است. این دریاچه به دلیل طبیعت بینظیرش، مکان مناسبی برای ثبت عکسهای زیبا و ماندگار است.
دریاچه حدود ۱۸۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد، اما فقط ۱ کیلومتر مربع آن با آب پوشیده شده و مابقی آن، با لایههای ضخیمی از نمک پوشانده شده است. بنابراین شما میتوانید شب هنگام بر روی لایههای ضخیم نمک بر سطح دریاچه راه بروید و از مشاهده آسمان پر ستاره لذت ببرید.
در این دریاچه گونههای جانوری یافت نمیشود و دریاچه سرشار از مواد معدنی است. میزان آب دریاچه ارتباط مستقیمی با بارندگی و میزان ذوب شدن برفها داشته و بخشی از آب دریاچه هم از طریق آب رود شور و قره چای که وارد این دریاچه میشوند، تامین خواهد شد.
دریاچه زریوار، بهشتی گمشده در غرب ایران
اگر به غرب کشور سفر کردید، از دریاچه زریوار غافل نشوید. این دریاچه زیبا، تکهای از بهشت است که در سه کیلومتری شهر مریوان واقع شده است. جالب است بدانید، آب این دریاچه در ازای آب شدن برف کوههای اطراف و چشمههای طبیعی موجود در کف آن تأمین میشود. مردم محلی برای دریاچه زریوار افسانه و قصههای جالبی را تعریف میکنند.
گونههای گیاهی اطراف دریاچه، درختانی مانند بلوط، گلابی و بادام وجود دارد و از دیگر جاذبههای این دریاچه، جزیرههای کوچکی است که ماهگیران برای گرفتن ماهی از آن استفاده میکنند. در حوالی دریاچه هم برای رفاه حال گردشگران، امکانات رفاهی متعددی نظیر هتل، پارکینگ، ایستگاه قایق رانی و رستوران احداث شده است.
سخن آخر
ایران عزیزمان پر است از جاذبههای طبیعی و گردشگری! بهطوری که در زمان سفر به هر نقطهای از ایران، میتوانید متناسب با سبک و سلیقه خود از چشماندازهای طبیعی آن لذت ببرید و سفری جذاب و پرهیجان برای خود و همراهانتان به یادگار بگذارید. البته قبل از حرکت، بهتر است برای اجاره اقامتگاه به صورت آنلاین دست به کار شوید و اسکان مورد نظرتان را مطابق با نیاز و بودجه خود انتخاب کنید. سفری خوش را برای شما آرزومندیم.
منبع: https://www.otaghak.com/