بهترین شغلهای در ترکیه کداماند؟
رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: مهاجرت به هر کشوری دشواریهای خاص خود را دارد. اینکه از کشور رو هممیهنان و دوستان و خانوادهات جدا و دور شوی بهراستی کار بسیار سختیست، اما باید کاری کرد تا این سختی را تا جای ممکن کم کرد.
به گزارش رویداد۲۴ در این نوشته میخواهیم شما را با چند شغل پردرآمد آشنا کنیم تا اگر میخواهید شغلی گزینش کنید و یا در آن مهارت به دست آورید و قصد مهاجرت به ترکیه را هم دارید از آنها استفاده کنید. دقت داشته باشید برای کاریابی در ترکیه باید نکتهی مهمی را در نظر داشته باشید و آن این است که این کشور به اتباع خارجی اجازهی داشتن برخی مشاغل را نمیدهد پس پیش از هر اقدامی در این مورد بیشتر بخوانید و پژوهش کنید.
۱-حوزهی پزشکی
کشور ترکیه هم مانند ایران در حوزهی پزشکی مشاغل پردرآمد زیادی دارد.
شاید بدانید که ترکیه رتبه بالاتری نسبت به کشورهای دیگر خاورمیانه در زمینه تجهیزات درمانی و بیمارستانی دارد. به لطف وجود پزشکان ماهری که در بیمارستانهای ترکیه وجود دارد، بیماران زیادی از کشورهای همسایه مانند عربستان، ایران، عراق و سایر کشورها برای درمان بیماریهای خود به ترکیه سفر میکنند. از آنجایی که تبحر پزشکان ترکیه زبانزد شده است پزشکها با تخصصهای مختلف درآمد شایان توجهی دارند و یکی از ۱۰ شغل برتر در ترکیه است که اهمیت زیادی را به خود اختصاص میدهد.
۱- جراحی
جراح قصد مهاجرت به ترکیه را داشته باشد باید بداند که درآمد او از دستکم ۴۰ هزار لیر شروع شده و با توجه به جایگاه و رشته مربوطه جراح تا ۲۵۰ هزار لیر هم میتواند برسد.
۲-دندانپزشکی
شغل دیگر بسیار پردرآمد در ترکیه دندانپزشکیست. دندان پزشکانی که در زمینه درمان بیماریهای فک و دندان مهارت دارند و یا به طور کلی متخصصین ارتودنسی هستند، میتوانند در ترکیه درآمد خوبی داشته باشند؛ بنابراین، میتوان دندانپزشکها و ارتودنسها را یکی از پردرآمدترین افراد در ترکیه دانست. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که درآمد متخصص ارتودنسی هم مانند پزشکان بستگی به میزان سابقه و جایگاه شغلی افراد دارد.
بهتر است بدانید برای اشتغال به کار در ترکیه با هر تخصصی یا باید دعوت به کار شده باشید یا اینکه مراحل اخذ مجوزهای اشتغال به کار را طی کرده باشید. ابته در صورتی که یک آپارتمان در ترکیه خریده باشید میتوانید در این کشور حق شهروندی دریافت کنید و برای شروع به کار مراحل کمتر و سادهتری را میگذرانید و راحتتر جذب بازار کار خواهید شد.
۳-متخصص تغذیه
میدانیم که امروزه در میان تمامی کشورهای دنیا بحثتندرستی و حفظ تعادل وزن اهمیت بسیاری پیدا کرده است. کشور ترکیه نیز از این امر مستثنی نیست و متخصصین تغذیه در این کشور از جمله افرادیاند که میتوانند درآمد بالایی را برای خود کسب کنند. مکانهایی که متخصصین تغذیه میتوانند در آن فعالیت داشته باشند بیمارستانها، درمانگاهها و کلینیکها میباشد. اما در صورتی که شما بهعنوان متخصص، یک مطب شخصی برای خود دایر کنید مسلما به حقوق بالاتری دست پیدا میکنید و درآمد بیشتری در مقایسه با کار در بیمارستان خواهید داشت.
۴-دامپزشکی
ترکیه جزو کشورهاییست که حیوانات در آن اهمیت بسیار زیادی دارند درواقع حقوق آنها بهشدت به اندازه زیاد مورد توجه قرار دارد. همین موضوع سبب شده است تا دامپزشکان در این کشور درآمد زیادی داشته باشند تا جاییکه میتوان گفت دامپزشکها در ترکیه از درآمد بالایی بهره میبرند و امروزه دامپزشکی به یکی از شغلهای پولساز در ترکیه تبدیل شده است. اما باید در نظر داشت اتباع خارجی اجازه فعالیت در رشته دامپزشکی را در این کشور ندارند و این امر براساس قوانین ترکیه میباشد. تنها شغل دامپزشکی نیست که برای فعالیت اتباع خارجی ممنوع است، بلکه مشاغل دیگری مانند مامایی، پرستاری، غواصی و خدمه کشتی هم از مشاغلی است که برای خارجیها در ترکیه ممنوع است.
جالب است بدانید در ترکیه برخی مشاغل در حوزهی پزشکی برای مهاجران ممنوع است که شامل موارد زیر است:
مشاغل ممنوعه در حوزه پزشکی و سلامت به ترتیب زیر است:
پرستاری
دندانپزشکی
دامپزشکی
مامایی
داروسازی
مسئول داروخانه
مدیریت بیمارستان دولتی و خصوصی
بیشتر بخوانید: این قانون زندگیتان را تغییر میدهد
۲- برنامهنویسی
از دیگر مشاغلی که معمولا در تمام دنیا و از جمله ترکیه پردرآمد است برنامهنویسیست.یک مهندس کامپیوتر یا الکترونیک میتواند درآمد قابل توجهی در ترکیه داشته باشد. در صورتی که شخصی دارای مهارت برنامهنویسی باشد میتواند مطمئن باشد که درآمد قابل توجهی خواهد داشت، زیرا این تخصص یکی از مشاغل پردرآمد و پرطرفدار در ترکیه به شمار میآید. اگر یک برنامه نویس هستید و میخواهید به ترکیه مهاجرت کنید، میتوانید در شرکتهای دولتی یا خصوصی اشتغال داشته باشید و مشغول به کار شوید و اگر علاقهای به کار در شرکت نداشته باشید قادر خواهید بود بهصورت پروژهای با استفاده از دانش خود کسب درآمد کنید. معمولا برنامهنویسهای پس از اینکه به درآمد خوبی رسیدند، اقدام به خرید ملک در ترکیه میکنند و بعد از خرید ملک در ترکیه، تابعیت و مجوز کار دریافت میکنند و سعی میکنند جذب مجموعهها و شرکتهای بزرگ ترکیهای شوند؛ بنابراین برنامهنویسی یکی از ۱۰ شغل برتر در ترکیه است.
۳-وکلا
گروهی دیگر که به قصد داشتن درآمد بیشتر تصمیم میگیرند به ترکیه مهاجرت کنند، وکلا هستند. این روزا که خرید ملک در استانبول و شهرهای دیگر ترکیه رونق گرفته است، افراد میتوانند با خرید ملک، تابعیت گرفته و جذب شغل مورد نظرشان شوند. نکتهای که باید در نظر داشت این است که وکلای ایرانی نمیتوانند به محض ورود به این کشور به کار وکالت بپردازند و باید پیش از شروع کار حتما نسبت به ترجمه رسمی شناسنامه اقدام کرده و یک دوره آموزشی را در ترکیه بگذرانند. درواقع وکالت هم جزو همان مشاغل ممنوعه در ترکیه است که همانگونهکه اشاره کردیم باید در ابتدا در این کشور دورههایی را بگذرانید.
۴-مهماندار هواپیما
مهاجرت فرایند دشواریست و برای اینکه این پروسه را کمی آسان کنید باید در کشور مقصد شغلی داشته باشید تا بتوانید در آن کشور کار کنید و درآمد داشته باشید. داشتن درآمد یکی از محدودیتهای زندگی در ترکیه است و این محدودیتها برای خانمها بیشتر به چشم میخورد. خانمها باید در جستوجوی پیدا کردن مشاغلی باشند که امنیت مالی و شغلی در آن داشته باشند. خدمه کابین و مهماندار بودن هواپیما شغلی پرطرفدار در میان خانمها در ترکیه است که با استقبال خوبی همراه بوده است. دستمزد دریافتی خدمه کابین و مهماندار هواپیما به سابقه افراد و اعتبار و سابقه شرکت هواپیمایی بستگی دارد.
۵-خلبانی
اگر از کودکان بپرسید که قصد دارند در آینده چه شغلی داشته باشند، حتما خلبانی را در بین پاسخهای آنها خواهید یافت. آنها دوست دارند در آسمانها پرواز کنند و به همین خاطر از کودکی به دنبال علاقه خود هستند و به سمت این شغل میروند. خلبانانی که در ترکیه زندگی میکنند درآمد بسیار زیادی را کسب میکنند و زندگی مرفهای را در این کشور تجربه خواهند کرد. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که خلبان اول و خلبان دوم بهترتیب دستمزد بالایی میگیرند. با اینکه خلبانی شغل پرطرفدار و در عین حال پردرآمدی است، اما نمیتوان به راحتی به این شغل دست یافت و این راه فراز و نشیب بسیاری دارد.
۶-رستورانهای محلی و بوفههای کوچک غذا
تا اینجا در مورد مشاغلی صحبت کردیم که به تخصص و به تبع به تحصیلات دانشگاهی نیاز دارند، اما در ترکیه روش هی درآمدزایی دیگری نیز وجود دارد که با پرداختن به آنها میتوان به سطح بالایی از رفاه در زندگی رسید. در ترکیه مشاغل زیادی وجود دارد که نیازی به گذراندن دورههای آکادمیک دانشگاهی ندارد و البته درآمد بسیار خوبی به همراه دارند. اگر تحصیلات دانشگاهی ندارید و به دنبال کسب درآمد در ترکیه از طریق مشاغل آزاد هستید، میتوانید بر روی داشتن شغلهایی همچون: بوفههای کوچک غذا و آبمیوه، سالنهای ورزشی، مراکزی برای ارائه خدمات مربوط به مراقبت و زیبایی حساب باز کنید. راهاندازی این مشاغل به داشتن سرمایه زیاد نیاز ندارد، تنها چیزی که نیاز است کمی دانش و تجربه در کنار پشتکار است.