هزینه سرسام آور تخت ICU در کشور
رویداد۲۴ «علی امیرسوادکوهی» رئیس انجمن بخشهای مراقبتهای ویژه ایران در پاسخ به این سوال که آیا کمبود تختهای بخش مراقبت ویژه جبران شده است؟ گفت: نه تنها کمبود تختها جبران نشده بلکه همچنان در شرایط بد مانده ایم.. من به عنوان رئیس انجمن مراقبتهای ویژه میگویم که آی سی یو در سیستم بهداشتی کشور مغفول مانده است و توجهی به آن نشده است، در حالی که در دوران کرونا همین آی سی یوها بیشترین کمک را در جهت کمترین میزان تلفات داشته اند.
اصلا توجهی به بخش آی سی یو نشده است
وی ادامه داد: با توجه به تلاشهای بخش ویژه در جهت کاهش تلفات کرونا، انتظار میرفت تصمیمات وزارت بهداشت به سمتی رود که سرمایه گذاری بیشتری بر روی این بخش داشته باشد، قوانین آن را بهبود بخشد و به دانش آموختههای آن توجه بیشتری کنند، در حالی که اصلا توجهی به آی سی یوها نشده است.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه با اشاره به وضعیت پزشکان و پرستاران گفت: آمار فوت پزشکان و پرستاران در ماههای گذشته نشانه ضعف وزارت بهداشت است. در دوران کرونا، پزشکان و پرستاران خیلی کارسنگین تری داشتند و با بیماری مواجه بودیم که هر لحظه ممکن بود به سراغ خود آنها نیز بیاید و باعث مرگشان شود. اما چنین آمار خودکشی که در حال حاضر با آن در جامعه پزشکی روبرو هستیم را نداشتیم. هیچ تناسبی میان کاری که پزشکان و پرستاران در بیمارستان انجام میدهند با میزان حقوقی که دریافت میکنند وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: ۱۰ میلیون نفر فاقد پوشش بیمهای/ اجباری شدن بیمه درمان تکلیفی قانونی
وی افزود: کشوری مانند عمان بسیاری از پرستارهای ما را جذب کرده و شرایط زندگی مساعدی برای آنها فراهم آورده است. در حقیقت ما جامعه نخبه خودمان را به کشور دیگر تحویل میدهیم. فردا اگر مشاهده شود که عمان، هاب بهداشتی منطقه شده است، چیزی دور از ذهن نیست.
بیشتر بخوانید:خبر بد مینو محرز برای مردم ایران
وی متذکر شد: در تمام دوران کرونا قولهایی که به پزشک و پرستار داده شد هیچ کدام اجرا نشد. اگر پاندمی دیگری اتفاق بیفتد، نمیتوان از این پرستاران و پزشکانی که اصلا توان ادامه دادن ندارند و از نظر روحی در شرایط خوبی قرار دارند، انتظار داشت.
کسی حاضر نیست در بخش آی سی یو کار کند
امیر سواد کوهی اظهار کرد: من به عنوان رئیس انجمن مراقبتهای ویژه دستورالعمل کارشناسی شده را به وزارت بهداشت پیشنهاد دادم که پس از گذشت یک سال در حالی که آن را کاملا عوض کردند، ابلاغ کردند و در حال حاضر با این دستورالعمل جدید کسی حاضر نیست در بخش آی سی یو کار کند.
کمبود آنتی بیوتیک تا حدودی جبران شده، اما به درستی پخش نمیشود
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه درباره عفونتهای بیمارستانی که در این بخش اتفاق میافتد، توضیح داد: در دورهای ما کمبود آنتی بیوتیک داشتیم، از این نظر وضعیت بهتر شده است. اما باز هم مدیریت دچار اختلال است. با وجود اینکه کمبود آنتی بیوتیکها تا حدودی جبران شده است، اما به درستی پخش نمیشود و با قیمتهای متفاوت عرضه میشوند. در واقع میتوان گفت با توزیع نامناسب و مدیریت ضعیف در پخش روبرو هستیم.
تجهیزات بخش مراقبتهای ویژه همچنان فرسوده است
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه با بیان اینکه مرگهای بیمارستانی مربوط به بخش مراقبت ویژه کاهش یافته است، ادامه داد: بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ برای بازنشستگان را در نظر بگیرید که سقف این بیمه برای امسال ۳۵ میلیون تومان شده است. در صورتی که تعرفه بخش خصوصی تخت روز آی سی یو امسال ۱۲ میلیون تومان شده است. با این اوصاف بیمار چند روز میتواند در آی سی یو باشد. بارها درخواست کردیم که این امر کارشناسی شود و بیمهها بر اساس واقعیتهای روز سقف تعیین کنند.