تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۰۹ دی ۱۴۰۳

درخواست علی اف از روسیه درباره سقوط هواپیمای مسافری

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان الهام علی‌اف امروز در مصاحبه با تلویزیون آذربایجان، از روسیه خواست تقصیر خود را در حادثه سقوط هواپیمای باکو بپذیرد، عاملان را مجازات و غرامت پرداخت کند.

درخواست علی اف از روسیه درباره سقوط هواپیمای مسافری

رویداد۲۴| به گزارش فارس ، الهام علی‌اف در مصاحبه امروز خود گفت که «البته، نسخه نهایی پس از بررسی جعبه سیاه، مشخص خواهد شد. با این حال، نظریه‌های اولیه هم کاملاً معقول و مبتنی بر واقعیت هستند».
وی تصریح کرد «واقعیت‌ها این است که هواپیمای غیرنظامی آذربایجان بر فراز خاک روسیه نزدیک شهر گروزنی از بیرون آسیب دید و تقریباً کنترل خود را از دست داد».
علی‌اف افزود «همچنین می‌دانیم که سامانه‌های جنگ الکترونیک هواپیمای ما را از کنترل خارج کرد. این اولین اثر بر هواپیما بود. در عین حال، بر اثر شلیک از زمین، دُم هواپیما هم به شدت آسیب دید».
به گزارش خبرگزاری دولتی ترند جمهوری آذربایجان، علی‌اف در ادامه اظهاراتش گفت که این واقعیت که بدنه هواپیما پر از سوراخ است، نشان می‌دهد که نظریه برخورد با دسته پرندگان که مطرح شد، کاملاً از دستور کار خارج می‌شود.رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان افزود «با این حال، متاسفانه، برخی محافل در روسیه ترجیح دادند که این نظریه را مطرح کنند. یکی دیگر از لحظات تاسف‌بار و تعجب‌آور برای ما این بود که آژانس‌های (خبری) رسمی روسیه نظریه‌هایی مبنی بر انفجار سیلندر گاز در هواپیما را مطرح کردند؛ به عبارت دیگر، این به وضوح نشان داد که طرف روسی می‌خواهد بر روی موضوع سرپوش بگذارد که البته شایسته هیچ کسی نیست».
علی‌اف در ادامه تاکید کرد که «البته که در اینجا نمی‌توان از یک اقدام تروریستی عمدی صحبت کرد. بنابراین، پذیرش تقصیر، عذرخواهی به موقع از (جمهوری) آذربایجان که کشور دوست محسوب می‌شود و اطلاع‌رسانی به افکار عمومی، اقداماتی بود که باید انجام می‌شد. متأسفانه، در سه روز اول جز برخی نظریه‌های پوچ، چیزی از روسیه نشنیدیم».به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، علی‌اف از روسیه خواست تقصیر خود در حادثه سقوط هواپیما را بپذیرد، عاملان را مجازات و غرامت پرداخت کند.او با این حال تکرار کرد که اطلاعات دقیق‌تر بعد از بررسی‌های بیشتر روشن خواهد شد و گفت آن زمان تصویر کاملی از آنچه رخ داد، مخشص خواهد شد و بسیاری از سوالات که امروز بی‌پاسخ مانده، روشن خواهد شد.
سوالاتی از این دست که چرا هواپیما نتوانست در گروزنی بنشیند؟ سامانه‌های جنگ الکترونیک تا چه حد بر کنترل هواپیما اثر گذاشت؟ میزان خسارت ناشی از اصابت و انفجار نزدیک هواپیما چقدر بوده است؟ همچنین باید تاکید کنم که تلاش برای انکار حقایق روشن و یا گمراه کردن افکار عمومی هم بی‌معنی و پوچ بوده است».

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
گوناگون
نظرات شما