افشار فتحالهی مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران کیست؟
رویداد ۲۴| روح انگیز درّی: افشار فتح الهی با حکم سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران منصوب شد. معاون امور حقوقی، مجلس و استانهای وزارت صمت، مدیر کل حوزه وزارتی و مدیر کل طرحها و تامین مالی این وزارتخانه را در کارنامه کاری خود دارد. مدیرعاملی و رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی قشم و مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری بانک ملی از دیگر سوابق فتح الهی به شمار میآید.
«افشار فتح اللهی» دارای مدرک دکتری روابط بین الملل است.
از مهمترین سوابق کاری فتح الهی میتوان به، جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید، معاون امور حقوقی، مجلس و استانهای وزارت صمت، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت، رئیس هیات مدیره پالایشگاه آناهیتا، جانشین معاونت سرمایه گذاری قرارگاه سازندگی خاتم انبیاء (ص)، قائم مقام مدیرعامل گروه فراب و عضو ستاد فولاد کشور اشاره کرد.
وی همچنین معاونت صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز، جانشین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، همچنین معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی انزلی، مسئول طرح رونق تولید استان تهران و رئیس کارگروه سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی انزلی را نیز در کارنامه کاری خود دارد.
افشار فتح اللهی و استخدام در وزارت صمت در دهه ۸۰
در گفت و گویی که فتح اللهی در سالهای اخیر درباره روند فعالیتهای خود داشته ورود خود به حوزه کاری صنعت را اینگونه توصیف کرده است: «من با مدرک کارشناسی مهندسی صنایع در سال ۱۳۸۴ در وزارت صمت استخدام شدم، اما برای تحصیلات تکمیلی تصمیم گرفتم که در حوزه علومانسانی نیز، اطلاعاتم را بالا ببرم، به همین دلیل برای مقاطع ارشد و دکترا روابط بینالملل خواندم و به عقیدهی من برای کسانی که بخواهند از این مدلها استفاده کنند ترکیب این دو حوزه، یعنی حوزه فنی و تخصصی با حوزه علومانسانی ترکیب خوبی خواهد بود. چون از طرفی رشتههای مهندسی و فنی برمبنای عدد و رقم و روابط ریاضی بین مؤلفههای مختلف چه حرفهای و چه زندگی شخصی است و از طرف دیگر رشتهی علومانسانی هم یک حوزه کاملا مرتبط با خصلتهای انسانی و روابط بین آدمها و جامعه دارد که میتواند مکمل هم باشند. از این جهت به نظرم انتخاب خوبی بود و خیلی تک بعدی جلو نرفتم».
بر اساس گفتههای مندرج در گفت و گوی فتح اللهی در سال ۸۴ به عنوان کارشناس در سازمان صنایع و معادن استان تهران در وزارت صمت، استخدام شده، در فاصله کوتاهی در همان اداره، بعنوان کارشناس مسئول امور تسهیلات استان تهران مشغول به فعالیت شده است. در همین ایام است که طرح آزمایش صنعت و معدن را در استان تهران توسط او اجرا میشود.
بعد از آن به سمت رئیس اداره صنایع و معادن پاکدشت منسوب شده و حدود دو سال آنجا مسئولیت داشته تا اینکه در سال ۸۹ به سازمان منطقه آزاد انزلی دعوت و پس از مصاحبه و جلسه با مدیرعامل سازمان و با توجه به علاقه و فعالیت در حوزه اقتصادی، به عنوان معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد انزلی فعالیت اش را ادامه داده و حدود دو سال هم در انزلی بوده و با اتمام ماموریت به تهران باز میگردد.
آن زمان مصادف بود با تشکیل استان البرز و به تبع آن سازمانهای صنعت، معدن و تجارت هم ادغام شده بودند؛ لذا در آنجا بعنوان معاون امور صنایع استان البرز منسوب میشود. بعد از آن نیز به عنوان مدیرعامل شرکت به شهرکهای صنعتی استان البرز معرفی شده و مدتی در آنجا فعالیت و سپس مجدد به تهران باز میگردد.
فتح اللهی در سال ۹۴ به سمت معاونت صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران منسوب شد وبعد از آن به وزارت صمت رفته و بعنوان مدیرکل طرحها و تأمین مالی فعالیت خود را ادامهمی دهد. او بعد از مدتی بعنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت فعالیت داشته و به صورت همزمان معاونت حقوقی، مجلس و استانهای وزارت صمت هم به او محول شد.
افشار فتح اللهی و حضور در قرارگاه خاتم الانبیا
او در سال ۹۹ از وزارت صمت بیرون آمده و در قرارگاه خاتم الانبیاء به صورت مامور، جانشین، معاونت سرمایهگذاری قرارگاه پذیرفته و از آنجا نیز به شرکت پالایشگاه آناهیتا که یکی از شرکتهای تابعه قرارگاه در کرمانشاه بوده رفته و به عنوان رئیس هیأت مدیره آنجا مشغول به فعالیت میشود.
بعد از آن در هلدینگ فرآب که یک شرکت خدمات فنی، مهندسی و پیمانکاری در زمینههای آب و نیروگاه است مشغول به فعالیت میشود. این شرکت در حدود ۲۰کشور مختلف پروژه اجرا کرده است. سهام شرکت فرآب، ۴۸ درصد متعلق به قرارگاه خاتم الانبیاء و ۵۲ درصد متعلق آستان قدس رضوی بوده که فتح اللهی بعنوان قائم مقام و مدیرعامل گروه و از جانب قرارگاه خاتم الانبیاء در آنجا حضور داشته است.
در سال ۱۴۰۰ به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد قشم منسوب و در آنجا مستقر شدو به مدت یکسال و نیم در آنجا به فعالیت خود ادامه داد و بعد از بازگشت از قشم، و با توجه به اینکه در مناطق آزاد بعنوان مأمور فعالیت داشت در وزارت اقتصاد ماندگار شده و در همین زمان مدیریت هلدینگ آینده پویا با توجه به او پیشنهاد شد و او نیز این درخواست را قبول کرد.