اژهای: حکومت باید مشکلات مردم را حل کند
رویداد۲۴| حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان گیلان در جمع مدیران این خطه افزود: بخش زیادی از تورم با تولید کاهش مییابد، قسمتیهایی از گرفتاریهای معیشتی مردم با رونق تولید و توسعه اشتغال حل و بسیاری از نقشههای دشمن خنثی میشود
وی تاکید کرد: اگر به این حوزه نپردازیم فردا با مشکلات فرهنگی بیشتر و نیز مباحث امنیتی مواجه میشویم.
وی ادامه داد: برای تحقق توسعه اقتصادی در کشور، رونق تولید و اشتغال هم باید بخش خصوصی را به میدان بیاوریم و اعتمادش را جلب کنیم و اقداماتی را که به نفع مردم، رونق اقتصادی و امنیت سرمایه گذاری باشد، انجام دهیم.
رئیس دستگاه قضا با تاکید مضاعف بر اهمیت امنیت سرمایه گذاری در این راستا اظهار کرد: یک فعال اقتصادی وقتی نمیداند در موضوع وضعیت تامین برق و گاز واحد تولیدی خود با چه محدودیتها و شرایطی مواجه است، نمیتواند برای تولید برنامه ریزی کند.
وی تصریح کرد: تعیین برنامه و سیاستها در این زمینه جزو وظایف شما مدیران استان است و باید به گونهای برنامه ریزی و اطلاع رسانی شود که تولید کننده بتواند بر اساس آن برای تولید خود اقدام نماید و این امر جز با همراهی و همدلی مدیران استان و بخشهای مختلف و مشورت با فعالان اقتصادی ممکن نیست و فقط با اتفاق نظر میتوان مسائل را پیش برد و بخش قابل توجهی از مسائل را حل کرد.
وی در ادامه با اشاره به مسائل محیط زیستی استان به عنوان بخشی از چالشهای جدی این خطه ادامه داد: پسماند فقط یکی از مسائل زیست محیطی استان است که به قول مسئول مستقیم آن، راهکار هم دارد، راه حلی که خیلی هم سخت نیست.
وی همچنین یکی دیگر از مسائل که به نحوی به حوزه محیط زیست برمی گردد را نیز تخریب جنگل دانست و گفت: مگر مدیران استان در این سالها این موضوع را مدیریت نکردند در حالی عمده آنها بومی بوده اند چه کسی باید تخریب این جنگلها را که میراث گذشتگان و برای آیندگان است، حفظ کند.
وی همچنین با اشاره به موضوع تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی استان عنوان کرد: در این زمینه برای جلوگیری از قطعه، قطعه شدن و تخریب و تغییر کاربردی اراضی و اینکه آب و خاک از بین نرود، قانون داریم که باید به درستی اجرا شود، اما آیا این قوانین باید برای همه استانهای و مناطق کشور یکسان اجرا شود؟
قاضی القضات افزود: اگر در این استان در برخی موارد باید در قانون تغییراتی ایجاد شود باید نمایندگان استان به موضوع ورود کرده و به تناسب با شرایط و نیاز نسبت به اصلاحاتی در قانون اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در برخی مباحث و مسائل باید به تناسب شرایط مختلف اعم از اقلیمی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هر استان و منطقه نسخه پیچید، ادامه داد: اگر استثنا و قیدی هست باید بررسی شود اگر در استان حل نشد در سطح کشوری با طرح و یا پیشنهادی پیگیری و دنبال شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اسناد عادی است که در سطح کشور عمومیت دارد، عنوان کرد: یکی از توصیه به زیر مجموعه قضایی آن است که مرتب تبلیغ کنید که مردمی که اسناد عادی در اختیار دارند در مدت زمان مشخص و محدودی که تعیین میشود در سامانه وارد کنند، زیرا بعد از مدتی دیگر این اسناد عادی معتبر نیستند و طرح دعوا بر روی این سندها قابل اعتبار و استناد نمیباشد.
وی در ادامه با اشاره به برخی دیگر از مسائل مردم گفت: ما به عنوان مسئول و بخشهای مختلف حکومت نمیتوانیم از کنار مشکلات مردم بی تفاوت رد شویم که، چون قانون هست باید اجرا شود، باید مسائل مردم را حل کنیم.
رئیس قوه قضائیه خطاب به مدیران استان افزود: اگر جایی مسالهای وجود دارد باید طی نشستهایی بررسی و در خصوص آن به اجماع و یا نزدیک به اجماع برسید و بعد پیگیری کنید به یقین میگویم بالای ۹۰ درصد مساله به نتیجه میرسد.
وی عنوان کرد: به عنوان مثال اگر همه در یک موضوع قضایی به یک نظر مشترک و واحد برسید من نمیتوانم به نظر و راه حلی که کل مدیران یک استان در مورد مسالهای به اجماع رسیده اند توجه نکرده و از کنار آن بگذرم، این موضوع در مورد دولت و مجلس هم صدق میکند.
وی در ادامه یکی از مسائل در کشور را موضوع تعهدات ارزی و شرایط و نوسانات حاکم بر آن دانست و گفت الان دولت و مجلس آمادگی اصلاح دارند، اما گاه اختلاف نظرات فاحش در کارشناسیهای مرکز با استان و یا دستگاه مربوطه کار را دچار مشکل میکند و گاه در مرکز تصمیمی گرفته میشود و هزینه هم میشود، اما مشکل اگر بدتر نشود، حل نمیشود از اینرو در مسائل باید نخست در استان کارشناسی شود.
حجت الاسلام محسنی اژهای در بخشی دیگر از این جلسه با اشاره به مدیریت مطلوب گفت: در اداره امور هم برنامه و هم مدیریت نیاز است، اما علاوه بر برنامه، سیاست گذاری صحیح و مدیریت؛ ویژگیهای مدیر هم مهم است و باید متخصص و آشنا به امور و دلسوز باشد و مسئولیتی را که میپذیرد امانت در دست خود بداند و نیز روحیه تعاون و همکاری با بخشهای مختلف را داشته باشد و حال و آینده را با هم وی با تاکید بر اینکه باید در انتخاب مدیران دقت و حساسیت لازم اعمال شود: اینکه هم گرایش و آشناست کافی نیست باید فردی قوی، توانمند با سعه صدر باشد.
وی تصریح کرد: همچنین باید به مدیرانمان اختیارات لازم را بدهیم و موضوع افزایش اختیارات در راستای حل و فصل مسائل مردم بسیار مهم است چنانکه من اگر اختیاراتی دارم که قابل تفویض است و میتوانم تفویض کنم حتما آن را انجام دهم تا امور استان و کار مردم پیش برود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در حوزه قضایی بر این امر اصرار دارم و در همین راستا اقدام میکنم، افزود: در بخشهای اجرایی هم همینگونه است رئیس جمهور هم بر آن تاکید دارد، استانداری که مورد اعتماد و نماینده سیاسی و اجرایی دولت است و میتواند مشکلات را زودتر و کم هزینهتر حل کند باید اختیارات لازم داده شود و در عین حال بر عملکرد او هم نظارت شود.
وی تاکید کرد: باید فضا و میدان داد تا با ابتکار و خلاقیت خود و ظرفیتهای سایر بخشها برخی از مسائل را در استانها حل کرد