گزارش رویداد ۲۴ درباره دلایل اعلام فراجناحی بودن رئیسی و جمنا
فرار اصولگرایان از نام اصولگرایی
به نظر میرسد اصولگرایی برای اصولگرایان دیگررایساز نیست وبخشی از این جناح سیاسی در جبهه مردمی نیروهای انقلاب به دور هم جمع شده اند تا تحت عنوان طیف"فراجناحی" نام حسن روحانی را به عنوان رئیسجمهور تک دورهای به ثبت برسانند.
رویداد۲۴- به نظر میرسد اصولگرایی برای اصولگرایان دیگر رایساز نیست و بخشی از این جناح سیاسی در جبهه مردمی نیروهای انقلاب به دور هم جمع شدهاند تا تحت عنوان یک جبهه «فراجناحی» نام حسن روحانی را به عنوان رئیسجمهور تک دورهای به ثبت برسانند.
پس از بیانیه انتخاباتی اعلام حضور حجتالاسلام ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو، عزتالله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صدا وسیما که خود از گزینههای کاندیداتوری جمنا بود، آن را به منزله اعلام حضور مستقلانه رئیسی برای فعالیت انتخاباتی دانست و تاکید کرد «حال که آقای رئیسی نمیخواهد زیر چتر جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی قرار گیرد، بهتر است نام او از فهرست 5 کاندیدای نهایی جمنا کنار گذاشته شود.»
جبهه مردمی نیروهای انقلاب نیز نسبت به این اظهارنظر واکنش نشان داد و در اطلاعیهای، بیانیه انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی را «مطابق با اساسنامه» این تشکل سیاسی اصولگرا توصیف کرد و در آن آورد که «جبهه نیز در اساسنامه خود تاکید کرده است که فراتر از گروه بندیهای سیاسی قرار دارد.»
این در حالی است که اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب تا پیش از انتخابات اردیبهشت ماه در صورتی که زمان انتخابات موفق به اخد آرا مورد نیاز میشدند با عنوان اصولگرایی بود و از محمود احمدینژاد نیز تحت همین نام حمایت کردند و زمانی که احمدینژاد در بخشهایی مخالف خواست آنان رفتار کرد به سرعت او را از اصولگرایی مجزا دانستند.
اما امروز که اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) هیچ اصراری برنام اصولگرایی به مانند سابق ندارد دو دلیل میتوان بر آن متصور شد اول آنکه از این طریق درصدد هستند تا خود را از گذشته تلخی که به واسطه ریاستجمهوری محمود احمدینژاد بر مردم ایران تحمیل شد، مبرا بدانند و دیگر آنکه نام اصولگرایی آنقدر بدنام شده است که دیگر نمیتواند برای اصولگرایان رای ساز باشد و برهمین اساس با تغییر نام و تابلو خود تلاش دارند تحت هر شرایطی روحانی را تنها رئیسجمهور تک دورهای کنند، قدر مسلم با توجه به تجارب گذشته بعید است از این راه به سر منزل مقصود برسند چرا که نام بد اصولگرایی تا ابد بر پیشانی اصولگرایان حک شده باقی میماند.
جناح بندی سیاسی رفتار غربی است
لاله افتخاری که خود از اعضای جبهه مردمی انقلاب اسلامی (جمنا) و جمعیت زنان انقلاب اسلامی به حساب میآید و تحت عنوان کاندیدا اصولگرایان در مجلس هفتم، هشتم و نهم به مجلس وارد شد درباره اینکه چرا اصولگرایان از نام اصولگرایی فراری شدهاند مدعی شد که جناح بندیهای سیاسی یک رفتار غربی است.
این عضو شورای مرکزی جمنا در گفتوگو با رویداد۲۴ گفت: جناح بندیهای سیاسی چه راست و چه چپ از غرب ورود پیدا کرده است در حالی که ما در کشور خود انقلابی و ضد انقلاب داریم.
او در این رابطه که چه کسانی انقلابی و ضد انقلاب به حساب میآیند، توضیح داد: افرادی که دلبستگی به نظام دارند و نسبت به مواردی که در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته، پایبند هستند، انقلابی به حساب میآیند.
افتخاری در این رابطه که او تحت عنوان اصولگرایی وارد مجلس شده است، چه طور الان به این نتیجه رسیده است که دیگر اصولگرا نیست و انقلابی است گفت: ما پیرو آقا هستیم و آقا فرمودند که جناح بندی راست و چپ غربی است، بنابراین با جناح بندیها کاری نداریم.
جمنا حرکت جناحی نیست
محمد صالح جوکار از دیگر اعضای شورای مرکزی جمنا نیز که به عنوان یک اصولگرا نماینده مردم یزد در مجلس نهم بود، در این رابطه به رویداد۲۴ گفت: جبهه مردمی متعلق به گروه یا جناحی نیست بلکه یک حرکت تحولآفرین به حساب میآید که از تمامی سلایق ارزشی جامعه تشکیل شده است. جمنا یک حرکت جناحی جدید نیست بلکه جبههای که تمام نیروهای مردمی را در خود جمع کرده، محسوب میشود.
وی در ادامه یادآور شد: کاندیداهایی که از سوی جبهه معرفی میشوند اعلام آمدگی کردهاند که به جناح خاصی تعلق ندارند و با همین سازو کار برای دستیابی به یک کاندیدا واحد پیش میرویم.
جوکار در این باره که وی در مجلس نهم با نام اصولگرایی به مجلس راه یافته است، اظهار داشت: هرزمانی دارای مقتضیات خاص خود است و باید براساس شرایط آن حرکت کرد. با توجه به ضرورتهای وضعیت فعلی نیاز بود تا چنین رفتار شود و تغییراتی در رویکردها صورت گیرد.
این عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب درباره ضرورتهای شرایط فعلی بیان کرد: امروز با مشکلات اساسی اقتصادی روبرو هستیم و لازم است تا از این شرایط عبور کنیم و در برنامهها تغییراتی داده شود و تحولاتی به وقوع بپیوندد. با مطالعه بر این مسئله متوجه شدیم که مشکل در سلیقههای اجرایی است بنابراین به دنبال یک حرکت جدید و انقلابی رفتیم.
وی در این باره که آیا دلیل این کار رای ساز نبودن اصولگراها نیست، یادآور شد: بحث جمنا سیاسی نیست، مسئله اصلی مشکلات اقتصادی مردم استٰ و فعلا مسائل سیاسی مطرح نیست. تمرکز ما بر برنامههای اقتصادی برای گشایش در کار مردم است زیرا ما انقلاب کردیم که مشکلات اقتصادی برطرف شود، اما هر روز بر آنها اضافه میشود.
این نماینده سابق در مجلس شورای اسلامی افزود: جمنا از جناح بندیهاٰ، تفرقهها و گروههای سیاسی که در جامعه ایجاد شده تبری جسته است و به دنبال یک صف واحد با عنوان خدمتگزار مردم است. برخی خوب حرف میزنند و آمار ارائه میدهند ولی واقعیت این است که توجهی به مردم نمیکنند.
عقل سلیم حکم میکند تا منتظر باشیم تا نظرات منتخبین را در مورد مسایل جاری کشور گوش کنیم و راه کار ها را مشاده و سپس اظهار نظر نماییم
جناب آقای روحانی حکومتی را تحویل گرفت که نیاز بود آوار بر داری شود تورم ورکود وسایه جنگ بر سر کشور بود
ایشان موفق از این دردسرها بیرون آمد