احمدحکیمیپور در گفتوگو با رویداد۲۴ مطرح کرد؛
ماجرای کمکهای میلیاردی «قالیباف» به خیریه مرتبط با همسرش چیست؟
یک عضو اصلاحطلب شورای شهر با اشاره به مبهم بودن فعالیتهای خیریه همسر محمد باقر قالیباف موسم به خیریه امام رضا (ع) گفت: در رابطه با این خیریه ابهامات زیادی وجود دارد که متاسفانه به خاطر همکاری نکردن برخی اعضاء پیگیریهای شورای شهر راه به جایی نبرده است. ما بارها در شورا خواستیم که ناظری برای این خیریه مشخص شود که اکثریت اعضاء به این خواسته رای مثبت ندادند.
رویداد۲۴-یک عضو اصلاحطلب شورای شهر با اشاره به مبهم بودن فعالیتهای خیریه همسر محمد باقر قالیباف موسم به خیریه امام رضا (ع) گفت: در رابطه با این خیریه ابهامات زیادی وجود دارد که متاسفانه به خاطر همکاری نکردن برخی اعضاء پیگیریهای شورای شهر راه به جایی نبرده است. ما بارها در شورا خواستیم که ناظری برای این خیریه مشخص شود که اکثریت اعضاء به این خواسته رای مثبت ندادند.
قالیباف در دومین مناظره انتخاباتی این مساله را مطرح کرد که نامزدهای ریاستجمهوری باید فهرست اموال خود را به مردم ارائه دهند. این جمله بازتابهای زیادی در افکارعمومی به همراه داشته است، چراکه طبق قانون اعضاء کابینه دولت اموال خود را در شروع کار خود اعلام میکنند و این شامل روحانی و جهانگیری نیز میشود، اما یکی از کسانی که هچگاه شفافیتی در مورد فهرست اموال خود و خانوادهاش وجود نداشته خود آقای قالیباف است.
شورای شهر و افکارعمومی سوالات زیادی در مورد کمکهایی که از سوی شهرداری به خیریه امام رضا _ که زهرا مشیر همسر آقای قالیباف جزء هیئت امنای آن است_ و همچنین فعالیتهای «الیاس قالیباف» در خصوص موسسه «شمسالشموس» و مدارس «مهرهشتم» دارند اما از آنجا که نه آقای شهردار اهل شفافسازی در این زمینه است و نه همسر ایشان اهل مصاحبه با رسانهها است، این سوالها هنوز بیجواب باقی مانده است.
خیریه امام رضا در هالهای از ابهام
در یکی از برنامههای «دورهمی» پورفسور سمیعی که مهمان این برنامه بود از بیمارستانی که پیرو فعالیتهای این خیریه ساخته شده و کمکهایی که شهرداری تهران به ساخت آن کرده است، تشکر کرد و گفت آقای قالیباف همیشه در پاسخ به تشکر من میگوید: «من به عنوان یک شهروند به این خیریه کمک میکنم نه به عنوان شهردار.» سوال اینجاست که آیا آقای قالیباف حق دارد به عنوان یک شهروند از اموال شهرداری که اموال همه مردم تهران است برای کمک به خیریه همسرش و یا هر خیریه دیگری استفاده کند؟
ماجرای کمکهای خیرخواهانه اما پر از شک و شبهه آقای قالیباف از جیب شهرداری به همین جا ختم نمیشود. زمینی با مساحت 49هزار و 608 متر مربع در منطقه 22 از سوی شهردار تهران به خیریه امام رضا(ع) سپرده شده است بدون اینکه مجوزی در این خصوص از شورای شهر دریافت شود.
همچنین دو میلیارد و 500 میلیون تومان از سوی شهرداری به این خیریه کمک شده است که مهدی چمران رئیس شورای شهر و دوست گرمابه و گلستان قالیباف در این خصوص اعلام کرده است:«این مساله ربطی به افراد و اعضای شورای شهر ندارد.»
این گفته چمران متناقض با رسالت اصلی شورای شهر است چراکه شورای شهر وظیفه دارد بر عملکرد شهرداری نظارت داشته باشد. ملکی که از سوی شهرداری تهران به این موسسه خیریه واگذار شده اموال شخصی آقای شهردار نبوده است که اعضاء شورا حق اظهار نظر در مورد آنرا نداشته باشند.
احمدحکیمیپور، عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با رویداد۲۴ درباره خیریه امام رضا (ع) گفت: در این مورد در شورای شهر بحثهای زیادی شده است و ابهامات زیادی هم وجود دارد که متاسفانه به خاطر همکاری نکردن برخی اعضاء شورا این پیگیریها راه به جایی نبرده است. ما بارها در شورا خواستیم که ناظری برای این خیریه مشخص شود که اکثریت اعضاء به این خواسته رای مثبت ندادند.
او ادامه داد: فعالیتهای این خیریه که از نام امام هشتم بهره میبرد، بسیار مبهم است. اگر قرار باشد شهرداری به هر خیریهای کمک کند ایران پر است از خیریه. این خیریه از جمله مواردی است که اداره آن در دست نزدیکان آقای قالیباف است.
حکیمیپور در پاسخ به این سوال که آیا شهردار تهران میتواند اموال شهرداری را به خیریه واگذار کند گفت: باید چند سوال مطرح کرد، آیا آقای قالیباف به خیریههای دیگر هم کمک میکنند؟ آیا میتوان به مثابه شهروند املاک شهرداری را واگذار کرد؟ من در جلسه مربوط به این خیریه هم گفتم، آیا جناب قالیباف از اموال خودشان هم این چنین بذل و بخششی میکنند؟ مشکل ما این است که تخلف روز به روز زیادتر میشود و دیگر اعتمادی بین مردم باقی نمانده است.
قالیباف لیست اموال خانوادهاش را اعلام کند
مساله مهم دیگر در مورد اموال خانواده آقای شهردار؛ اموال پسرش «الیاس قالیباف» است، او همیشه ادعا کرده که فقط معلم است اما نه در خصوص شغل معلمی و مدارس مهرهشتم و نه در خصوص دیگر فعالیتهای آقازده شهردار تهران، هیچ شفافیتی وجود ندارد.
موسسه «شمسالشموس» نیز یکی دیگر از فعالیتهای مبهم الیاس قالیباف بوده است. این موسسه ساختمانی قدیمی واقع در سعادتآباد است که نزدیک به 900متر مساحت دارد. مدتها از این ساختمان بهعنوان تحریه نشریههایی که زیر نظر شهرداری منتشر میشوند؛ استفاده میشد.
این موسسه علاوهبر نشریههای حامی شهرداری در فعالیتهای مختلف دیگری همچون سینما نیز سرمایهگذاری کرده و با نام «سیمایمهرهستی» تاکنون سرمایهگذار چندین فیلم بوده است.
موسسه شمسالشموس ابتدا به نام الیاس قالیباف ثبت شده بود ولی با بیشتر شدن شایعات در مورد این موسسه به فرد دیگری منتقل شد و پسر شهردار تنها به عنوان یکی از اعضاء هیئت مدیره باقی ماند.
از دیگر فعالیتهای بحث برانگیز الیاس قالیباف مدارس «مهرهشتم» است که در ابتدا فقط شامل دبیرستان پسرانه میشد اما اکنون این مدرسه هم در مقاطع مختلف و هم برای دختران و هم در شهرهای مختلف تاسیس شده است، گفته میشود در مقطع پیش دبستانی هزینه ثبتنام چیزی حدود شش میلیون و 500 هزار تومان است و هر چه مقاطع بالا میرود هزینه ثبتنام هم بیشتر میشود. با توجه به شعبههای مدارس مهرهشتم و میزان هزینه ثبتنام در این مدارس به راحتی میتوان حدس زد گردش مالی مدارس مهر هشتم تا چه میزانی میتواند بالا باشد.
حکیمیپور در این خصوص گفت: وارد شدن به مسائل شخصی افراد اخلاقی نیست، موضع قالیباف در برابر کاندیدهای دیگر تخریب است نه اثبات کار خودش ما نباید چنین موضعی بگیریم. آقای قالیباف بهتر است در حضور مردم در خصوص عملکرد12سالهاش و ابهامات موجود در این عملکرد توضیح دهد. ما به عنوان اعضاء شورای شهر حاضر هستیم در هر کجا که آقای قالیباف بخواهد با خودش یا نماینده تامالختیارش مناظره کنیم.
خبر های مرتبط