هفت قطب صنعت طلا در جهان
رویداد۲۴ سیدحجت شفایی اظهار داشت: طلا صرفا یک ماده، مصنوع یا سرمایه نیست؛ طلا یک صنعت اشتغالزا، صادراتی و ارز آور است.
وی ادامه داد: در برخی از کشورها مانند ایتالیا، هند، ترکیه، هنگ کنگ، تایلند، کره جنوبی و ایران تولید طلا و جواهر و حتی مصرف آن نسبت به دیگر کشورها فراگیرتر است. در اصل این هفت کشور را می توان قطب های این صنعت نامید که خوشبختانه ایران هم جزو این کشورهاست که البته درباره اینکه رتبه ما کجاست، جای بحث وجود دارد.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی خاطرنشان کرد: در هفت کشور یاد شده تولید به طور انبوه، صنعتی و نیمه صنعتی، مصرفی و صادراتی است. در ایران نیز بنا به دلایل خاص که نیاز به زمان خاصتر دارد تا به آن پرداخته شود، صنعت طلا هنوز در حد سنتی - صنفی است و بعضا حرکتهایی به سمت نیمه صنعتی شدن داشته ایم.
شفایی با بیان اینکه مهمترین عواملی که در پویایی یک صنعت نقش دارد، همراهی واقعی دولت با بخش خصوصی است، تصریح کرد: متاسفانه صنعت طلا در ایران چند سالی است که روز به روز رو به افول گذاشته که عوامل متعدد باعث این وضعیت شده است. یکی از مهمترین این دلایل اخذ مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلاست و دیگر عواملی که غالبا از درون کشور ما را دچار مشکل کرده و باعث رکود و تعطیلی واحدهای تولیدی و فروش گشته است.
این فعال صنعت طلا تصریح کرد: این عوامل نه تنها از اشتغالزایی بالای صنعت طلا جلوگیری کرده بلکه باعث بیکاری نیروها و فعالان این هنر صنعت شده است اما نکته مهم و قابل تامل اینکه ما در اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با استفاده از کارگروه های تخصصی و استفاده از متخصصین و مشاورین چالش ها و فرصت ها را بررسی کرده و راهکارهای برون رفت از این وضعیت را آماده کرده ایم.
وی از آمادگی این اتحادیه برای همکاری با دولت برای برون رفت از رکود و کمک به رونق تولید طلا و جواهر خبر داد و افزود: ما اطمینان می دهیم که هم اشتغالزایی و هم از محل صادرات ارز آوری بالایی داشته باشیم ولی لازمه این مهم اتفاق همدلی و همراهی واقعی دولت و بخش خصوصی است.