تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

آینده بورس با کاهش سود بانکی؛ فتح قله یک میلیون واحدی!

یک کارشناس بورس با بیان اینکه افزایش شاخص کل و ورود آن به کانال ۷۰۰ هزار واحدی طبیعی بوده و رسیدن به قله یک میلیون واحدی نیز دور از ذهن نیست، بیان داشت: بورس تهران به هیج‌وجه حباب ندارد و با توجه به سرمایه‌هایی که در بازار وجود دارد، این روند صعودی همچنان ادامه خواهد داشت.
آینده بورس
رویداد۲۴ بازار سهام این روز‌ها تبدیل به دیگ جوشان سوددهی شده و هر روز بر میزان نقدینگی موجود در بورس افزوده می‌شود، این در حالیست که در چند روز اخیر شاخص کل بورس به طور متوسط با افزایش ۲۰ هزار واحدی روبرو بوده، حال نماگر اصلی بازار سهام با عبور از کانال ۷۰۰ هزار واحدی، به نظر می‌رسد فتح ابر کانال یک میلیونی نیز دور از انتظار نیست.
 
بعد از رشد ۱۸۷ درصدی بورس تهران در سال گذشته، شاخص کل سهام امسال نیز به روند صعودی خود ادامه داد و در هجده روز معاملاتی سپری‌شده نماگر اصلی بازار دو ابرکانال را درنوردیده و بر قله ۷۰۰ هزار ایستاده است، اما مسئله مهم این است که ادامه مسیر بورس چگونه خواهد بود؟

این در حالیست که معاملات سال ۹۸ بورس تهران در دو نیمه تقریبا مشابه به پایان رسید. به طوری که در نیمه اول سال گذشته شاخص کل سهام با رشد ۶۹ درصدی همراه شد و تغییرات این نماگر در نیمه دوم سال به ۸/ ۶۹ درصد رسید.

تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بورس

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه خبر کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت: با توجه به اینکه کانون بانک‌های خصوصی نرخ سود را کم کردند، امری مهم صورت گرفته، چرا که در شرایط شیوع کرونا خطر جدی رکود اقتصادی وجود دارد، همچنین از معدود دفعاتی بود که تصمیمی اتخاذ شد بسیار به موقع بود و همگام با کشور‌های دیگر رخ داد، چرا که آمریکا، آلمان، ژاپن و.. نیز نرخ بهره خود را صفر یا منفی کردند.

وی افزود: در شرایط رکود اقتصادی کشور‌های سیاست‌های انبساطی در پیش می‌گیرند تا رونق به اقتصادشان بازگردد، تصمیم کاهش نرخ سود بانکی باعث خواهد شد که منابع از بانک‌ها به تدریج خارج شده و به سمت تولید کشور، بورس و صنعت ساختمان حرکت کند که این امر موجبات آن فراهم خواهد آورد تا اقتصاد کشور به حرکت درآید.

دارابی با تاکید بر اینکه بازار این روز‌ها تشنه عرضه‌های اولیه به خصوص شرکت‌های ارزنده و دولتی است، اظهار داشت: در معاملات شستا صف خریدی تشکیل می‌شود که ارزش آن بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان است، این تنها برای یک سهم بود، از سویی به دلیل اینکه دولت نسبت به عرضه سهام شرکت‌های‌خود مصمم است و وزیر اقتصاد نیز نگاه مثبت و بسیار خوبی به بازار دارد، به طور قطع روند مثبت ورود جریان نقدینگی به بورس ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: آیا سقوط قیمت نفت، فروش از بورس را متوقف می‌کند؟

این کارشناس بورس با بیان اینکه افزایش شاخص کل و ورود آن به کانال ۷۰۰ هزار واحدی طبیعی بوده و رسیدن به قله یک میلیون واحدی نیز دور از ذهن نیست، بیان داشت: بورس تهران به هیج‌وجه حباب ندارد و با توجه به سرمایه‌هایی که در بازار وجود دارد، این روند صعودی همچنان ادامه خواهد داشت، به اعتقاد بنده بین ۸۰ تا ۹۰ درصد ارزش بازار را خطری تهدید نخواهد کرد و این روند مثبت در قبال آن‌ها همچنان ادامه خواهد داشت، اما در ۱۰ درصد باقیمانده، همیشه این خطر وجود داشته که قیمت سهام این شرکت‌ها بیش از ارزش ذاتی‌شان است، که این مسئله عمدتا مربوط به سهام شرکت‌های بازار پایه می‌شود که اغلب ورشکسته و زیان‌ده هستد.

وی اضافه کرد: آن‌ها با توجه به اینکه کوچک هستند، تعداد سهم کمی دارند و عرضه به طور کلی کم است، بخشی از سهام آن‌ها نیز در درست شرکت‌های دولتی است و آن‌ها نیز تمایلی برای فروش ندارند، بنابراین تنها راه چاره نیز افزایش سرمایه و بیشتر شدن تعداد سهام این شرکت‌ها است، تا با افزایش عرضه و تقاضا قیمت سهام این شرکت‌ها نیز منطقی شود.

دولت باید شرکت‌های ارزنده خود را وارد بورس کند

دارابی در پاسخ به این پرسش که برخی از کارشناسان معتقدند دولت به منظور جبران کسری بودجه خود اقدام به عرضه سهام شرکت‌های دولتی کرده است، اظهار داشت: اولا باید گفت: دوات تاکنون اقدام عملی برای عرضه سهام شرکت‌های دولتی را انجام نداده و تنها در حرف این موضوع بیان شده، دوما عرضه سهام شستا نیز مربوط به دولت نیست، زیرا این شرکت متعلق به تامین اجتماعی است که اعضای این صندوق مالکان شستا محسوب می‌شوند، اگر دولت می‌خواهد واقعا در این زمینه موفق عمل کند، باید سهام شرکت‌هایی به مانند ایدرو و ایمیدرو را وارد بورس کند.

این فعال بازار سهام با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران از عرضه هر شرکتی استقبال نخواهند کرد، تصریح کرد: اگر سهام شرکت دولتی ارزنده باشد و بتواند در آینده سوددهی داشته باشد، بورس از آن استقبال خواهد کرد، از سویی در صنعتی که شرکت آن عرضه می‌شود، باید شفافیت حاکم باشد، به عنوان مثال در صنعت نفت رگلاتوری وجود ندارد و رابطه بین وزارت نفت و بخشی خصوصی شفاف نیست، بر همین اساس اگر سهام شرکتی در این صنعت چه دولتی و چه خصوصی عرضه شود، از آن استقبال نخواهد شد.

وی ادامه داد: در عرضه‌هایی که دولت انجام می‌دهد، باید همزمان با سهام مدیریت را نیز عرضه کند، در غیر این صورت خصوصی‌سازی موفق نخواهد شد، همچنین این مسئله نباید به رها‌سازی منجر شود، به عنوان مثال در واگذاری سهام شرکت صدرا در حوزه تاسیسات دریایی، دولت این شرکت را خصوصی کرد، اما در مقابل از پروژه‌های این شرکت کاست و به نوعی رقیب برای صدرا درست کرد، که این امر در نهایت باعث عدم اجرای درست خصوصی‌سازی یا به عبارت بهتر رها‌ساری شد.

دارابی با بین اینکه در دوره جدید مدیریتی سازمان بورس، تعامل نهاد ناظر با سرمایه‌گذاران و اهالی بازار سهام بهبود خواهد یافت، گفت: با توجه به سابقه مدیریتی طولانی آقای قالیباف اصل در شرکت بورس تهران و عملکرد وی در این سمت، امید می‌رود دیگر از تدوین قوانینی که باعث می‌شود روند بورس دچار وقفه شده، جلوگیری شود تا بورس همچنان بتواند به روند مثبت و صعودی خود ادامه دهد.

این کارشناس ریشه اتخاذ تصمیمات ناگهانی در بازار سهام را عدم وجود یک مرکز مطالعاتی دانست و افزود: از دیرباز این مشکل در بازار وجود داشت که تصمیمات بدون مطالعه کافی و مشورت با کارشناسان خبره گرفته می‌شود، در این راستا باید یک نهاد مطالعاتی و تحقیقاتی مرتبط با سازمان بورس وجود داشته باشد، تا قبل از تدوین مقررات در این باره تحقیقات لازم انجام شود، کاری که در نظام بانکی توسط پژوهشکده پولی و بانکی با حضور کارشناسان کاردان و کاربلد انجام می‌شود و نقضان این موضوع در بازار سهام بسیار وجود دارد.
منبع: فرارو
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: بورس ، شاخص بورس
نظرات شما