بیمه ملت زیرساختهای فروش آنلاین را برای اتصال به استارتآپها معرفی کرد
رویداد۲۴ در این مراسم که با حضور اسماعیل دلفراز مدیرعامل بیمه ملت و جمعی از مدیران برگزار شد، دلفراز با اشاره به فضای نوین فناوری اطلاعات گفت: این فضا سبب میشود که محصولات بیمهای به گونهای دقیقتر و با هزینه تمامشده کمتر و با سهولت بیشتری به مشتریان عرضه شود.
وی با اشاره به اینکه باید به سمتی حرکت کرد که رفتارهای پرداخت خسارت نیز در این حوزه قابل تعریف باشد، گفت: جمعآوری بانک اطلاعاتی از مشتریان و سنجش و مدیریت ریسک قطعا به دریافت اطلاعات دقیقتر و کاهش هزینه کمک خواهدکرد.
دلفراز مقاومت در برابر فناوریهای جدید در صنعت بیمه را مردود دانست و اضافه کرد که تکمیل زنجیره ارزش در صنعت بیمه نیازمند این تحول است و قطعا این پوست اندازی به گسترش ضریب نفوذ منجر خواهد شد.
مدیرعامل بیمه ملت راه افزایش ضریب نفوذ بیمه را طی مسیر استفاده از فناوریهای نوین عنوان کرد و ادامه داد در محصولاتی مانند خودرو میتوان با استفاده از سیستم اینترنت اشیا و سنجش رفتارها، حقبیمه متعادلتری را از افراد دریافت کرد.
وی با بیان اینکه امروز در رشته ثالث نرخ و شرایط مشابهی به همه افراد ارائه میشود که منطقی به نظر نمیرسد گفت: راهکارهای سنتی صنعت بیمه سبب شده با وجود راهاندازی صندوق بیمه حوادث طبیعی حقبیمه دریافتی از همه بیمهگزاران با توجه به ریسکهای متفاوت تفاوت معناداری را تعریف نکند. این در حالی است که در صورت وجود بانک اطلاعاتی معتبر و راهاندازی فناوریهای نوین زمینه کاهش هزینه بیمهگزاران به لحاظ صدور و پرداخت خسارت مناسب قابلیت اجرا پیدا میکند.
در ادامه این مراسم علیرضا علیسلیمانی معاون برنامهریزی و نوآوری بیمه ملت با اشاره به موانع رشد خدمات مالی صنعت بیمه در حوزه دیجیتال به پیچیدگی محصولات بیمهای اشاره کرد و گفت: قدیمی بودن سیستمهای بیمهای، عدم درک روندهای اصلی توسط تصمیمسازان و تصمیمگیران، نبود فشار از سمت تقاضا و مداخلات نهاد ناظر اجازه رشد سریع در این بخش را نمیدهد.
وی با بیان اینکه مقررات دستگاه ناظر و دستورالعملهایی که با فضای نوآوری همخوانی ندارد اضافه کرد که اخیرا نامهای از سوی نهاد ناظر به شرکتهای بیمه ارسال شده است و شرکتهای بیمه را برای فروش آنلاین بیمهها در چارچوبهایی قرارداده است.
به گفته وی نهاد ناظر از شرکتهای بیمه خواسته است تا با اخذ مجوز کارگزاری آنلاین و نحوه اتصال آنها به سیستمهای بیمهگری نیز راهی ندارد جز اتصال سوئیچ بیمه مرکزی.
سلیمانی با بیان این مثال که شرکتهای بیمه میتوانند برای فروش بیمهنامه با اپراتورهای بزرگی همچون همراه اول و ایرانسل همکاری داشته باشند، اما بر اساس مدل تعریف شده بیمه مرکزی همراه اول و ایرانسل هم باید مجوز کارگزاری آنلاین دریافت کنند.
در تکمیل سخنان این بخش دلفراز عنوان کرد که شرکتهای بیمه برای فروش از بیمه مرکزی مجوزهای لازم را دریافت کردهاند و به نظر میرسد که نظارت در فضای دیجیتال باید به شرکتهای بیمه واگذار شود تا متناسب با شرایط شرکتها و فروشندگان حوزه دیجیتال تصمیمگیری شود. به طور مثال چگونه میتوان در فضایی که ضریب نفوذ موبایل افزایش چشمگیری داشته و شرکتها در بستر فروش این حوزه قرار است فعالیت داشته باشند همراه اول را متقاعد کرد که در چارچوب مقررات نهاد ناظر بیمهای حرکت کند؟
سلیمانی در ادامه به فرآیندهایی که منجر شکلگیری «ملت تک» شده اشاره کرد و تحول در بخش API در بیمه ملت را یکی از مهمترین راهکارها در این زمینه برشمرد. به گفته وی تحول در وبسرویسها که تا پیش از این به صورت داخلی مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود و پیوستن آن به کل زنجیره خدمات از جمله اقدامات در حوزه بوده است.
تدوین مدل همکاری و سازوکارهای قراردادی و سرمایهگذاری در حوزه استارتآپها و همکاری با مجموعههای اثرگذار نهاد ریاست جمهوری و مجموعه پلنت از دیگر مواردی بود که سلیمانی به آن اشاره کرد.
در ادامه این نشست از مجموعه محصولات «ملتتک» و «نشریه دیجیتالی» رونمایی شد.
«ملت تک» با ارائه سرویسهای بیمهگری باز با کمک عرضه انواع APIهای بیمهای در رشتههای مختلف و ایجاد بسترهای لازم برای همکاری استارتاپها با بیمه ملت و توسعه کسب و کار آنها قرار است فعالیت کند.
خدمات «ملتتک» شامل ارائه مشاوره و راهکارهای بیمهای برای توسعه کسب و کار استارتاپها، ایجاد ارتباط بین کارآفرینان و بازیگران فعال صنعت، ارائه آموزشهای تخصصی و متنوع در خصوص مباحث فنی، قانونی، حقوقی و مشاوره کسب و کار است.
در حاشیه این مراسم مدیرعامل بیمه ملت در پاسخ به دغدغه شبکه فروش و پیادهسازی سیستمهای جدید فروش گفت که بیمه ملت در کنار ادامه راهکارهای پیشین قرار است در حوزه فروش دیجیتال اقدام کند و این به معنای خداحافظی با روشهای سنتی فروش نیست.
به گفته وی بیمه ملت در حوزه فروش دیجیتال به دنبال بازارهای جدید و قطعا صنعت بیمه به ذینفعان خود توجه ویژه دارد.
دلفراز عنوان کرد که پرتفوی سنتی را بخش دیجیتال واگذار نخواهیم کرد و در حوزه دیجیتال به دنبال جذب بالاتر خواهیم بود.
لازم به ذکر است این مجله از طریق آدرس http://tech.melat.ir قابل مشاهده است.