تاریخ انتشار: ۲۰:۱۷ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰

بیماری پوستی پسوریازیس، علائم و روش درمان

پسوریازیس را با نام صدف نیز می شناسند که از جمله بیماری های خودایمنی پوستی به شمار می رود. این بیماری موجب افزایش سرعت ساخت سلول های پوستی شده و به این طریق می تواند موجب ایجاد لک هایی بر روی پوست شما شود. ممکن است بپرسید که این امر به چه دلیل است ؟ در پاسخ به این پرسش بایستی بگوییم که افزایش سرعت تولید سلول های پوستی زمینه های ایجاد لکه های پوستی را فراهم می سازد و این بیماری به این شکل می تواند شما را با مشکلات متعددی مواجه سازد.

  رویداد۲۴ لکه هایی که به واسطه این بیماری روی پوست شما ظاهر می شوند دارای التهاب و سرخی بوده و این موارد    می توانند شما بسیار آزار دهند بنابراین لازم است در سریع ترین زمان ممکن نسبت به درمان خود اقدام کنید. سطح این لکه ها سفید رنگ می باشد اما عمق آن ها قرمز بوده و عدم رسیدگی به این بیماری می تواند موجب ترک خوردن و بروز خونریزی شود به همین جهت است که توصیه داریم در راستای درمان خود و مراجعه به متخصصین پوست سهل انگاری ننمایید.

بیماری پوستی پسوریازیس، علائم و روش درمان

بیماری پسوریازیس چیست؟

بیماری پسوریازیس از جمله بیماری هایی است که میان مردم شیوع زیادی ندارد اما توجه داشته باشید ابتلا به آن شما را با مشکلات متعددی مواجه می سازد. همان گونه که بیان نمودیم این بیماری را با نام صدف پوستی نیز می شناسند که از نوع بیماری های خود ایمنی بوده و به دلیل افزایش تولید سلول های پوستی رخ می دهد. خود ایمنی بودن این بیماری به این معناست که بدن انسان این بیماری را علیه خود ایجاد می کند و باید بدانید که ممکن است مدتی درگیر این بیماری باشید و مدتی نیز از بین برود به همین جهت آن را مزمن می دانند.

ساختار پوست انسان به گونه ای است که هرچند وقت یکبارسلول های مرده و آسیب دیده از بین می روند و سلول های جدیدی جایگزین این سلول های آسیب دیده می شوند. شما زمانی به پسوریازیس مبتلا می شوید که سلول های پوستی با سرعتی بیش از اندازه تولید شوند و زمینه های تولید رنگدانه های بیشتر پوستی و پوسته پوسته شدن پوست شما را فراهم سازند.

علت ایجاد پسوریازیس

علت پسوریازیس به طور کامل مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد که به دنبال مشکلات سیستم ایمنی مرتبط با سلول‌های لنفوسیت T و دیگر گلبول‌های سفید، که به نام نوتروفیل‌ها نامیده می‌شود، مرتبط است. پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است. بدین معنی که سلول‌های ایمنی بدن به سلول‌های سالم حمله می‌کنند. در مورد پسوریازیس، سلول‌های سفید که به عنوان لنفوسیت‌های T شناخته شده به اشتباه به سلول‌های سالم پوست حمله می‌کنند. عملکرد سلول‌های لنفوسیت T به طور معمول، محافظت بدن در برابر مواد خارجی مانند ویروس‌ها یا باکتری‌ها است. اما اگر پسوریازیس داشته باشید، سلول‌های لنفوسیت T به اشتباه به سلول‌های سالم پوست حمله می‌کنند، درست مانند زمانی که می‌خواهند زخمی را خوب کنند یا با عفونتی مقابله کنند. همچنین سلول‌های T بیش از حد فعال، باعث افزایش تولید سلول‌های سالم پوست، سلول‌های T بیشتر و سایر سلول‌های سفید خون، به خصوص نوتروفیل‌ها می‌شود. اینها باعث قرمزی و گاهی اوقات ضایعات پوسچولی همراه با چرک می‌شوند. عروق خونی متسع در مناطق آسیب دیده پسوریازیس باعث گرمی و قرمزی در ضایعات پوستی می‌شود.

علائم پسوریازیس

بیماری پسوریازیس به راحتی می تواند چرخه طبیعی تولید سلول های پوستی شما را بهم ریخته و شرایطی بد را برای شما رقم بزند. این تولید بیش از اندازه سلول های پوستی می تواند سلول ها را تقسیم کند و زمانی که چنین فرآیندی رخ دهد شما با زخم هایی به رنگ سفید بر روی سطح پوست خود مواجه می گردید که این زخم ها دارای درد و خارش بوده و نیاز به درمان دارند.

از مهم ترین علائم پسوریازیس می توان ترک خوردن پوست ، ضخیم شدن ناخن ها و پوسته پوسته شدن پوست انسان را نام برد اما بایستی بدانید این ها تنها علائم این بیماری به شمار نمی روند. از دیگر علائم پسوریازیس می توان به موارد زیر اشاره نمود که در صورت مشاهده لازم است در سریع ترین زمان نسبت به درمان خود اقدام نمایید.

  • خارش و سوزش پوست و احساس درد
  • فلسی شدن ساختار پوست
  • بروز پینه های قرمز و زبر
  • ایجاد تاول های چرکی بر روی سح پوست
  • بیماری پوستی پسوریازیس، علائم و روش درمان

پسوریازیس در کدام نواحی بدن ایجاد می شود؟

این پرسشی است که ممکن است شما نیز همچون برخی کاربران با آن مواجه بوده و به دنبال دریافت پاسخی مناسب برای آن باشید. این بیماری واگیر نیست اما می تواند بر روی نقاط مختلفی از بدن انسان بروز یابد ولی براساس تحقیقاتی که تاکنون در این راستا صورت پذیرفته اند بر روی زانوها ، آرنج ها و پوست سر شیوع بیشتری دارند. برخی ممکن است سختی چندانی را هنگام ابتلا به این بیماری تحمل نکنند اما برای بعضی از بیماران علائم حادی به همراه داشته و موجب ورم مفاصل آن ها می شود. پزشکانی که با عنوان متخصصین پوست فعالیت دارند قادرند تا با دانش و اطلاعات بالای خود از روش های درمانی موثری برای از بین بردن این بیماری پوستی استفاده کنند بنابراین توصیه داریم نسبت به درمان پسوریازیس سهل انگاری ننمایید.

روش های درمان پسوریازیس توسط متخصص پوست

اگر شما نیز جزء افرادی هستید که مشکوک به بیماری پسوریازیس می باشید لازم است برای تشخیص و درمان خود به دکتر پوست مراجعه کنید. این پزشک با انجام معاینات فیزیکی دقیق و مورد بررسی قرار دادن علائم شما می تواند به اطلاعات دقیق درباره نوع بیماری و شدت آن دست یافته و از این اطلاعات برای درمان پسوریازیس استفاده کند. متخصصین پوست درمان های خود را با هدف کاهش رشد سلول های پوستی تجویز می کنند که هرکدام اثرات قابل توجه ای در این راستا دارند اما این درمان ها چه می باشند ؟ به طورکلی سه نوع درمان پسوریازیس وجود دارد که به شرح زیر می باشند.

درمان هدفمند

ساختار درمان موضعی پسوریازیس استفاده نمودن از داروهای خوراکی و تزریقی است که درحال حاضر انواع مختلفی از داروهای درمانی پسوریازیس را می توان در داروخانه ها مشاهده نمود.

نور درمانی

استفاده از پرتورهای درمانی ماهیت این نوع از درمان پسوریازیس می باشد که طی ان پوست شما در معرض این پرتوها قرار می گیرد تا به طور کامل درمان شوید.

درمان های موضعی

درمان های موضعی پسوریازیس شامل کرم ها و پمادهایی می شود که شما به صورت موضعی بر روی سطح پوست خود استعمال می نمایید تا در نهایت نشانه های این بیماری را حذف کنید.

هر زمان که بیمار با هر کدام از مشکلات پوستی مواجه شد، برای درمان ضروری است که به دکتر متخصص پوست و مو و زیبایی مراجعه کند. با توجه به حیطه‌ی فعالیت‌های متخصص زیبایی، برای داشتن پوستی زیبا و سالم بهتر است برای مراقبت‌های پوستی و مشاوره‌ی زیبایی به متخصصین این رشته مراجعه شود.بیماری پوستی پسوریازیس، علائم و روش درمان

 

آیا پسوریازیس منجر به سرطان می شود؟

پسوریازیس به طور مستقیم عامل ایجاد کننده سرطان شناخته نمی شود اما می توان آن را یک ریسک برای ایجاد سرطان دانست. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان سرطان عامل ایجاد کننده پسوریازیس نبوده و بر اساس تحقیقاتی که پزشکان و دانشمندان در این راستا انجام داده می توان گفت که پسوریازیس با عوامل ژنتیکی و عامل های محرک خارجی اتباطاتی دارد که نباید نادیده گرفته شوند.

همان گونه که بیان نمودیم پسوریازیس یک بیماری واگیر و شایع نیست اما علائم و عوارضی که به همراه دارد مبتلایان را با مشکلات متعددی مواجه می سازد. متخصصین پوست در این راستا می توانند به شما کمک های شایانی نمایند تا با استفاده از راهکارهای درمانی مناسب در سریع ترین زمان به درمان پسوریازیس پرداخته و شرایط بهتری را برای خود رقم بزنید.

برچسب ها: اخبار سلامت
نظرات شما