تاریخ انتشار: ۱۲:۴۶ - ۰۹ دی ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
بستن درگاه‌های رمز ارز توسط بانک مرکزی را در گفتگو با عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران؛

چرا بانک مرکزی برای واریزی رمزارزها محدودیت ایجاد می‌کند؟ | آیا محدودیت‌ رمز‌ارز‌ها باعث جلوگیری از گرانی دلار می‌شود؟

پنجشنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۳، بانک مرکزی بدون اطلاع قبلی درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های تبادل رمز‌ارز را مسدود کرد، این تصمیم بانک مرکزی با اعتراض گسترده فعالان اقتصادی و خصوصا سرمایه گذاران و ذینفعان بازار رمز ارز مواجه شده است سهیل نیکزاد هم بنیانگذار و عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران در گفت‌وگو با رویداد 24 گفته است: هرچند دولت با بستن درگاه‌های مالی رمز‌ارزها قصد کاهش قیمت دلار را دارد اما تجربه تاریخی ثابت کرده این کار نتیجه نمی‌دهد!

رویداد۲۴|امیرحسین جعفری: پنجشنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۳، بانک مرکزی بدون اطلاع قبلی درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های تبادل رمز‌ارز را مسدود کرد. هر چند این نخستین تصمیم مشابه بانک مرکزی در این زمینه نبود و پیش از این نیز در سوم آبان ماه سال جاری، بانک مرکزی با بهانه مدیریت بازار ارز، حساب‌های بانکی پلتفرم‌های تبادل رمز‌ارز را مسدود کرد اما اینبار این تصمیم بانک مرکزی با اعتراض گسترده فعالان اقتصادی و خصوصا سرمایه گذاران و ذینفعان بازار رمز ارز مواجه شده است که از آن جمله می‌توان به بیانیه بیش از ۵۰ کسب و کار فعال در حوزه رمزدارایی کشور در خصوص آنچه در این بیانیه «اقدامات مخرب، غیر کارشناسی و خودسرانه بانک مرکزی» خوانده شده است اشاره کرد. 

در همین زمینه سهیل نیکزاد هم بنیانگذار و عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران در گفت‌وگو با رویداد 24 به نقد تصمیمات و عملکرد بانک مرکزی در این زمینه پرداخته و می‌گوید: هرچند دولت با بستن درگاه‌های مالی رمز‌ارزها قصد کاهش قیمت دلار را دارد اما تجربه تاریخی ثابت کرده این کار نتیجه نمی‌دهد!

متخلفی به نام بانک مرکزی

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین «توجیه دولت این است که محدودیت رمز‌ارزها منجر به جلوگیری از گرانی ارز می‌شود اما دفعات قبل این اتفاق نیفتاد. وقتی در گذشته درگاه‌ها را بستند، باعث پایین آمدن قیمت ارز نشد.


بیشتر بخوانید:دلیل مسدودی صرافی‌های رمزارز چه بود؟ + جزئیات 


بانک مرکزی در صورت شرایط خاص حق قانون گذاری دارد یا اینکه قانون مجلس را انجام دهد. اینکه بانک مرکزی به خاطر‌ اضطرار در یک مورد درگاه ها را ببندد، حق‌دارد اما اگر بار دیگر این کار را کرد، دیگر حق‌ قانونی ندارد. ما یک متخلف قانون اساسی به نام بانک مرکزی داریم که باید به آن رسیدگی کرد. دولت نمی‌تواند جلوی رمز ارز‌ها را بگیرد بلکه باید آن را به نفع مردم سامان‌دهی کند.»

پروژه‌های ناتمام بانک مرکزی

به گفته نیکزاد بانک مرکزی درسال‌های اخیر با دخالت در بازار بیشتر منجر به خروج ارز شده و طرح‌های این مجموعه برای رمز ارز نیز نتیجه نداده است. او می‌گوید: «دولت شش سال قبل موظف بود این بازار را سامان‌دهی کند اما موفق نبود. بانک مرکزی بیش از شش سال است که می‌خواهد ریال ارزی ایجاد کند اما نتیجه نداده است. هیچکس پاسخگو نیست چرا این پروژه به نتیجه نرسیده است. بانک مرکزی موظف بود در این حوزه قانون گذاری کند اما کاری انجام نداد و عملا در حوزه‌ای که تکلیف نداشت کار خطرناکی کرد و در نهایت منجر به خروج ارز شد»

نیکزاد با اشاره به سابقه رفتارهای بانک مرکزی در حوزه رمز ارز می‌گوید: «طی چندسال اخیر بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار خروج سرمایه از ایران داشتیم. بارها گفتیم رفتارهای بانک مرکزی باعث خروج پول ایرانی‌ها به خارج می‌شود و مردم در صورت محدودسازی رمزارزها به سوی بازارهایی مانند بورس نخواهند رفت و همچنان ریسک رمز‌ارز را می‌پذیرند.»

به گفته سهیل نیکزاد با نخستین اطلاعات می‌توان فهمید که دارایی‌های رمز ارز ریسک دارد اما وقتی یک‌شخص این ریسک را می‌پذیرد اما سمت بورس نمی‌ر‌ود،یعنی هیچ اعتمادی به بازار داخل ندارد.مردم بالاخره دارایی‌هایشان را رمز ارز کرده‌اند.»

فرآیند‌های غیرشفاف

عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین معتقد است که فرآیند بستن درگاه‌های رمزارز‌ها بدون شفافیت انجام شده و بانک مرکزی باید پاسخگو باشد.او می‌گوید:

تا زمانیکه ذی‌نفعان به دولت نفعی برسانند یا ترس ایجاد شود، این اتفاق پابرجاست. این برای بار چهارم است که بانک مرکزی امکان پرداخت ریالی رمز ارز‌ها را محدود کرده است. باز و بسته شدن این مسیر با فرآیند غیرشفاف رخ داده و مشخص نیست این روند توسط چه کسانی و با چه نتیجه‌ای انجام شده است.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
گوناگون
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
0
0
باید پرسید رمز ارز و ماینر دست کدام گروه برادران قاچاقچی است
مریدان بهشت ؟ شهرک نشینان بابایی ؟ گروه اصفهان؟ دور همی راننده بلیزر ؟ گروه فلامک شمالی ؟ صاحبان لوله انتقال عسلویه ؟ برادران گعده نشینان منقل لواسان و سوهانک ؟
به شکرانه 35 سال فرماندهی مردم که دخیل نیستند در تولید
فقط میخرن عقب نیفتن
نظرات شما