لاریجانی در مرحله مرزبندی!
رویداد۲۴| روزنامه فرهیختگان اظهارات اخیر علی لاریجانی درباره وضعیت اقتصادی و وفاق را مصداق مرزبندی این چهره سیاسی با دولت دانسته است. البته معتقد است که او با قالیباف، ظریف و حتی خودش نیز در حال مرزبندی است!
علی لاریجانی دیروز و در نشستی که برای بزرگداشت رسول جعفریان برگزار شده بود؛ گفت: «وفاق با این قیمت دلار و گرانی بیمعنی است.» او با اشاره به اینکه «امروز مشکلات گرانی و قیمت ارز وجود دارد» گفت: «در این شرایط، اما ناگهان مسئله وفاق مطرح میشود که این ارتباط با زندگی مردم ندارد و خیلی ملموس نیست.» لاریجانی در ادامه کارآمدی دولت را هم زیرسؤال برد و گفت: «دولت باید کارآمد باشد به این معنی که دولت از هر صنف، افراد کارآمد را انتخاب کند.»
روزنامه فرهیختگان نیز در شماره امروز خود با اشاره به اینکه «وفاق» یک شعار است و نه یک گفتمان، نوشته: «حالا که چند ماهی از استقرار دولت گذشته نتایج این فقر گفتمانی هم خود را در گروه حامیان دولت - در قالب مخالفت با برخی انتصابها - نشان داده و هم برخی چهرههای سیاسی با سخنان خود وفاق پزشکیان را نقد میکنند. علی لاریجانی یکی از همین چهرههاست که سعی دارد در روزهایی که موقعیت اجتماعی دولت با داغ شدن دلار هشتادوچند هزارتومانی و خاموشیهای ناشی از ناترازی انرژی رو به افول است، جایگاه خود را ارتقا دهد و در موقعیت منتقد دولت تثبیت کند.»
«فرهیختگان» با اشاره به اینکه رئیس مجلس نیز اگرچه بنای وفاق با دولت را گذاشت، شروع به انتقاد و مرزبندی با دولت کرده است؛ نوشت: «علی لاریجانی حالا با اظهارات روز گذشته خود تلاش کرد در طیف دوم منتقدان، با محمدباقر قالیباف نیز مرزبندی واضحی کند و نمادی از منتقد غیر رادیکال باشد. لاریجانی در ادامه بازسازی چهره خود، تلاش دارد تا بذری را که در دمشق و سفرهایش در جریان تحولات منطقه ساخته شده بود، حالا در میدان سیاست داخلی درو کند.»
عضو شورای سردبیری فرهیختگان همچنین نوشته: «لی لاریجانی و مرزبندی با محمدجواد ظریف: محمدجواد ظریف، معاون راهبردی مسعود پزشکیان قصد دارد تا در نشستی که امروز با عنوان «برنامه گفتوگوی ملی درباره وفاق ملی» برگزار میشود، مسیر تئوریسازی شعار وفاق را هموار سازد. همانطور که از سوی برخی صاحبنظران گفته شده بود شعار وفاق با یک اغتشاش معنایی همراه بوده و است و ظرفیت موجسازی برای محیط اجتماعی ندارد. شاید به همین دلیل بود که محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی دولت تلاش دارد با گردهمآوری اندیشمندان و جامعهشناسان سروشکلی گفتمانی به این شعار ببخشد. سخنان روز گذشته لاریجانی درست یک روز پیش از برگزاری این نشست و حمله به شعار وفاق میتواند نوعی مرزبندی ظریف با محمدجواد ظریف هم باشد.»
وی در پایان نوشته: «شاید هنگامی که علی لاریجانی شرایط مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم را نگاه میکند خودش را در آینه روزگار سیاست میبیند. روزگاری که او خواسته یا ناخواسته به شراکت سیاسی با دولت روحانی پیوند خورد و بخشی از جامعه علی لاریجانی با حسن روحانی را همسرنوشت پنداشت و تفسیر کرد. شاید او حالا بیشتر به این گزاره توجه میکند که مزیتهای مرزبندی سیاسی بیشتر از شراکت سیاسی با رقباست. از این منظر مرزگذاری دیروز او با دولت، به نوعی مرزبندی با خود لاریجانی هم است.»