تجارت ایران و عربستان به بیش از ۸۰۰ میلیون دلار خواهد رسید
رویداد۲۴ مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، گفت:در تلاشیم روابط اتاقهای بازرگانی ایران وعربستان را احیا و هیئتهایی را جهت سرمایهگذاری متقابل تبادل کنیم.
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از اقتصادآنلاین، مهمترین بخشهای این گفتگو را در ادامه میخوانید: همانطور که با کشورهای دیگر روابط اقتصادی داریم با عربستان سعودی نیز میتوانیم روابط خوبی داشته باشیم، البته نباید فراموش کرد که بیشترین حجم تجارت میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی حدود ۸۰۰ میلیون دلار بوده، اما من احساس میکنم این روابط در زمینههای مختلف بیشتر میشود چرا که جمهوری اسلامی ایران دیگر کشور ۱۰ سال پیش نیست و پتانسیلهای فراوانی به ویژه در تکنولوژیهای لبه دارد.
اگر در پکن چندان بحثی پیرامون مسائل اقتصادی نشده از آن رو بود که درباره، راه اندازی روابط سیاسی، مراحل دیپلماتیک، اینکه افراد چه زمانی جهت بازسازی اماکن دیپلماتیک مربوطه به دو کشور بروند و دیپلماتها با چه زمان و فاکتوری اعزام شوند و روابط بازسازی شود بررسی انجام شد؛ اما بخشی از مذاکرات نیز در پکن مرتبط با بحث اقتصادی بود.
در زمینههای تجهیزات پزشکی، کالاهای نانویی و مواردی نظیر آنها نیز ایران میتواند روابط تجاری را افزایش دهد. در تلاش هستیم تا روابط اتاقهای بازرگانی دو کشور ایران و عربستان را احیا کنیم و هیئتهایی را در جهت سرمایه گذاری متقابل تبادل کنیم.
در زمینه کریدورها، کشتیرانی و مباحث مرتبط با سرمایه گذاریهای انرژی دو کشور میتوانند همکاریهای خوبی با یکدیگر داشته باشند، همچنین توانایی تولیدات ما در سطوح بالا میتواند در عربستان نیز آغاز شود.
باید اجازه دهیم هیئتها بررسیهای خود را تکمیل کنند و روابط دیپلماتیک دو کشور آغاز شود تا بتوانیم شاهد تمام این مراحل باشیم، قطعاً این نوع از روابط با عربستان بر روی تمام کشورهای GCC تاثیر میگذارد و شاهد رشد خوبی در تجارت بین کشورها خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: تجارت ایران و عربستان آغاز شد
جزئیات گفتگوی ایران و عربستان از زبان امیرعبداللهیان
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور در خصوص جزئیات دیدارش با وزیر امور خارجه عربستان در توئیتی نوشت: امروز با همکارم امیر فیصل بن فرحان در پکن دیدار و گفتگویی مثبت داشتیم.
وی افزود: شروع روابط رسمی دیپلماتیک تهران ـ ریاض، ازسرگیری حج عمره، همکاری اقتصادی و تجاری، بازگشایی سفارتخانهها و سرکنسولگریها و تأکید بر ثبات، امنیت پایدار و توسعه منطقه، موضوعات مورد توافق و دستور کار مشترک است.
همچنین امروز وزرای خارجه ایران و عربستان بیانیه مشترکی را به امضا رساندند.
دو طرف طی این گفتوگوها بر اهمیت پیگیری اجرای توافق پکن و فعالسازی آن بهنحوی که اعتماد متقابل و زمینههای همکاری را گسترش دهد و به ایجاد امنیت، ثبات و شکوفایی منطقه کمک نماید، تأکید نمودند.
دو طرف بر اهمیت گفتوگو پیرامون راههای گسترش روابط دوجانبه و فعالسازی موافقتنامه همکاریهای امنیتی بین دو کشور که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۰ (۱۴۲۲.۱.۲۲ مصادف با ۲۰۰۱.۴.۱۷) و موافقتنامه عمومی همکاری در زمینه اقتصاد، تجارت، سرمایهگذاری، فناوری، علوم، فرهنگ، ورزش و جوانان که در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ (۱۴۱۹.۲.۲ مصادف با ۱۹۹۸.۵.۲۷) به امضا رسیده است، تأکید نمودند.
دو طرف توافق کردند نمایندگیهای دو کشور طی زمان مورد توافق، بازگشایی شود و اقدامات لازم را برای گشایش سفارتخانههای دو کشور در ریاض و تهران و سرکنسولگریهای این دو کشور در جده و مشهد صورت دهند. دو طرف توافق نمودند هماهنگیهای لازم را میان هیئتهای فنی برای بررسی راههای گسترش همکاری میان دو کشور از جمله ازسرگیری پروازها و سفرهای متقابل هیئتهای رسمی و بخش خصوصی، تسهیل اعطای روادید برای شهروندان دو کشور از جمله روادید عمره، ادامه دهند.
دو طرف با عنایت به برخورداری از منابع طبیعی و توانمندیهای اقتصادی و فرصتهای فراوان که برای تحقق منافع مشترک دو ملت برادر وجود دارند، دیدارهای مشورتی و گفتگو را پیرامون راههای همکاری برای تحقق هرچه بیشتر چشماندازهای مثبت در روابط افزایش میدهند.
دو طرف بر آمادگی خود در راستای از بین بردن همه موانعی که پیش روی گسترش همکاری بین دو کشور است تاکید نمودند. دو طرف توافق نمودند همکاری خود را در هر زمینهای که میتواند امنیت و ثبات منطقه را تأمین نماید و منافع ملتها و کشورهای آن را محقق کند، گسترش دهند.
در پایان نشست دو طرف کمال تشکر و قدردانی را از طرف چینی بهخاطر میزبانی این نشست ابراز داشتند، همچنین دو طرف از کشور سوئیس بهخاطر تلاشهای بهعملآمده برای حفاظت منافع عربستان و ایران تشکر نمودند.