هشدار به خریداران آنلاین طلا؛ ماجرای سکه ثامن تکرار نشود!
رویداد۲۴| خرید آنلاین طلا و حتی خرید طلا با مبالغ بسیار کم این روزها مد شده و برایش هم تبلیغ میشود. اما رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با «فرهیختگان» گفته: «چه کسی گفته این سایتها مجوز اتحادیه را دارند؟ در بسیاری از سایتها مجوز اتحادیه درجشده است، اما همه آنها مجوز ندارند. بعضاً مجوز ندارند، اما افرادیاند که از درگاه ملی مجوزها مجوز گرفتهاند، اما هویت آنها در اتحادیه ثبت نشده و از فیلترهای اتحادیه در حوزه اعتبارسنجی و موارد فنی و امنیتی عبور نکردهاند. فضای مجازی، فضایی است که نمیتوان از آن دور شد. همه باید با توجه به نیاز خود از این فضا استفاده کنند؛ اما در صنایعی مثل صنعت طلا و جواهر کشور باید با زیرساخت و برنامه بهتری حرکت کرد؛ چراکه طلا در لیست فلزات گرانبهای جهان قرار دارد و مردم باید به پلتفرمی که از آن خرید میکنند اعتماد کافی داشته باشند. طی چند وقت اخیر گفته بودیم فقط باید کسانی در بستر فضای مجازی نسبت به فروش آنلاین طلا اقدام کنند که تأییدیه اتحادیه طلا و جواهر تهران را داشته باشند.»
روزنامه فرهیختگان در شماره امروز خود به خریداران آنلاین طلا هشدار داده که مراقب باشند ماجرای سکه ثامن که نهایتا سههزار شاکی با ۵۰۰ میلیارد تومان ضرر به جای گذاشت، تکرار نشود!
«فرهیختگان» نوشته: «بررسیهای صورتگرفته از سایتهای خرید و بهطور مشخصتر فروش آنلاین طلای آبشده بهعنوان یک نوع معامله جدید آنلاین در عرصه طلا نشان میدهد در حال حاضر حدود ۹ پلتفرم در بستر آنلاین نسبت به معامله طلای آبشده با مبالغ مختلف اقدام به فروش میکنند. زرپاد، میلی، گلدیگا و داریک تنها چند مورد از این سایتهایند که اخیراً نیز شاهد تبلیغات گسترده برخی از این برندها بودیم. هرچند توسعه اینترنت و فضای مجازی حضور در این عرصه را به یکی از موارد مؤثر و مهم در توسعه کسبوکار در این بستر تبدیل کرده و ریسکهای مربوط به ایجاد کسبوکار را در مقایسه با روش فیزیکی آن کمتر کرده است، اما باید توجه داشت یکی از نکات قابلبحث در این حوزه تضمین امنیت معاملات است. با توجه به این مهم که تشخیص عیار طلای آبشده بهخودیخود برای عامه مردم کار راحتی بهشمار نمیرود، معامله آنلاین آن میتواند ریسک اقتصادی بیشتری بهدنبال داشته باشد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «بررسیهای «فرهیختگان» که براساس اطلاعات درجشده در سایت فروشندگان طلا جمعآوریشده، حاکی است برخی از این سایتها در اتحادیه طلا و جواهر جایی نداشتهاند. همچنین اطلاعات درجشده در سایت دو فروشنده آنلاین طلای زینتی نیز نشان میدهد آنها فقط نشان تجارت الکترونیک دارند. به بیان بهتر این پلتفرمها صرفاً مجوز پرداخت الکترونیک را دریافت کردهاند و آنگونه که معلوم است یا مجوز ندارند یا مجوزشان برای مردم در سایت قابلمشاهده نیست. نکته عجیبتر آنجا بود که یکی از این سایتها مجوز انجمن فینتک (فناوریهای نوین مالی) را در لیست مجوزهای خود آورده بود، اما عضو اتحادیه مربوطه نبوده است! یکی دیگر از موضوعات مطرحشده این است که با توجه به اینکه این سایتها بعضاً امکان خرید طلای آبشده حتی از ۱۰۰ هزار تومان را فراهم کردهاند، امکان تحویل فیزیکی آن تا رسیدن به یک مقدار خاص قابل مطالبه وجود ندارد، برای مثال ممکن است یک نفر مجبور باشد صبر کند تا طلای او به چند میلیون تومان برسد تا بتواند طلای خود را تحویل بگیرد؛ اما با در نظر داشتن بدترین سناریوی ممکن، چه کسی پاسخگوی پول مردم خواهد بود؟»
«فرهیختگان» نوشته: «بررسیها نشان میدهد علاوهبر فعالیت ۹ پلتفرم در حوزه خرید آنلاین طلای آبشده، ۴ پلتفرم در حوزه تعداد فروش آنلاین طلای تزئینی فعالیت میکنند. ۱۳ صندوق بورسی در حوزه طلا فعال بوده و همچنین درحال حاضر چندین بانک و پلتفرم وام طلا به مشتریان ارائه میدهند. کارشناسان معتقدند به لحاظ امنیت، صندوقهای بورسی بالاترین امنیت را در بین روشهای مختلف خرید آنلاین طلا دارند.»